Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval pár týdnů po zhlédnutí Bathory (2008) a to možná trohu způsobilo, že se mi tento pohled na život Erzebeth Bathory tolik nezalíbil. Nejvíc mi na filmu vadilo, že je podaný jakoby hrozně moc stručně a rychle. To, že je celé dětství Bathory shrnuto během tří minut jsem ještě pochopil. Vadit mi ale začalo to, že život s jejím manželem je následně shrnut v dalších čtyř minutách. Pokud je pověst o Bathory pravdivá, tak právě během jejího dětství a manželství by mělo proběhnout možná i několik základních "pudů", proč se z ní stala "krvavá hraběnka", ale na to film bohužel z vysoka kašle. Dále během filmu ale stejně postupně dochází k takovým dvěma důvodům, proč vlastně s vraždením začala. To mi sice už nepřipadalo, že to zabralo takových 10 minut filmu ani ne, ale stejně si nikdo s propracováním příběhu moc práce nedal. Konec filmu přišel z jakoby nic a ten celý film pohřbil trochu hlouběji. Herecké výkony jsou dobré, výprava je dobrá, dokonce ani hudba není špatná, ale ten děj to prostě kazí skoro jak nejvíc to jde. Přesto nějakým zázrakem film celkově nadopadl až tak špatně. Dojem na mě nezanechal moc dobrý, ale alespon jsem rád, že jsem se na něj podíval. Nakonec dávám s přimhouřenýma očima tři hvězdičky, ale nezaručuji, že si to s těmi dvěma s postupem času nerozmyslím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednodušší, naivnější, levnější a celkově horší verze příběhu o Bathory, která existuje jen proto, aby byl konečně doceněn Jakubiskův projekt. V téhle verzi je zajímavá pouze shodná snaha vyprávět příběh nikoli o krvelačné bestii, ale o mocné ženě, která byla ve své době výjimečnou osobností. Ale veškeré složky filmu, počínaje herci a nekonče výpravou, zcela selhávají. Hlavní dějová linka začíná až po smrti Nádasdyho a hraběnka se velice rychle stává marnotratnou stárnoucí milenkou 21letého zajíčka. Dost už bylo fiktivních milenců po boku významných ženských osobností minulosti i současnosti! Takovou scénáristickou berličkou se spíše poukazuje na bezradnost než na cokoli jiného. Dialogy navíc připomínají staré televizní klepy a nikoli život u dvora. Dále těžko mohu uvěřit zámožnosti Erzsébet, když se ve svých střízlivých kostýmech evokujících západní Evropu (kde jen je ta jemná linka mezi Uhrami zmítajícími se boji s Turky a Vídeňskou smetánkou, kterou tak přesvědčivě zosobnila Anna Friel?) pohybuje ve zcela prázdných interiérech i exteriérech. Pakliže si někdo dáte tu námahu, zjistíte, že v posledních 50 letech vzniklo o Bathory hodně balastu, ale až nyní je možné realizovat takové filmy alespoň na reálnějším základu. Děkuji tedy Julii Delpy za snahu. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nech už to bolo akokoľvek oba filmy o jej osobe neboli zlé. Jakubiskov film bol taký, alternatívny s netradičným filmovým spracovaním, ktorý nebol v mnohých bodoch realistický na rozdiel od tohto od režisérky Delphy. Jakubiskov mal dokonca zvláštne dejové línie a body, tento bol naopak pochopiteľný, ale dosť fádne a nudne spracovaný. Tiež detaily ako, že dievčatko žijúce na Slovensku, síce v tej dobe v Uhorsku, ale aj tak malo meno Paula, či že mala stroj ako z filmov o Draculovi, či že odstrihla svojmu milencovi vlasy a len tak náhodou, od nej žiadala niečo také s jeho tela tá čarodejnica, ktorá bola podľa tohto filmu homosexuálne orientovaná. No podivností a šialeností v tomto filme bolo dosť, keďže v Jakubiskovom filme bol jej milenec mladý Talian a tu ním bol rovno Thurzov syn. Človek si môže z oboch filmov niečo zobrať, ale skutočnú pravdu sa ťažko dozvieme. Nech to bolo teda akokoľvek, tento film mi prišiel horšie spracovaný. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle verze příběhu o Alžbětě Báthoryové je mi bližší než ta Jakubiskova, takže podle toho hodnotím.. Julie Delpyová je velice zajímavá osůbka, v některých momentech působivá a okouzlující, v jiných odpuzující.. Daniel Brühl jako fiktivní milenec uvěřitelný (telátko).. Pravda by mne zajímala, ale kdo by mi ji mohl říct? ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

sklamanie. Nedokážem neporovnávať s Jakubiskovou verziou, potom mi The Countess vyjde ako maximálne priemerný film, kt. mi nič nepriniesol, ani snahu o nový pohľad, či zaujímavé spracovanie. Bathory bola aspoň vizuálne zaujímavá, miestami krásna, tu išlo len o šokujúci príbeh. Budem absolútne povrchná, pretože jediné plus bude asi iba Daniel Bruhl. I keď ani ten ma nepresvedčil. Veľmi ľadové, pomalé, miestami nechutné /nemám rada naturalistické scény/. Koniec ma priviedol do rozpakov, pretože popieral celú zápletku a v podstate uznal, že išlo hlavne o boj o moc, čo v podstate zobrazil Jakubisko, no v celom filme. Nevidím zmysel, keď si niekto napíše, zrežíruje, produkuje, zahrá svoj film, napíše k nemu hudbu a "ukradne" celý film pre seba. Špecializácia by možno pomohla. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)
  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)

Reklama

Reklama