Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Znepokojujúce, to áno... Kerry sa mi vo svojej úlohe tiež páčila, ale ten zvyšok bola čistá urážka môjho už aj tak dosť chabého intelektu. Musel som sa veľmi snažiť vcítiť do príbehu, aby som neumrel čistou nudou. A vtiahnutie kľudne aj do stupídneho deja by mala byť pri obdobných hollywoodskych prvoplánovkách samozrejmosť... Tu dej bol síce relatívne jednoduchý, ale potentný, z čoho sa dalo vyťažiť 100x viac. Pre mňa nutné zlo, pri ktorom tie "lepšie" (scenárovo, herecky, atmosfericky viac prepracované) filmy, ktorých nás spoza veľkej mláky ostrelujú, nemôžeme považovať sa samozrejmosť. Suma sumárum: Na mňa táto fušerina pôsobila ako reklama na ostatnú hollywoodsku produkciu. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama o manželském páru a jejich sousedovi. Jackson ztvárnil roli souseda více než dobře. Kdybych mohl, tak napíšu nevhodné oslovení a tím bych vystihl charakter této postavy, ale ze slušnosti tak neučiním. Film je nejen o sousedských vztazích, ale také o problémech manželů, které se snaží řešit. Také se zde objevila rasová tématika. K vychvalování je toho více, jelikož naschvály ze strany souseda se poměrně dařily. Pro mě za 3 hvězdy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle dům je fakt na špatný adrese, a Samuel L. Jackson se chová jako největší sráč. Nic víc o tom filmu vědět nemusíte. Pokud se Vám zalíbí atmosféra už od začátku, vydržíte až do konce, jinak to asi sundáte jako druhá strana uživatelů, kvůli kterým má tento film tak nízké hodnocení. Dle mého názoru si to ale vůbec nezaslouží. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktoré stoja a padajú na jednom hercovi. Pravdou je, že susedov a rodinu si človek nevyberie a Sammy je toho excelentným dôkazom. Nie je totiž typ suseda, ktorý vás príde privítať s čerstvo upečenými buchtami, ale skôr ukážkového psycho "morousa", ktorý nadovšetko ctí (a sám aj je) zákon, konvencie a spoločenské pravidlá a má viac ako zvláštny zmysel pre humor a poriadok. A to prosím pekne za každú cenu. Svojim výkonom u mňa zľahka vyťahuje túto snímku nad priemer. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)
  • Dej filmu je voľne inšpirovaný skutočným prípadom afroamerického policajta menom Irsie Henry z kalifornskej Altadeny, ktorý bol suspendovaný kvôli rasovo motivovaným činom voči svojim susedom. (bergCA)

Reklama

Reklama