Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si vyrazil do kina na český film s nadějí, že odejdu alespoň dobře pobaven. František je děvkař to téměř splnil, ale rozhodně to nebyla žádná bomba (párkrát jsem se zasmál, ale být to delší tak nevím, nevím). Velkou devízou je příjemný výkon Josefa Poláška a vedlejší role Petra Čtvrtníčka či filmového bratra Poláška. Ovšem říkám na rovinu, že scénář mi přišel slabý a kameraman se také zrovna nevyřádil. Na české poměry dávám slabší tři hvězdičky, ale jedno vím jistě, že už to podruhé vidět nechci....... ()

castor 

všechny recenze uživatele

František byl vůl.. a bez vtipu.. Bilancuje nad uplynulým, tak nějak svým životem pulsujícím, nezáživným.. Nicméně po řemeslné stránce jde o slušný výkon, u kterého překvapí a potěší režisér – tím, že je debutant. O talentu bych zatím pomlčel, uvidíme.. příjemná překvapení jsou pak o to příjemnější!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Typ klasickej americkej teenagerskej komédie dostal serióznejší vzhľad, no stále je to obyčajný tuctový produkt, ktorý dnešná konzumná spoločnosť zhltne aj s navijakom. Príbeh je spočiatku zaujímavý a dokonca občas aj vtipný, tvorcovia ale urobili veľkú chybu, keď sa ho po polovici filmu rozhodli odkloniť do dramatickejšieho ladenia. Celý film sa krvopotne škrabal na kvalitu tretej hviezdičky, keď tu zrazu prišiel záver. Zbytočne sentimentálny a poučný. Keby si celý film udržal nezáväznú atmosféru, tak by to bol naozaj podarený priemer. 50%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film o tu více, tu méně pochopitelných vztazích tu více, tu méně uvěřitelných lidí. Josef Polášek vsadil na totálně civilní projev hraničící s bezvýrazností, a "díky" přispění tichého příběhu zajímavého snad jen těmi (pro mě) nepochopitelnostmi spíše uvěříte tomu, že se zmíněné pojetí role erotomana Františka nevyvedlo a sledujete rezignovaného sukničkáře z povolání, jímž smýkají jak lidé v jeho bezprostředním okolí, tak i sám život, a ne s během věcí ne zcela smířeného a chování ostatních chápajícího muže (navíc v oboru chápání pohnutek vzdělaného!) toužícího po lásce a potřebujícího sex. František Je Děvkař je velice rozporuplný film, k němuž bych cítil jako tak nějak nefér gesto ukázat na něj jako na špatný. Nesporné je tady bohužel snad jenom to, že NEJDE O KOMEDII. Daleko přiléhavější by bylo označení vztahové drama s občasným výskytem komediálních prvků. 50% ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, ale není pro každého. Je to jenom jeden z dalších filmu co když neuvidíš nic se nestane. ________ (+) "Jo, Tomáš Falus?", " Mám". ________ Hegerová aspoň na chvíli držela hubu a tak jsem ji mohl pouslouchat. ________ STRIH ________ Na několika místech je divný stříh 1) skoro v 1 hodine u "Ty tady budes bydlet?" a dalsi zaber ... jeden zaber je z boku a Franta mluvi do pokoje, druhy je v pokoji 2) střih byl i někde vtipný. ________ CESKA PRISLOVI ________ Tak dlouho se chodí s vědrem pro vodu ... Jaký otec takový syn. Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Přísloví si přímo říkají o to aby je někdo použil - jsou krátká (nápad-jednohubka pro spisovatele), lehce pochopitelná (pro spisovatele i čtenáře) a je jich hodně (jen tak je někdo neodhalí). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama