Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (615)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy člověk zalituje, že mu není deset. Za co všechno jsem dal hvězdy - draci, J.Mooreová, monstra, čarodějnice, destrukce, les a vůbec krásná příroda včetně vodopádu, J.Bridges, slušivá kamera, obstojné triky, odpovídající (tedy pěkná) hudba. Ano, bojové scény by mohly být drsnější, létající hlavy a rudé gejzíry by rovněž neuškodily. Možná trochu prostřihnout červenou knihovnu. Zkrátka vytvořit temný satanský horror. Ale jde o pohádku, že? Pak je vše vpořádku - přímočarý děj, dobro a zlo a šťastný konec (i když jak pro koho, já fandil Moorové). Propad do dětských let zafungoval. Jsem spokojen. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasická fantasy jednohubka, ktorá ničím nevybočuje z radu. Ale ten pocit premárneného potenciálu bol v tomto prípade ešte silnejší ako obvykle. Siedmy syn má viacero charizmatických hercov, slušné tempo a viac než obstojnú trikovú stránku. Ale k čomu je to dobré, keď chýba zmysluplný a dobre napísaný príbeh, ktorý ani nemá jasnú cieľovú skupinu a tvári sa mimoriadne osudovo. Aj preto som možno o niečo tvrdší ako obvykle. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na fantasy ja nie som vôbec žiadny odborník, takže ja len tak neodborne ... draci lietali elegantne, pri Tuskovi by som spať veru nemohla, chrápaním by ma neustále budil, príroda, kde sa tento príbeh odohral bola úchvatná, hudba v pozadí ma niekedy rušila, inokedy som si ju ani nevšimla, Julianne bola nejako moc vyretušovaná, ale chvost mala parádny, Jeff má stále závideniahodnú kondičku, Bena by bola naozaj škoda pri tých prascoch a Alicia, kvôli ktorej som si film pozrela, bola úchvatná. Teda klamem, nielen kvôli nej, chcela som si oddýchnuť a pobaviť sa pri nejakom filme, a tento film to splnil. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Xena aby do toho kopla, fakt už do upíří prdele kostnatý... To je, vole, takový problém, dát tam trochu mlhy, ubrat na barvičkách, vysrat se na ty přepálený zápletky, trochu pocákat kostýmy umělým blátem, úplně vypustit cokoliv připomínající homouše Eragona, předabovat Bridgese, nenechat Davida Ratha hrát hodnou čarodějnici... a a a natočit to kurva trochu vážně? Fakt je problém natočit prostě normální fantasy s koulema, pořádnýma dužnatýma, chlupatýma koulema? No, asi je. Ale ten Krišna, který přišel padouchům na pomoc až z Táčmahálu byl skvělej. To si tu jednu rudou hvězdu navíc zaslouží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges je kaňour a vždy dokáže zaujmout. Krom něho ale film nepřináší nic zajímavého či jinak nesterilně odfláknutého a z dlouhého čekání na premiéry mohlo přijít tak akorát zklamání. Film mě jednu dobu celkem zajímal, podobných fantasy není nikdo dost a Sedmý syn mohl klidně zamáznout mezeru po rodinné a odpočinkové Narnii. Místo toho jsme po dlouhé 3D postprodukci dostali středně velkou porci nudy, ze které si snad později vzpomenu snad jen na nesmrtelné hlášky a přízvuk Jeffa Bridgese. Toť ale vše...50% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Přestože se ve snímku mluví o příchodu rudého úplňku a jeho viditelná část se s ubíhajícím časem opravdu zvětšuje, po celý film je měsíc ve fázi couvání, a tak by tedy měl během filmu ubývat. (JohnDeRooy)
  • Seventh Son je taktiež aj názov pesničky od heavy metalovej skupiny Iron Maiden. Vo filme Gregory (Jeff Bridges) hovorí, že si siedmym synom siedmeho syna (your the seventh son of the seventh son). To je refrén zo spomínanej pesničky. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama