Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 2

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 2

Recenze (843)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ideální film, kam může 15 letý kluk vzít na první rande svoji holku. Jako diváka zjevně nezapadajícího do této cílovky mě mrzí, že i v takto zajímavé vizi postapokalyptické budoucnosti, jako předkládá Alita, chybí smysluplný příběh, uvěřitelné charaktery a hlavně mi zde chybí jakékoli okolnosti vysvětlující chod světa. Co, kdo, jak proč apod. Jako nejbližší srovnání se dle mě nabízí Speed Racer - taky zaměřen na mladší diváky, taky vizuálně zajímavý, taky se sportovní hrou ve svém jádru, avšak svým vyprávěním mnohem zajímavější a sofistikovanější. Alita je vizuálně podmanivá tuctovka, na jejíž pokračování se po pár měsících bude těšit asi jen málokdo. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(94%) Viděno v kině díky ČSFD projekci. No vida, po dlouhé době mi vyšla projekce. Přiznám se, občas mívám čas na tyto projekce, ale často se mi nechce sedět v kině plném lidstva, ale tentokrát to bylo celkem fajn, poprvé jsem aspoň navštívil kino Chodov. Nyní k filmu. Od Ality jsem nic extra neočekával a nakonec jsem byl velice mile překvapen. Dle trailerů jsem hádal jen přehnanou akci a nic víc. Jenže mě to vtáhlo do děje už od začátku. A to hned od úvodu mě začal bavit skvělý herec Christoph Waltz, který roli dobráka zahrál víc než dokonale. A to mu běžně pasují role záporáků. Ostatní herci splnili svůj nutný standart včetně roztomilé Ality. Ta mě též bavila. Celkově měl snímek mnoho co nabídnout. Akce byla perfektní – kamerou nasnímaná do nejmenších detailů a především byla perfektně ozvučena (někdy to bylo až moc hlasité – ale mě to nevadilo). Příběh to má jednoduchý, ale funkční a k tomu plný emocí, především když už se film ubírá ke konci. Najde se tu i pár vtipných momentů. Tempo to má neuvěřitelně rychlé, takže mi ty 2 hodiny utekly rychle. Klidně bych ještě přidal aspoň 20 minut navíc. Hudba od Junkie XL byla povedená. No, nevím co k tomu dodávat. Pro někoho to může znamenat menší zážitek než pro mě, diváci si můžou říci, že šlo jen o akci, ale já na tom ocenil daleko víc aspektů. Těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace slavné mangy s naprosto otřesným 3D se až příliš táhne. Akční scény mají spád a švih, vata mezi tím ubíjí a zpomaluje tempo až k nevydržení. Zkrácení by snímku rozhodně pomohlo. Weta Digital odvedla standardní práci, převod do 3D většinu její špičkové práce pohřbil. Lituji, že jsem nepočkal tři dny a nešel na 2D. Celkově však příběh nepřináší v dystopickém světě nic nového, bohužel ani herci nijak neomráčí. Waltz je profesionál, jenže tady vypadá jako jednooký mezi slepými. Pokud by měl film silný příběh a, jak slibovaly reklamní titulky, omračující efekty, snad by to nevadilo. Přeci jen od napínavého sci-fi čekáme hlavně podívanou, nikoliv shakespearovské herce. Není zde ani jedno. Snadno zapomenutelný snímek s otevřenými vraty, který se ale možná ani pokračování nedočká. Cílení na mládež asi nebylo nejšťastnější (i když vidět člověka přeseknutého na půl pro děti až tak není, na druhou stranu na střeva ven nedošlo). Popcornové bez přidané hodnoty. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Otázka, která mi nedá spát: Proč na ni nevypsali odměnu, když má tak nežádoucí cíl? OK, fuck the logic. Stejné jako nedávný výlet do Oasis (akorát míň geekovský a víc "lidský"). Vizuálně nemám, co vytknout, příběh je ale tuctový, šablonovitý a vedlejší postavy jsou jen prazvláštní figurky bez života. Musím se podívat, ze kdy je originál a jak moc se ho tvůrci drželi, protože aktuálně je pro mě "Alita" slepenec cca. deseti jiných sci-fíček. 3,5* a nějak si neumím představit, jak by ten pár mohl fyzicky fungovat... Dvojka být může, ale když nebude, srdce mi to nezlomí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vetsi pruser, nakonec z toho ale je docela pohodovy scifi, ktery se asi do historie nejak vyrazne nezapise, ale ty dve hodiny se u nej da slusne pobavit. Prekvapive se nekonaj nejaky akcni digitalni orgie, akce tu je samozrejme dost, ale stejne tak tu je prostor pro vyvoj postav a bohuzel i lehce otravnou milostnou linii. Pribeh je jednoduchej, ale je tu par "zahad", diky kterejm je clovek napnutej, co bude dal. Jenze vzhledem k tomu, ze Alita je 9 komiksu, necekejte nic uzavrenyho. Co se tyce triku, ty jsou fajn, i kdyz s Cameronem v pozadi bych to cekal jeste lepsi, bitky jsou taky docela vymazleny, ale samozrejme to mangu trochu nezapre. Potesii fakt, ze dojde i na nejaky to fuckovani, useknuty koncetiny ci krev, proste z PG-13 se snazi vymackat maximum. Herci jsou fajn, Salazar sice diky tem silenejm ocim vypada digitalne cela, ale je to sympatacka a Waltz je za totalniho sympataka, kterej navic s kabatem a kladivem vypada fakt cool. Mozna by se dal film trochu zkratit, pecijen prvni hodinka je lehce rozvlekla, ale jinak v zasade spokojenost, vic jsem ani necekal. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Režisér Robert Rodriguez se nechal slyšet, že James Cameron původně napsal scénář, který měl mít výsledný rating R (mládeži nepřístupný). Nakonec se ale prý rozhodl trochu „obrousit hrany“, aby uspěl u širšího diváctva. (CrypzzXD)
  • Pro režiséra Roberta Rodrigueze se jedná o první film s přístupnosti PG-13. A to i přesto, že se jako režisér dříve zapsal pod osmnáct filmů: všechny měly rating PG nebo R. (NiWi)
  • Když Vektor (Mahershala Ali) nalije Hugovi (Keean Johnson) sklenku alkoholu, vidíme ji pouze při prvním napití. V dalších záběrech zmizí a zůstane pouze ta Vektorova. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama