Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film má zcela určitě několik velice pěkných okamžiků, ale stejně tak i dost zcela nudných a nelogických pasáží. Přestože scénář filmu je docela zajímavý a pestrý, nepodařilo se režisérům z něj vymáčknout to nejlepší. Protože skoky v atmosféře byly dost velké, kdy se chvilkové napětí vystřídalo s docela dlouhou nudou, kdy se toho zas až tolik nedělo. Pro mnohé z vás bude možná závěr obrovským překvapením, ale ti co znají originál tak budou dost zklamaní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z počátku napínavý thriller,s dokonalými hororovými vsuvkami, který má báječnou atmosféru a vše skvěle dokresluje Youngova precizní hudba,jenže čím víc se vám snaží režisérské duo něco namluvit,tím víc si začnete jasně uvědomovat,že vše není tak jak to vypadá a konec si odříkáte slušných 40 minut před koncem,což je škoda,herecké výkony velice dobré a opravdu sem byl kus filmu napnutý,jenže na konci všechno dostane takovou mdlou příchuť,protože ze 4 nabízených point dostanete tu nejklišovatější,ale v rámci žánru solidní noční vyklepávka pod peřinou ( nemyslim tu čast noci : ) 65%. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Předělávky mého zamilovaného korejského skvostu jsem se přímo děsil, tudíž je pro mě mírně pozitivní dojem z amerického remaku a nulová chuť dštít na něj oheň a síru velkým překvapením. Otrocký, dehonestující přepis se nekoná, i když podobnosti tu samozřejmě jsou. Američané látku uchopili dost po svém, takže myslím, že i pro ctitele originálu nemá smysl se rozčilovat, že tohle je v remaku tak či onak... Zapomeňte na otcovu novou přítelkyni, která svým nepříjemným zjevem a chováním neustále vzbuzuje pocit ohrožení, na smutnou a plachou sestru, již ta druhá musí ochraňovat, na prvotřídní bubu scény (v předělávce jsou nanejvýš dvě průměrné) vyháněné nahoru silnou tísnivou atmosférou, na krásnou melancholickou hudbu... Pardon, nechal jsem se unést. Průměrný, formálně povedený thriller s nadpřirozenými prvky není také k zahození. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trailer a několik ukázek, které mě původně od tohohle remaku spolehlivě odradily. Pak přišlo jedno líné odpoledne a já si Nezvanou pustil, jelikož se mi zrovna povalovala na stole a byla blíž než harddisk s pornem. A nebylo tak zle. Američané se zbavili komplikovaného a matoucího vyprávění původního filmu, odstranili rovněž téměř všechny hororové prvky a ponechali si pouze myšlenku o dvou sestrách, s nimiž není úplně všechno v pořádku. Zachováno dále zůstalo několik detailů (noční postelová návštěva, krvavá stopa na zemi), zásadní hororová scéna v kuchyni naštěstí vymizela téměř celá, ačkoliv i tak zůstává krátký výstup "holčičky pod sporákem" jen trapnou vzpomínkou na infarktové zážitky z originálu. Žánrově se film mnohem více přiblížil thrilleru, a to dokonce tak moc, že několik (tuším, že jich nebylo více než pět) hororových chvilek působí zcela nadbytečně. Jejich přítomnost jistě naplnila kvótu atraktivity - stejně jako trojice dívčin v hlavních rolích. Slušný vizuál, melancholická atmosféra, určité napětí a hezká hudba vytahují kvality Nezvané do žánrového průměru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hollywood sa pokúsil sprzniť ďalší pôvodný ázijský horor. Našťastie sa mu to nepodarilo až tak, akoby človek čakal, čo je len milé prekvapenie. Atmosféra je od začiatku pekne mrazivá a tajomná. Popri tom si divák myslí, že pointu má odhalenú, ale opak je pravdou, snáď len zbehlí hororoví fanatici ju môžu vytušiť. Osadenstvo je sympatické, takže nekazia celkový dojem. Avšak KRUHu alebo NENÁVISTi sa už pravdepodobne nedočkáme. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu složil Christopher Young. Následně pak byla nahrána 78mi členým orchestrem a 20ti členým sborem. (Chatterer)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)
  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)

Reklama

Reklama