Reklama

Reklama

Na scénu přicházejí bratři Alvin, Simone a Theodor. Jsou to neobyčejné veverky, které nejen že umí mluvit, umí i výborně zpívat. Jednoho dne narazí na Davida, který si jejich talentu všimne a nechá je natočit desku. Následují koncerty, davy fanoušků a Chipmunkové se čím dál tím víc pouštějí do různých dobrodružství s dramatickými následky. Davidova trpělivost pomalu naráží na strop. Podaří se Alvinovi a ostatním zachránit přátelství s Davidem, jak se budou smiřovat s nově nabytou popularitou... Alvin a jeho parta jsou totiž nezbední až běda a David bude mít co dělat, aby je uhlídal před mnoha nástrahami, o kterých se doposud domníval, že nemohou mít žádné následky. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (292)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je právě ta komedie, na kterou se musíte podívat jen jednou, jinak by vás už vůbec nemusela bavit. Chipmunkové jsou upištění a trochu naspeedovaní, možná proto tak lidé žerou jejich hudbu  Sem tam tu Jasonovi trochu dochazí dech, ale stačí malým veverkám stíhat, zato hlavní záporak ,,strýček,, byl zas tak americky umělý (můj výraz  ) Kvalitní animace…slabších 6/10* ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Slabé hodnotenie je tu hlavne preto, lebo veľká časť ľudí videla Chipmunkov až ako dospelí. Tento film proste musíte vidieť ako dieťa. Pre mňa je to veľká klasika, ktorú som mal a stále mám dosť rád a to rozhodne nie som jediný. Chipmunkovia sú veľmi úspešná séria, ktorú pozná takmer každé dieťa alebo mladší dospelý. Atmosféra filmu je veľmi milá, aj keď niekedy umelo optimistická, ale to je prežitelné a navyše sa na tom dá zasmiať aj na neviem kolkaté zhliadnutie. 7,5/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to, prože jsem nestihnul SOUKROMOU VÁLKU PANA WILSONA, hraje zde Jason Lee a měl jsem to zadarmo. Nebýt nostalgie, protože jsem Chipmunky znal díky písničkám a filmu, byly by to dvě hvězdičky. Takhle zbývá pochválit animaci, několik dospěláckých fórků a parodí, překvapivě i vyvedený dabing, který se zadařil i v přípědě písní. Jason Lee nehraje, prostě tak nějak přebývá, celé je to schématické a hlavně, film by se měl podřizovat Chipmunkům, dělajícím nepořádek a rozvracející ho zevnitř, nikoliv oni filmu. Navíc celé to poučení, spočívající v tom, že konzumerizmus je špatný, se těžko přijímá od filmu, jehož snahou je parazitovat na zašlé slávě a vytřískat prachy z podeje hraček apod. blbůstek. I to ZA PLOTEM je lepší. :-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší klenot zo štúdia 20th century fox o trojdimenzionálnych rozprávajúcich zvieratkách. Veľké klady Alvina spočívajú v tom, že narozdiel od podobne ladeného - pána Peppera s jeho tučniakmi - sa to aspoň nehrá na niečo čo to nie je. Zápletka je jednoduchá, predvídateľná, ale trojica chipmunkov je skvelo naanimovaná a Jason Lee je predsa len veľký sympaťák, než aby som mohol film označiť za úplný odpad. Film má pre mňa rovnaké čaro ako prvý Garfield, ktorý možno nespĺňa očakávania a neuberá sa takým smerom aby som si ho za týždeň dopodrobna pamätal, ale keď ho niekde uvidím, rozhodne nebudem prepínať. Je to príjemná jedno hubka, ktorá sa v tradícií zvieracích rodinných komédií drží značného nadštandartu a hlavne - čo považujem za veľké plus - nie je sentimentálna. Nesnaží sa vás rozplakať, ani dojať. Jednoducho vás chce pobaviť. A kupodivu sa jej to darí. Roztomilý film, na ktorý sa nedá veľmi hnevať aj keď si viem predstaviť ako niekomu tie pisklavé hlásky lezú krkom. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. Další sračička, co se může líbít maximálně tak dětem je na světě. Ano, můj osmiletý bratříček je z toho na větvi. No budiž, nejsem cíleným divákem. Sem vtipná, tam nudná, sem dojemná, tam trapná, sem tam scéna co je absolutně nicneříkající a občas i nějaká trochu promyšlená. Obávám se, že Tim Hill si žije ve svém paralelním světě, kde se nikdo nezajímá o "hodnocení". Ano, bylo by to krásné mít svět bez hodnocení. Co všechno by člověk udělal aniž by se omezoval kvůli ostatním. 3 * kvůli rozzářenému obličeji mého andílka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Japonská panenka Alvina říká ("Konbanwa. Watashi wa Alvin desu") – což, přeloženo do češtiny, znamená „Dobrý večer. Jmenuji se Alvin.“ Španělská panenka říká ("Hola! Me llamo Alvin y yo quierro un hula hoop!") – „Ahoj! Jmenuji se Alvin a chci tančit hula hoop!“ (HellFire)
  • Do některých kin byl film distribuován pod názvem Simon – což je jméno jednoho z chipmunků. Dalším krycím jménem bylo Hairy Beast. (HellFire)
  • Před natočením celovečerního filmu měli Chipmunkové za sebou již řadu hudebních alb, několik cen Grammy a televizní seriál. (Olík)

Související novinky

Justin Lin natočí Space Jam 2?

Justin Lin natočí Space Jam 2?

03.05.2016

Basketbalová komedie, v níž se kreslení hrdinové od Looney Tunes spojili s Michaelem Jordanem, aby napráskali zlým mimozemšťanům, se dočká pokračování. Kdekdo si myslel, že je druhý Space Jam jen… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Reklama

Reklama