Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl Františka. Toho děvkaře. Film, který mi bude navždy připomínat krásné časy václavovických THS, kde se o Františkovi bavila Ony s Vladysem. Takže taková nostalgická povinnost. Musím říct, že to bylo skoro na čtyři hvězdičky, a že to bylo lepší než většina posledních filmů Woodyho Allena. A začal jsem se lehce zajímat o Petru Nesvačilovou, která mě tam tak nějak zaujala. Asi to bude velmi schopná žena. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

František je děvkař, bo spíš než hlavou přemýšlí svým ocasem…Hodně průměrná komedie, která sice má několik vtipných momentů, ale to je tak vše. Herecké výkony všech zúčastněných byli dost křečovité a nejvíce mě zklamal (doslova nasral) Petr Čtvrtníček. Od něj vždy čekám něco navíc. Polášek si nevedl zas až tak zle, hlavně ty jeho některé výmluvy či rady stály vážně za to – bohužel mi nikdo jiný nepomohl. Možná ještě ti jeho žáci v autoškole…Na jedno podívání to ujde, ale jestli to potřebuju ještě někdy vidět? Nejspíš ne. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám české filmy a to, že jsem viděla tenhle, byla shoda náhod. Ale zase tak strašné to nebylo. Josef Polášek, coby psychiatr bez práce, dokázal nádherný psí pohled znaveného baseta, kterému neprávem odnesli misku s vodou a byl ten typ chlapa, kteří jsou sice v chlapském měřítku v menšině, ale přesto jim totální vyhynutí nehrozí. Jak to bývá, čím vyšší inteligence, tím větší jelito v běžném životě. A podařená, starostlivá mutti v podání Zdeny Hadrbolcové, ta byla dost dobrá. Zkrátka a dobře, chvilkama dobře pamatovatelný film. ()

Hrůša7 

všechny recenze uživatele

Průměrný český film se zájmem dát do toho co nejvíce humoru, nicméně někdy až příliš zbytečností a ,,lacinéhoˇˇ humoru které filmu spíše ubírají. V hlavní roli Františka-Josef Polášek- na mě udělal milí dojem a to už z důvodu že je další dobrý herec z Brna, ale jinak na kvalitě filmu to moc nezměnilo. Během celého filmu nezazněli skoro jiné hudební přídavky než sice ,,krásn顡 ale v tomto filmu naprosto zbytečné a nezajímavé, (v některých pasážích)- skladby HANY HEGEROVÉ. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

No neviem, čakal som viac. Ale párkrát som pri tomto filme smiechom vyprskol. Prvý raz, keď som kdesi vygúglil, že anglický preklad je "Frantisek is a Womanizer" a druhý raz, keď som videl, kto toho vomanizéra hrá. Poláškovi ho jednoducho s jeho výzorom a šušlavým prejavom neuverím presne tak isto, ako Macháčkovi Nestydu. Sorry. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama