Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Recenze (891)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Priaznivci veľkolepých špionážnych filmov zostali s najväčšou pravdepodobnosťou sklamaný, pretože tentokrát sa žiadna popcornovka nekonala. Skombinovať nehostinné prostredie krajín Blízkeho Východu, kvantum konverzačiek na zväčša politické témy a rôzne teroristické klamstvá či konšpirácie, minimum akcie a k tomu takmer totožné minimum vzťahovej línie (ktorá tu naozaj slúžila len ako také okrajové spestrenie), tak to chce, dámy a páni, naozaj odvahu... A tú tentokrát Ridley Scott naozaj mal, našťastie! Musím sa priznať, spočiatku keď som si o tomto kúsku zháňal informácie, taktiež som nebol nijak obzvlášť nadšený či navnadený, veľké očakávania som nemal. Avšak akonáhle som sa k tomu konečne dokopal, trvalo už len chvíľku a film ma ihneď dostal, celý som sa do toho ponoril a takpovediac "som preladil vlnovú dĺžku" na tú ich, špionážno-spravodajskú, kde sa na malom ihrisku rozhoduje o veľkých veciach. A rozhodujú o tom perfektne stvárnené postavy - DiCaprio ma už po neviem koľkýkrát presvedčil, že zvláda aj takéto úlohy "ostrejších chlapcov", Crowe svoju vypasenú kancelársku krysu zvládol taktiež na úrovni a získal si moje sympatie, avšak podľa mňa to tentokrát celé s prehľadom ovládol Mark Strong, ten bol obsadený typologicky naozaj vynikajúco - a ako tu už niekto spomínal, jeho postava (Hani Salaam) by si ozaj zaslúžila samostatný spin-off. Ak mám ale stručne povedať, kvôli čomu - napriek môjmu nadšeniu - strhávam ten jeden bodík, tak v tom sám nemám stopercentne jasno. Viem len, že určite to nebude tým, že vo filme absentovala efektná akcia a kvantá bezduchých prestreliek, to vôbec, nechýbalo mi to ani omylom. Môže to byť napríklad tým, že čo sa týka záporných postáv, tie boli vyprofilované len veľmi málo, rozumej ako takmer vôbec (hoci to taktiež nejako moc neprekážalo). Ťažko povedať, nechávam si proste takúto rezervu pre ďalšie pozretie, o ktorom som už teraz presvedčený, že v blízkej dobe nepochybne príde. No a mám také tušenie, že ma to nadchne ešte viac, tak uvidíme... Aktualizácia: Tak ono sa mi to potvrdilo a ja musím nakoniec pridať aj tú poslednú hviezdičku, zaslúžene. 95% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Samo o sebe to nie je zlý film, bohužiaľ mi však prišiel bez nejakej väčšej iskry. Ide sa tu podľa šablóny, terorista a musíme ho chytiť. O nejakých nápadoch na oživenie deja tu nemožno hovoriť a finále aj keď napínavé, tak na vyvrcholenie dvojhodinového filmu slabé. Akcia je natočená pekne, škoda že jej je tak málo. Mohlo to byť viac zamotanejšie, akčnejšie a hlavne keď už tam chceli trepať tú romantickú linku, tak ju mohli využiť viacej. Za mňa teda priemer. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Snímek s dost aktuální tematikou – napjatá situace na středním východě, kde každý den vybuchují bomby sebevražedných útočníků. Mužem, který se v těchto končinách umí pohybovat a hlavně přežít je L. DiCaprio, kterému podobné role perfektně sedí (z poslední doby The Departed, Blood Diamond) a kterého z povzdálí a klidu domova "řídí" R. Crowe. Rozhodně působivá ukázka tamních poměrů, jen zůstává otázkou, do jaké míry představy D. Ignatiuse (autor knižní předlohy) odpovídají realitě... ()

ivonca 

všechny recenze uživatele

Neviem si urobiť názor na Ridleyho Scotta. Asi žiaden režisér to nemá u mňa tak veľmi premenlivé ako on. Zopár jeho filmov ma úpne dostalo, a tak mu dám ďalšiu šancu a verím, že príde niečo podobne skvelé ako predtým, ale Body of lies nebude tento prípad. Ono ma to akože na jednej strane celkom aj bavilo, dej nebol zlý, ale na druhej strane som sa nudilaaaa a príliš často som sledovala hodinky. Navyše na film som bola v kine a podľa môjho názoru atmosféra kina pridáva a prikrášluje každý film, ale tentokrát to nejako nezaberalo. Keby ho pozerám doma, tak ho asi vypnem a nikdy nedopozerám, alebo ešte pravdepodobnejšie pomaly pri ňom zaspím. Ja osobne by som vystrihla aspoň takú polhodinku a bolo by to dopadlo lepšie. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Sakra povedený film s výborným scénářem od Williama Monahana. DiCaprio v té jeho roli drsného agenta na blízkém východě, který chvilkami vypadal hůře než Bruce Willis v Die Hard ;-) Scott si film náramně osadil i dalšími výbornými herci. Netradiční Crowe řídící operace po telefonu pronášíc dialogy s absolutním klidem a bez emocí a nebo také jako americký křupan. Malá nenápadná ale zajímavá role Garlanda v podání Simona McBurneyho hackera na chatě v lesích pracujícího pro CIA. Taky super. Ale absolutní bomba byl Mark Strong jako Hani. Nemá cenu se o tom zde rozpisovat ale ten prostě zahrál neskutečně. Každopádně výborný scénář s chytrým příběhem bez sebemenších chyb. Příběh odsejpá a dialogy mezi postavami jsou na jedničku. 9/10 ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že Leonardo zrovna není ten pravý agent, který by se svým ksichtem zapadl do Arabského světa, tak se snažil svoji roli zahrát dobře. Děj je napínavý a se stálými otazníky, ale odpověď se najde až v závěru filmu. Určitě se filmaři vyřádili na pravé arabské atmosféře, kde vás děj vtáhne jednou do Iráku, tuhle zase do Jordánska i s charismatickou postavou šéfa tamní rozvědky a náhle jste i v Sýrii. Určitě se nevyplatí odcházet na záchod, jinak byste ztratili niť a nevěděli co se stalo. Špionáž a mráz po zádech, co hrozí od teroristů tu jistě není cizí, ba dokonce v závěru ne každý si smlsne na tom, jak se umí vyřádit arabové, kteří nenávidí Amíky, ale Titanic ani Skrytou identitu tu určitě nehledejte, hlavně dámy. ()

Gerrard8 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčil tento film, ale nemôžem tomu dať *****, pretože to bolo podla mojho vkusu málo akčné mohlo tam byť viac scén ako na začiatku. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

i pred relativne velkou delku se mi zdalo pojeti filmu prilis zratkovite, ktere vedlo (pro me) k neprehlednosti deje..aspon ke konci to mohli trosku dovysvetlit:) ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

mně se to líbí... prostředí, zápletka, Leo... prostě hezký udělaný film, který by asi mohl být lepší, kdyby měl větší ambice... (a tady ta obligátní hollywoodská heterosexuální milostná zápletka vysloveně překáží)... 4- ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony a réžia robia z "Pavučiny lží" hit a Ridley Scott si ho môže kľudne dať do zoznamu úspechov. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu za tak skvělého herce, jako je Leonardo DiCaprio!!! Crowe je nudný a tuctový. Mohli ho nahradit kterýmkoliv jiným hercem. Film je dobrý, příběh zajímavý, ale vše to stojí na skvělém výkonu DiCapria. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Ridley nám v Body of Lies nenabízí nic nového, takže nás nemůže ani ničím překvapit. Tenhle thriller je dobře zvládnutá trochu rutinní práce. Dialogy skvělé, akce je sice málo, ale podle mě hodně dobrá. Jediné co mi chybí je nějaká silná scéna, která by mi na trvalo utkvěla v paměti a ke které bych si přiřadil nějaký jedinečný pocit (když nepočítám zlámání prstů kladivkem). V porovnání s novější Greengrassovou Zelenou zónou, je Labyrint lží tématicky zajímavější, ale jinak jsou na tom oba snímky úplně stejně, stejně dobře. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Ridley se vrací zpět na Blízký Východ v typicky formálně bezchybném díle, tentokrát ale scénář nepředkládá nic, co by mě přimělo se do příběhu nějak výrazněji položit. Jeho Labyrint je tak opravdovým spletencem zákulisních machinací, ve kterém se při nízké divácké angažovanosti poměrně nelehce orientuje. Jinak Russell Crowe coby obalený "CIA fotřík" už teda viděl i lepší role.:D ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, komplexní špionážní thriller, který nejvíce trpí právě na jeho příběhovou komplexností. Možná příliš mnoho zápletek udusilo napínavou atmosféru a celkový dojem z filmu. Ridleyho podprůměr, to bezpochyby. Ale podprůměr Ridleyho Scotta, to je nadprůměr západní produkce. ()

pend 

všechny recenze uživatele

S přehledem natočený špionážní thriller, ve kterém můj oblíbený Russel Crowe je tentokrát ten špatný ze CIA a Leonardo ten s morálním profilem. Některé momenty jsou zajímavé, občas je to komplikované. ()

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama