Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po wrestlingu se lvem, liáně připevněné zřejmě na vrtulníku a opici s gumovými přísavkami namísto bradavek mi došlo, že bude zle. Nechápu, proč během natáčení nedošlo na place k razii agentů DEA.. Co se týká avantgardních zpracování Burroughsovy předlohy, nachází lehce erotický „Tarzan, opičí muž“ v téhle nebetyčné hovadině opravdu velmi zdatnou konkurenci.. ()

frannyberry 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která má zdánlivě jednoduchý, ale o to ušlechtilejší cíl: pobavit diváka. A to se jí daří beze zbytku. Roztomile naivní George, emancipovaná dívka z velkého města, překvapená jeho udatností, kouzelně úchylný Lyle, situační komika a nakonec i ty báječně nedokonalé trikové scény - vše přispívá k perfektně vyvážené crazy komedii. To že je George navíc velký fešák, který potěší oko divaček (nebo čtyřprocentních diváků:)) určitě není zanedbatelný fakt. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Miluju Tarzana. Četl jsem ho jako svou první knížku a tak na něj nikdy nedám dopustit. No a Král džungle je celkem zábavná a docela dost zesměšňující (ale ne jedovatě) variace na Tarzana. Pravda je, že spousta věcí v Tarzanovi je nechtěně směšná a nemožná (jeho nadlidské samoučící schopnosti) a mnohdy až trapná (jeho neustálé nechávání naživu zločinců, aby se polepšili) a tak to tady tvůrci všechno použili a udělali z toho nápaditej barevnej srandovní mix. Některé gagy jsou opravdu k popukání (třeba George a jeho tenisky, drcení o strom, anglicky mluvící opičák). Ale pravda je, že trapnosti se úplně nevyhnuli (viz třeba prdící opice). Ovšem vypravěčovy hlášky nemají chybu, a protože to není nijak komplikovaný humor, jedná se o skvělou zábavu pro celou rodinu a ještě lepší pro děti tak do těch desíti let. Navíc opravdu chytlavá písnička nedá vaší hlavě zapomenout, že George of the jungle je jungle VIP. No a musím nechat, že Fraser míval docela i dobrou fyzičku. ()

sidny 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle komedii miluji i přes všechny její malé chybičky. Brendan svojí roli krále džungle hraje úchvatně a super inteligentní opičák je taky skvělý. nejvíce se mi na této komedii líbí jak je vše přehnané a parodizované, ale zárověň úplně skutečné. Prostě nejlepší komedie méjo mládí, která mi navždy přirostla k srdci. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Můj komentář nebude dlouhý, protože tenhle film mě naprosto dostal, nebyla tam snad ani jedna chvíle, kdy bych se nesmála, opravdu výborná komedie a na zpestření sobotního večera či nedělního odpoledne výborný film. Vřele doporučuji, protože dle mého názoru si zde každý najde nějaké místo pro zasmání. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)

Reklama

Reklama