Reklama

Reklama

Troy, Gabriella, Chad a ostatní spolužáci po skončení střední školy hledají na léto brigádu. Troy dostane nabídku pracovat v hotelovém komplexu s golfovým klubem s názvem Lava Springs. Práci přijme jen s podmínkou, že zaměstnají také jeho spolužáky, tedy i Gabriellu. Troy ale netuší, že majitelem klubu je otec sourozenců Evansových a práci pro něj zařídila Sharpay. Když se Sharpay dozví o ostatních spolužácích, donutí správce Fultona, aby se jich zbavil. Troy s Gabriellou plánují, že půjdou večer do klubu Lava Springs na soutěž talentů, protože se jí mohou zúčastnit i zaměstnanci. Sharpay, aby získala Troye, nasadí novou taktiku. S pomocí otce začne Troye od ostatních izolovat. Na spolužáky a Gabriellu přestává mít čas. Sharpay oznámí bratrovi, že na soutěži bude zpívat s Troyem, čímž ho de facto vyšachuje ze soutěže. Bratr se dokáže rychle začlenit mezi spolužáky, kteří poznávají, že není tak špatný, jak si o něm dosud mysleli. Společně začnou nacvičovat taneční vystoupení a on je učí vše, co zná, jen aby v soutěži uspěli. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oops!… I Did It Again aneb jak jsem se nepoučil a podruhé se utopil ve stejné řece. O tolik horší než jednička (i když těžko porovnávat, viděl jsem z ní asi patnáct minut) až je to vlastně o to lepší. Divné? Tak to jste tuhle cukrkandlovou skupinku lůžovouškých umělohmotných náctiletých cukroušků kolem Zaca Efrona ještě neslyšeli (pro vás naštěstí). Ten tu je jediný kdo má vlastní sólo píseň (bezva, že?). U toho jeho běhu podél jezírka, přičemž zpytuje své svědomí a tu a tam "efektně" seskočí ze skály, jsem se málem sbíral ze země. Konec dobrý všechno dobré. Trojka v kině to jistí. I když, raději snad ani ne. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední způsobil v celosvětových měřítkách telvizní zábavy docela boom - viděli jej při nasazení na Disney Channelu desítky milionů lidí, zámořšší kritici se vyjadřovali mírně nadprůměrně, no všechno naznačovalo že jde o zajímavou záložitost. Má však taková "taškařice" šanci uspět v našem srdci Evropy? Odpověď je záporná soudě dle hodnocení na CSFD i mého, který mám s tamní "popovou" kulturou zkušenosti. Muzikál ze Střední 2 je už podle názvu sequel původní jedničky a znovu se jedná o to stejné. Bandička sťedoškoláků prožívá útrapy mládí, románky, podrazy(...) a do toho všeho si sem tam zazpívá. To by jěstě neznameno nic hrozného, takových záležitostí je spousta, ale jak to tak bývá u Disneho produkce, celý film je neskonale růžový a přehraně seriálový. Herci se snaží jak o duši, což znamená, že neskonale přehrávají. Všichni, v čele s Zacem Efronem (Troy Bolton) působí až komicky. Jediná herečka, která mě zaujala je Vanessa Anne Hudgens (strašné jméno). Snad jediná z celého obsazení, jež si může říkat "herec". Na druhou stranu, pokud přistoupíte na onu "přehnanost" a začnete brát celý film z nadhledem (poté co uvidíte růžového Forda Mustanga to snad ani jinak nejde), možná, že příjde i občasný smích. Co se týče songů... Stejně jako celý film, jsou popové a naprosto maistreamové. Pokud vám nevoní současný trend elektropopzpěvu asi se budete hodné trápit, nicméně snesete-li rádio a pobrukujete si novou Madonnu, některé kousky se snad můžou i zalíbit Americká popová kultura sem tam funguje dobře - jde tudíž o strašně stupidní kravinu, avšak když se nad ní povznesete, budete se i chvíli bavit. Více jak * to ale není. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kenny Ortega spolupracoval na několika epizodách Gilmore Girls nebo Ally McBeal, rodinný muzikál mu dal ale před rokem solidní možnost ukázat, co v něm vlastně je!! Sic kopíruje to samé, co nabídl první díl a texty jsou stejně naivní, nezatracoval bych to na "odpadové" hodnocení!! Roztomile barevná šílenost má stejně hloupé dialogy jako například 90% tuzemské seriálové produkce, ale zároveň ve svém středu na ryze TELEVIZNÍ produkt i slušné choreografy, tanečníky nebo zpěváky!! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Loni v Londýně jsem koukal, co znamená reklama na "High School Musical" - plakáty na ulicích, v rodině dvanáctileté holčičky hrající si na "střední"... Konečně jsem se koukl na tento soudobý americký skvost. Půlhodinka televizní zábavy byla sice jednoduchá, kýčovitě barevná, hudebně podprůměrná (Amerika objevuje dávno objevené -New Kids on the Block, Lunetic), ale nejmíň bodík si zaslouží alespoň za choreografii pořadových cvičení:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U prvního Muzikálu ze střední se dalo mluvit ještě o nějakých hereckých výkonech navázaných na alespoň průměrný scénář. Následný děj je ale totální pitomost, která je skutečně vhodná jen pro pubertou nadané jedince. Dialogy, chování postav i celá logika děje jede jak podle osnovy z učebnice, ale navíc ještě totálně stupidním způsobem. Jediné, co opravdu oceňuji a před čím se skláním jsou taneční čísla, která vypadají skvěle a náročně a jsem si jistý, že jejich secvičení muselo dát pořádně zabrat. Stejně jako u prvního dílu tak ani u dvojky nejsou úplně špatné songy, přestože hitovka není žádný a do paměti se nejspíš taky nezapíšou. Také prostředí zvolené na natáčení je opravdu dost oku lahodící. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Růžové piano použité v "Fabulous" bylo natřeno i na bílo a použito v "Everyday". (Cheeker)
  • Tesne po zazvonení zvončeka značiaceho začiatok prázdnin začnú všetci tancovať. Troy Bolton (Zac Efron) počas tohto tanca má spodné prádlo raz biele a potom čierne. (ČSFD)
  • Jedná se o první film stanice Disney Channel, který měl reklamu na stanici ABC. (Cheeker)

Reklama

Reklama