Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 3

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 3

Recenze (563)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu" se zpívá v závěrečné písničce filmu, v němž hloubka postav nesahá za design loutek, co je ztvárňují. Rovněž se mi nezamlouvá trend poslední internetové dekády, kdy popkulturní odkazy začínají trvale nahrazovat originalitu a humor. Burton je každopádně dávno vyhaslý režisér, takže už nic z toho nebolí. 50 %. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Burton se pokorně a s dětskou radostí vrací ke svým počátkům mile při tom odkazujíc k nejklasičtějším ze všech klasických hororů. Mohu mu spílat za jeho tvorbu posledních let jak chci, ale když vidím jak do školní třídy nakráčí Bela Lugosi a Frankenstein před ním začne mluvit o mlýnu, tak Tim mě má v hrsti. Frankenweenie nemá "až tak" krásně pohlcující atmosféru jako jeho starší filmy, ale i tak je to příjemný Burtonovský koncentrát a bez problémů a zádrhelů fungující pohádka. 8/10 ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Mrtvoly se nevyplatí oživovat. Podobně to platí i o předchozí práci, v tomto případě kraťasu, Time. Frankenweenie má uspávací vizuál, dialogy i postavy. A hlavně odzívané finále. Jedná se spíš o chtěný dojáček, který je v letošní záplavě "hororových" animáků trochu do počtu. Nemůže to myslím bavit ani děti, ani dospělý doprovod. 50% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ač svým vizuálem nikterak originální klasická burtonovina, příběhově jde o jeden z nejmilejších a nejdojemnějších animáků... k tomu skvělý soundtrack a slzy jako hrachy byly na světě. příjemná kombinace ulítlého hororu a humoru dala vznik překvapivé srdcovce, kterou si jistě dám rád znovu. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, jako kdyby si s tímto filmem Tim Burton natočil něco, co si přál už hodně dlouhou dobu. Animovaný film přesně v jeho režii o domácích mazlíčcích a také o tom, co to pro děti a jejich rodiče znamená, když jim někdo takový umře. Prošel si tím asi každý, včetně mě. Možná právě i proto jsem si k téhle pohádce-nepohádce udělal takový vztah. A musím říct, že závěr opravdu krásně vyburcoval. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Všetky bábky mali skutočne ľudské vlasy a ich pohybový aparát mal asi 45 kĺbov a pohyblivých častí. Výnimkou je Sparky, ktorý ich mal tri stovky. (Anekla)
  • Když Viktor provádí pokus na Sparkym a vytahuje ho pomocí řetězů ven z okna, řetězy zajistí páčkou, aby se neuvolnily. Ale poté, co blesky uhodí do Sparkyho, tahá za řetězy, aby ho dostal zpátky domů, aniž by uvolnil páčku, která řetězy jistila. (Reesam)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama