Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A víte co, mně je uplně u prdele, že to točil Uwe Boll. Tunnel Rats je válečňák jak má být, který se sice nedá srovnávat s válečňáky jiných formátů, ale vzhledem k tomu, že u těch velkoformátových většinou spolupracují velcí tvůrci, na tomhle se podílel akorát Uwe, a to už pro někoho určitě stačit musí, řekl bych. Každý totiž bude čekat tragédii, ale opak je pravdou. Akce je, a není vůbec zlá, pár psychickejch nátlaků na vojáky tu taky je, a nervydrásající závěr, který do válečňáků neodmyslitelně patří tu je taky. Sice ho nechci kdovíjak vychvalovat, ale Uwe natočil hodně drsný a přitom docela i povedený film, kterému dávám pět hvězdiček, právě proto, že to točil Uwe. Hodně mě to totiž zarazilo. narozdíl třeba od Dungeon Siege střih také není zlý, hudba do filmu docela zdárně zapadá, a celkově ten film má co říct. Já prostě nejsem schopnej pochopit, jak je možný, že něco takovýho dokázal, ale dokázal to. Každopádně jestli někdo budete číst můj komentář, tak těch pět hvězd je hlavně proto, že jsem zůstal šokovanej nad tím co jsem vlastně viděl. Bál jsem se to říct, ale začínám mít ty jeho filmy docela rád. Mimochodem všecky ty historický reálie zde neexistujou, jezdí tam auta, která tenkrát v té válce nejezdila, střílí se z věcí, ze kterých se tenkrát nestřílelo, ale co je na tom :) Jako obvykle, tady mluví zábava za vše, Uwe dle mého názoru nedokáže být vážný, i když se to tady notně snaží podstoupit a i se mu to daří, což mě zaráží, protože plno lidí si o něm myslí svoje a on vlastně zase tak hroznej není. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje musím podotknout, že je mi úplně jedno, kdo to natočil. Já se díval na film z Vietnamu a především na zpracování klaustrofobických tunelů. Toto téma mne osobně velmi zajímá a tak jsem se na 1968 Tunnel Rats prostě těšil. Nechybí tomu akce, bezmoc a ani utrpení ve velmi drsném, až opravdu hodně brutálním hávu. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být vrchol Bollovy tvorby? Leda nekonečná nuda! Film představí řadu postav, aby pak většinu oddělal div ne v jednom záběru a dál se soustředil už jen na bezduché odstřelování amerických vojáků kdesi v džungli a nekonečné plazení v podzemních tunelech bez jasného cíle. A kde mělo být to dechberoucí finále, jak si tu jistý bodomajstr pošušňával? Tedy, pokud to nebral doslovně, to pak ano. Jediná zajímavá příběhová linka bývala mohla být ta ohledně vietnamky skrývající se s dětmi v podzemí, ale nakonec jsme se o ní nedozvěděli vůbec nic. Celkově nic v tomto filmu nemělo pádný důvod a spoléhalo se jen na krutost, či rádoby klaustrofobické scény. Bod dávám jen za fajnové zpracování a nadějný začátek, zbytek stál za starou belu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Uwe Bolla, který ukazuje to nejlepší i nejhorší z jeho repertoáru. Zlepšení technických kvalit kamerou počínaje je nepřehlédnutelné, v navozování dobové atmosféry Vietnamu ale využívá Boll těch nejotřepanějších klišé, fint a frází, které při nakoukávání válečných filmů nasbíral a zajímavost postav (stejně jako jejich životnost) se rovná nule, čímž nerozeznáte jednu od druhé a odpadá tím napětí, jehož náznaky lze kupodivu ve filum i přesto nalézt. Svůj podíl na tom má jistě atraktivní prostředí podzemních chodeb, v němž bohužel pro změnu nestíhá technika a záběry z 90% tvoří hustá tma. Tunnel Rats se však oplatí vidět, poněvadž odkrývá, proč Boll točí tak jak točí. Boll totiž není úplný antitalent, jen mu chybí potřebné základní znalosti jako zařazení scén i záběrů dle nutnosti a kladení důrazu v jistých částech. Boll není špatný filmař, on prostě jen není filmař. Vzhledem k jeho kadenci, jakou sází jeden film za druhý, jen těžko dojde ke změně a jeho snímky vždy budou nezvládnutými výsledky poměrně slibných námětů. 5/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Bollůw válečný snímek, který převálcuje ty válečný srajdy co vychází v dnešní době(no i ty starší), jen se bohužel opět ukazalo u některých uživatelů "Co točí Boll je automaticky špatné". Film se točí sice okolo jedné věci ale film je natočen zručně, zábavně a nesnaží se být moralizující. Sice se pár chybek najde ale třeba taková akce je natočena skvěle. Herci překvapující a hlavně Paré zase dokázal že má koule na to být drsnej. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama