Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší Seagalovka co jsem kdy viděl, parádní přestřelky, Steven tam dostává dost prostoru k tomu aby nám ukázal jak umí "mávat rukama", kosti křupou o stošest. Tommy Lee Jones jako parádní psychopat. V průběhu celého filmu ještě supr atmosféra co víc si přát. Stará láska nerezaví, prostě srdcovka na kterou se můžu dívat pořád. Když jsme měli poprvé doma půjčené video, viděl jsem ten film snad 3x za den:D "Casey kurva Ryback". 12.04.19 v rámci III.Festivalu filmu Stevena Seagala jsem viděl tento skvost světové kinematografie na velkém plátně. Doživotní zážitek. Ať žije Mistr. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal asi v najlepsom filme vo svojej kariere, pricom si pamätam v case kinopremiery na zaciatku 90-tych rokov, ze som si musel kupit listky aspon o den skor, inac by som sa na film nedostal - jednoducho vypredane. Dnes takmer po 20-tich rokoch je to sice stale skvely zazitok, ale uz to nebolo ono. Bolo sice vidiet snahu tvorcov kopirovat uspech SMRTONOSNEJ PASCE z rokov 1988 a 1990, co sa im v tom obdobi uspesne podarilo, ale z pasce mam rovnaky zazitok este aj dnes, co uz sa neda uplne povedat o tomto filme. _______ Steven Seagal - (Casey Ryback) +++ Tommy Lee Jones - (William Stranix) +++ Gary Busey - (Krill) +++ Erika Eleniak - (Jordan Tate) +++ Colm Meaney - (Doumer) +++ Patrick O'Neal - (Kapitán Adams) +++ Andy Romano - (Adm. Bates) +++ Nick Mancuso - (Tom Breaker) +++ Produkcia: Arnon Milchan, Steven Seagal +++ ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z mých neobjektivních komentářů... Ony zhruba čtyři hodiny, které jsme trávili prolézáním a šmejděním po USS Missouri, patří k nejlepším zážitkům letošního roku. Vlastně jsem si ani nepamatoval, že tahle nerealistická blockbusterovka je s Missouri v jedné z hlavních rolí... když jsem to zjistil, nadšeně jsem ji znovu shltal. A ano, u dělové salvy jsem šoupal nohama a gebil se jako maniak :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší seagalovka, což nicméně není žádná pocta, protože kvalitní snímky se v jeho filmografii nevyskytují a převážná většina z filmů, které natočil, má nesmírně dementní scénář a tupé herecké výkony i na průměr svého žánru. I tady se vyskytují scénáristické nedodělky a zjevné nesmysly (dva teroristé mají příkaz "zneškodnit" uzamčeného a spoutaného Seagala, který pro počínání přepadového komanda představoval do té doby nulové riziko a teprve tím mu umožní uniknou a nechat se od něj pozabíjet). Na druhou stranu režie je svižná a film má na poměry akčního žánru slušné herecké obsazení (Colm Meaney,Tommy Lee Jones). Celkový dojem 40 %. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní jízda, nejen na superrychlé lodi. Nezapomenutelná prsatice Erika Eleniak, zdařilá závěrečná akce, to vše si vybavuji i s odstupem času. Seagal ve své nezapomenutelné roli opět obstál na jedničku. Dodatek (3.3.12): Dívat se u bojových akcí na Stevenovu ohromnou schopnost koncentrace, je pohádka. Každý, kdo není jen figurka s plejádou kaskadérů za sebou, si obdiv zaslouží vždycky. Poučení? Uživatel, který má ve své režii 4219 laviC, a tím výsadní reprezentativní postavení na webu, by si měl příště vzít servítek, když obrazně seká poklony typu - nemám ho rád, ani jeho akce. V rámci zachování poslední špetky úrovně, ať se na podobné filmy nedívá a nekomentuje je. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Červencové vydání časopisu Playboy z roku 1989, na jehož obálce je televizní hlasatelka Shelly Jamison, se objevilo už dřív ve filmu Sám doma (1990). (Karlos80)
  • V momentě, kdy nad lodí přelétá letoun, říká operátor radaru, že se jedná o F-16. Tyto letouny však součástí námořnictva nejsou a nemají žádnou základnu na Havaji. Typ stíhaček, který je v záběru, je námořní palubní letoun typu F-18C Hornet, vyzbrojený dvěma protilodními střelami Harpoon. (nowizz)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama