Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me nejen zklamalo, ale i nasralo. Rozjezd pritom docela fajnovej, predstavuje se drsnak Law, lehce akcni, lehce cernohumornej a lehce brutalni dej a cely to docela slusne slape. Nakejch 20 minut. V momente, kdy vymekne hlavni hrdina totiz vymekne celej dej a az na par drobnejch naznaku akce se az do konce filmu jen keca a keca, nic se nedeje, je to zkratka nuda. A samozrejme nesmi chybet zvrat na zaver, aby byl clovek nasranej jeste vic. Proste tech par vykuchanejch lidi a solidni obsazeni v cele s Lawem nestaci na vic nez tri hvezdicky. To si radsi pustim zase Genetickou operu, to je daleko zabavnejsi. Tak po druhym skouknuti uz docela spokojenost a zvedam na 4*. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +Jude Law, Alice Braga, Forest Whitaker, výborná akce, námět, sci-fi zápletka, prostředí, hudební doprovod, závěrečná pointa, ucelený vývoj příběhu -ze začátku jsem o filmu moc nevěděl, takže to byl risk, Liev Chreiber se taky nacpe do každého filmu, akce mohlo být ještě víc/// Když se nad tím tak zamyslím, tak je to až nečekané překvapení. Příběh není překombinovaný, má začátek, prostředek i konec. Podotýkám konec, kvůli kterému stojí za to si počkat. Film má Juda Lawa v pro něj celkem netradiční hlavní roli, kde jeho parťákem i protivníkem je charismatický Forest Whitaker. Účast něžného pohlaví také potěší. Co se akce týče, viděl jsem i nabušenější a odvážnější filmy. Krví se naštěstí nešetří a občas některé záběry nejsou pro slabé žaludky. Zvláště když by jste při tom třebas večeřeli. Atmosféru dobře doplňuje hudba a velice kvalitní zvuky. Hodí se pro domácí kino./// Celkem 80%/// ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi 90 minút to boli pekné 3*. Tá riedka zápletka (priznane vykradnutá z Montyho Zmyslu života) nemá dostatočnú silu, aby vybudovala dostatočne "dickovskú" atmosféru. Celý vývoj deja je absolútne predvídateľný - napokon, povstalcov proti systému, ktorému ešte nedávno prisluhovali, sme videli nielen v Minority Report či Equilibriu, ale aj v mnohých ďalších filmoch. Oduševnení herci (skvelý Jude Law - a veril som mu aj prácu s nožom) a príjemne neexhibujúca réžia to však držia nad priemerom. Čo ten film vystrelí k výšinám, je záverečná polhodina. Prečo? Pretože nekompromisné ultrabrutálne násilie je v dnešnej dobe taká vzácnosť, že jasám pri každej čepeli, s chuťou vrazenej do lebky. A tu ich je fakt požehnane. Poučenie: Neserte spisovateľov, hlavne ak píšu ešte na starom dobrom písacom stroji. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní soundtrack. Vidět Foresta Whitakera, jak kuchá chlapa v autě kuchyňskym nožem za zvuků 54-46 od Toots & The Maytals je prostě bomba. Příběh patří do klasického soudku, námět a zpracování ale ne. Ty jsou sakra cool. Ten film má totiž opravdu drzé scény a to finální "milostné" scanování orgánů přímo v těle mi udělalo velkou radost. Něco tak úchylnýho bych čekal možná v japonsku. Jinak Jude Law to tam kosí parádně a krví se nešetří, stejně jako výbornými herci i v malých rolích. Prostě téměř perfektní film až na pár malých (hlavně to finální) zaváhání. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Miguela Sapochnika ukazuje, kolik má tenhle režisér před sebou ještě cesty k řemeslné a umělecké dokonalosti. Celkem zajímavý námět ovšem scenárista pojal do jakési tuctové moralitky o zneužití transplantování orgánů a začínající režisér se v tom mixu chvílemi jakoby ztrácel. První 2/3 sci-fi filmu jsou ještě celkem obstojné, sice občas dojde nepředloženě ke změně dynamiky a tempa, právě v momentě, kdy to divák nejméně čeká a chvílemi pak lze zase narazit na hluchá místa, poslední třetina ovšem celý snímek spolehlivě zazdí. Ta absurdní akční scéna před růžovými dveřmi, která neměla v rámci snímku zhola žádné opodstatnění a sloužila snad jen jako režisérská onanie...a pak ještě podivnější scéna skenování orgánů v centrální jednotce se silně erotickým podtextem, to už jsem se bohužel nepochopil vůbec. Jestliže měl celý film nějakou kompozici a ústřední protisystémové vyznění, pak konec byl patrně přilepen ze zcela jiného snímku (a nic na tom nemění ani úplné finále). Tedy ve výsledku zklamání, od tohoto temného sci-fi jsem čekal rozhodně víc... Každopádně silně nadhodnocený film... viz třeba i IMDb... Podobné filmy: Johnny Mnemonic, Blade Runner, Minority Report ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama