Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

cubajz 

všechny recenze uživatele

na režisérský debut hodně povedené, ohromující herecký ansábl a supr nápad s prostřiháním filmu se záběry ze skutečné demostrace. Ovšem stejně tomuto filmu podle mě něco chybí, je málo realistický a moc z něj smrdí holywood. Navíc, na podobná témata už byly natočeny působivější a drastičtější snímky, například Bloody Sunday. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s hromadou vybornych hereckych vykonu(pro me top Woody Harrelson)Ukazuje zavazny konflikt ze vsech moznych uhlu,ikdyz by se dalo rict ze je jednostranny(anti.)Ovsem diky paradnimu scenari a nekolika vytecnym dialogum exceluje-nedivil bych se kdyz pujdu priste na 5*Whaw ted sem si vsim,ze je to extradebut!masove sceny atd-gratuluji:)Od tehle udalosti uz uplynula radka let,ale nejsem si vedom ze by se neco zmenilo ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Towsend je hráčik a vsadil na dobrú kartu. Osudy obyčajných ľudí pripichnuté na známu udalosť, z ktorej je možné použiť aj dokumentárne zábery. Tento recept zaberie vždy, len sa to musí dobre navariť a aj známe tváre pomôžu a tých je tu dosť. No až takú bombu zas nenakuchtil, aby sa to podávalo v päťhviezdičkovej reštaurácii. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nespočet myšlienok vyslovených v tomto snímku vyráža dych... pr. "Manipulácia s krajinami tretieho sveta je len novodobá podoba kolonizácie"... Battle in Seattle je výpoveď, ktorá zaberá širokú masu ľudí a študuje daný priebeh deja z každého uhla. Množstvo ľudí bojujúcich za svoje práva, ktoré každý chápe inak... Citový podtón zasadený do tohto diela taktiež nenechá chladným a poriadne rozbuší srdce aj tým oceľovejším povahám. Rýchly rozbeh, priame zasadenie do deja, originálne prevedenie, chaotické podanie, herecký koncert, režisérska duchaprítomnosť a hlavne myšlienka... ťahajú tento film... 9/10 ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím. Na jednu stranu mě bavila linie s policajtem a jeho těhotnou ženou ( Harrelson, Theron), i když byla trochu přitažená za vlasy (vyumělkovaná), stejně mě scény, které mě měli odrovnat odrovnaly. Na druhou stranu mi ten film přišel strašně plochej, jednoduchej a naivní. Je pravda, že se sice režisér snaží nestranit a ukazuje kladné i záporné postavy na obou stranách barikády...ale nějak si nemůžu pomoct od pocitu, že to co jsem viděl má s realitou pramálo společného, některé scény jsou už potom zcela hollywůdské. Všechny ty bláboly demonstrantů mě neskutečně rozčilovaly a v podstatě potom i několik myšlenek, které se film snažil předat - jako že to vlastně všichni myslí dobře. Mám se na konci radovat, když propustí všech 500 zadržených, když vím, že mezi nimi je několik hovad, co ničí domy a šli se tam jen vybít? Proč mi to předkládají jako happy end? Plus některé nesmyslné pohnutky ( když Harrelson brutálně napadne demonstranta, demonstrant jen řekne:děláš jen svou práci..wtf?) mi nedovolí jít na víc jak 6/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)
  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)

Reklama

Reklama