Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Čistě ženská záležitost, kde se neobjeví žádný mužský zástupce. Neslyšíme je v telefonu, když s nimi ženy telefonují. Nevidíme je při hádkách. A teď mě tak napadá, že se žádný neobjevil ani na ulici nebo v restauraci. Prostě ženské starosti a radosti v úhledném filmovém balení poskládané ze všech možných i nemožných kliše, které se kdy na filmovém plátně objevily. Najdeme tu skutečně všechno, přátelství a zradu, kariéru a rodinu, rodiče a děti, manželství a nevěra. Nechala jsem se zlákat hvězdným obsazením. To bylo velmi příjemné. ()

carly 

všechny recenze uživatele

ak by ten film na HBO nebol titulkovaný, tak by som si ho asi nepozrela. a druhý krát to už vidieť tiež nemusím. ale neľutujem. páčil sa mi nápad, keď sa prvý chlap vo filme zjavil až na jeho konci. veľmi sa mi páčili herecké výkony. dejove to bolo také miestami oblačno, ale film aspoň odsejpal. nie je mi jasné, o čom to malo byť, ale pozeralo sa na to pekne. takže tak ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

,,Ženy" se sice tváří jako komedie, ale mně tak tento film nepřipadá. Až na pár světlých momentů snímek nevystoupí z jakési šedi, která prostupuje celý film a téměř nebaví. Víceméně jsem se bavil až při závěru. Na druhou stranu je tento film o ženách a muži se zde vůbec nevyskytnou, resp. jsem si žádného nevšiml:) Proto mé oko bylo navýsost spokojené. Tedy při pohledu na Evu Mendes v kabince určené pro zkoušení spodního prádla. Samozřejmě nejen na ní se dalo dívat. Ovšem toto se týká jen hereček, filmu jako takového už ne. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skutečně nepovedený film, který se bude líbit jen velmi malému okruhu divaček. Scénář je nudný a hloupý a ačkoliv se herečky docela snaží, výsledek je žalostný. Film je příliš dlouhý a ve vážných scénách selhává. Distributor se nám snaží namluvit, že jde o "vtipnou a jiskřící komedii o současných ženách," ale to je blbost. Nic z toho ve filmu není. Vtipné to není, jiskřící také ne a o současných ženách? Spíš současných slepicích. Záliba v módě, která vrcholí na módní přehlídce mě naprosto znechutila a životy většiny postav opovrhuji. Sám nevím, za co dávám 1*. 30%. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že když mám špatný den sáhnu i po špatném filmu. Většinou je to něco romantického, nebo něco o ženách jaké nejsou. Dneska jsem byla klišé já, v hrozném domácím oblečení které k sobě ani neladí, s rozcuchanými vlasy a balíčkem M&M's, tak jsem si nezasloužila nic než klišé film Ženy. Přehrávající herečky, časopisové názory, co dialog to oné neskutečné klišé, co záběr to Amerika. Snažím se svět tohoto filmu neodsuzovat, a brát to takové, jaké to je. Nemám dnes chuť se do toho opírat, ačkoli se mi to nelíbilo, přece jenom je to něco co jsem dnes opravdu potřebovala. Alespoň tam nebyli moc žádné zlé názory (I když některým myšlenkovým pochodům milých autorů doopravdy nerozumím) nebo debilní vtipy na děti, nebo někoho kdo má o pár kilo navíc, či zlé narážky na ženy a těhotné. Sice by se jakákoli trochu inteligentní žena mohla po zhlédnutí tohoto filmu urazit, ale tak každá jsme jiná, a jestli si Americké ženy myslí, že takové jsou, tak ať si o tom točí své dokonalé filmy. Já se musím trochu smát, a trochu děkovat že i já si můžu občas se špatným svědomím pustit nějakou tu hloupou pohádku pro dospělé. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jediný muž, který je ve filmu vidět, se objevuje v bočním zrcátku auta. (ČSFD)
  • Zlatá malina - Nominace: Nejhorší herečka (A. Bening, E. Mendes, D. Messing, J. P. Smith, M. Ryan). (ČSFD)
  • Stejně jako v původní verzi z roku 1939, i v této verzi z roku 2008 hrají ve filmu pouze ženy. (HellFire)

Reklama

Reklama