Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gavin je rozvodový právník a jednomu klientovi vypráví příběh svých známých, manželů Barbary a Olivera Roseových. Ti se spolu seznámili při aukci, kdy se přetahovali o stejný předmět. Oliver studoval na právech, Barbara tělocvik. Po čase se vzali, narodily se jim dvě děti. Oliver budoval svou praxi a Barbara se věnovala domácnosti. Barbaře se už rok líbil jeden dům a chtěla by ho koupit. Když majitelka zemřela, její dcera ho Roseovým prodala. Po šesti letech se stal Oliver společníkem firmy a Barbara se starala o krásný dům, který dokonale upravila a zařídila. Začala uvažovat o vlastním podnikání – vyráběla by paštiku, kterou jí všichni chválí. Oliver s tím souhlasil a sehnal Susan, paní na péči o dům, když bude Barbara zaneprázdněna. Barbara chtěla, aby jí Oliver přečetl smlouvy, ale on na to zapomněl. Stal se z něj samolibý chlap, hlavně když začal pracovat pro budoucího senátora... Jednou se Oliverovi udělalo velmi špatně, vypadalo to na infarkt, ale v nemocnici zjistili vysoké podráždění zažívacího traktu. Barbara za ním do nemocnice nepřijela, a když Oliver přijel domů, nebyla ani tam. Přišla později a pohádali se spolu. V noci mu Barbara řekla, že za ním do nemocnice jela, ale cestou si představila, že je mrtvý a cítila se šťastná, protože by byla volná. Řekla mu také, že chce požádat o rozvod, protože ho nesnáší. Sešli se pak u jejího právníka, kde se Barbara vzdala svých alimentů a podílu na Oliverově firmě. Chtěla ale, aby jí zůstal dům s veškerým vybavením. Oliver nesouhlasil. Poradil se s Gavinem a ten mu našel zákon, podle kterého může dál bydlet ve svém domě a Barbara ho nemůže vyhnat. Oliver Barbaře nabídl mimosoudní vyrovnání, pokud se vzdá domu. Ta odmítla, a tak rozdělili dům na část její, Oliverovu a neutrální. Jednou v noci Oliver omylem přejel Barbařinu kočku. Když to Barbara zjistila, zablokovala Oliverovi dveře v sauně, když byl uvnitř. Od té chvíle si začali dělat spoustu drsných naschválů, které vyústily až ve velkou tragédii... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela bizarní, kam až může zajím manželská nenávist. Tento film nám to postupně ukazuje. Zpočátku idylický pár se nakonec úplně promění a začne opravdové peklo. Ani jeden z nich si nebere servítky a jejich nevraživost nezná hranic. Jejich dům se promění ve válečnou zónu ani jeden z nich nezůstane bez úhony. Trochu mi to připomnělo Pan a paní Smithovi. Michael Douglas spolu s Kathleen Turner předvádí oba úžasné výkony. Moc nevím, co k tomu dál dodat. "Jen se vymočím na rybu." :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ma ospravedlnite. Je čas ošťať rybu.“ Touto majstrovskou čiernou komédiou si ma režírujúci herec Danny DeVito (kamarát Michaela Douglasa od internátnych čias) získal od prvého pozretia pred mnohými, mnohými rokmi. Dodnes ma udivuje, ako sa dá jedna snímka zapratať klasickými komediálnymi pasážami, ako i scénami, z ktorých tuhne krv v žilách. DeVito akoby nanovo definoval pojem „čierna komédia" a to natoľko, že nech sa akokoľvek snažím spomenúť si na nejakú podobne vydarenú čiernu komédiu, narážam len na priemerné a nezaujímavé kúsku (vrátane DeVitovej neskoršej slabej kópie TÚ STARÚ TREBA ZABIŤ!). Douglas, DeVito a fantastická Kathleen Turner si sadli už v minulosti (HONBA ZA DIAMANTOM a biedny sequel HONBA ZA KLENOTOM NÍLU) a do VOJNY ROSEOVCOV išli naplno. Vyplatilo sa, je to bomba. Vybudovali dokonalú tiesnivú atmosféru a zhrozený a šokovaný divák nevie, či sa má smiať, alebo utekať kade ľahšie (paštéta z mačky). ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Válka Roseových je opravdu kvalitní klasika a tak mě trochu mrzí, že s hodnocením zůstávám tak trochu při zemi. Vlastně nemám žádné větší výhrady, vyloženě jsem se taky nenudil a tak poněkud slabší celkový dojem, než zde má většina uživatelů, můžu svést tak maximálně na dabing, na čtyři nebo pět reklamních bloků (sám ani přesně nevím) nebo na momentální absenci nálady na daný žánr. Takže mě berte trochu s rezervou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Super herectví Michaela a Kathleen, Dannyho výborná režie, vybroušené dialogy, černočerný, někdy až cynický humor, několik opravdu nezapomenutelných scén, vděčné téma a překvapivý konec (alespoň pro mě ;-)). To všechno uvidí divák ve Válce Roseových. Přiznám se, že jsem asi čekal více humoru, ale i vážnější ladění filmu se mi líbilo (ono to chvílemi připomínalo trochu i thriller :-)). Snímek určitě není bezchybný, ale podle mě si těch 5* rozhodně zaslouží. Barbara: "Prostě...jsem tě nechtěla rušit." Oliver: "Rušit mě? Vždyť jsem neměl nic moc na práci. Jenom jsem umíral." ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Takové jsou všechny. Nalepí se na krásného a ztepilého fešáka se zářnou budoucností, nechají se zbouchnout a už ho ženou do chomoutu. Jenže po dvaceti letech je pro ní ten chudák chlap jen tlustý a nudný kamarád, který neumí uklidit košili, umýt nádobí a páchnou mu nohy. To je smutná realita. Hysterické hádky, provokace, domácí násilí, talíře svištící vzduchem a rozvod. Michael zcela správně pochopil, že nezbývá nic jiného, než takové krávě jako trest za příkoří pochcat pekáč. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (20)

  • Oliverův (Michael Douglas) Morgan Plus 4 z roku 1960 byl původně zanedbaný polovrak, zvenčí nastříkaný, aby působil dojmem zachovalého vozu. Pro scénu, kdy ho Barbara (Kathleen Turner) rozdrtí svým autem, filmaři přivařili pod jeho zadní nápravu malý železniční podvozek a postavili vůz na malé koleje, aby zajistili, že po nárazu druhého auta Morgan pojede trávníkem rovně, dokud nenarazí do zdi. (Stejšn)
  • Hrubý sestřih filmu měl 184 minut. Finální sestřih má 116 minut. (don corleone)

Související novinky

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

Reklama

Reklama