Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gavin je rozvodový právník a jednomu klientovi vypráví příběh svých známých, manželů Barbary a Olivera Roseových. Ti se spolu seznámili při aukci, kdy se přetahovali o stejný předmět. Oliver studoval na právech, Barbara tělocvik. Po čase se vzali, narodily se jim dvě děti. Oliver budoval svou praxi a Barbara se věnovala domácnosti. Barbaře se už rok líbil jeden dům a chtěla by ho koupit. Když majitelka zemřela, její dcera ho Roseovým prodala. Po šesti letech se stal Oliver společníkem firmy a Barbara se starala o krásný dům, který dokonale upravila a zařídila. Začala uvažovat o vlastním podnikání – vyráběla by paštiku, kterou jí všichni chválí. Oliver s tím souhlasil a sehnal Susan, paní na péči o dům, když bude Barbara zaneprázdněna. Barbara chtěla, aby jí Oliver přečetl smlouvy, ale on na to zapomněl. Stal se z něj samolibý chlap, hlavně když začal pracovat pro budoucího senátora... Jednou se Oliverovi udělalo velmi špatně, vypadalo to na infarkt, ale v nemocnici zjistili vysoké podráždění zažívacího traktu. Barbara za ním do nemocnice nepřijela, a když Oliver přijel domů, nebyla ani tam. Přišla později a pohádali se spolu. V noci mu Barbara řekla, že za ním do nemocnice jela, ale cestou si představila, že je mrtvý a cítila se šťastná, protože by byla volná. Řekla mu také, že chce požádat o rozvod, protože ho nesnáší. Sešli se pak u jejího právníka, kde se Barbara vzdala svých alimentů a podílu na Oliverově firmě. Chtěla ale, aby jí zůstal dům s veškerým vybavením. Oliver nesouhlasil. Poradil se s Gavinem a ten mu našel zákon, podle kterého může dál bydlet ve svém domě a Barbara ho nemůže vyhnat. Oliver Barbaře nabídl mimosoudní vyrovnání, pokud se vzdá domu. Ta odmítla, a tak rozdělili dům na část její, Oliverovu a neutrální. Jednou v noci Oliver omylem přejel Barbařinu kočku. Když to Barbara zjistila, zablokovala Oliverovi dveře v sauně, když byl uvnitř. Od té chvíle si začali dělat spoustu drsných naschválů, které vyústily až ve velkou tragédii... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (614)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu na tema manzelstvi, misty skoro takova parodie na Kramer vs. Kramer a rozhodne nejlepsi rezijni pocin Dannyho DeVita. Prvni pulka filmu je klasika o seznameni dvou lidi, o prubehu jejich manzelstvi, do toho sem tam nejaky drobny neshody, ale v momente, kdy dojde na rozvod, tak zacne perfektne vystupnovata super cerne humorna rezba, kdy si hlavni dvojka dela naprosto brutalni naschvaly a ke konci se chtej regulerne zabit. Navic se film muze oprit o paradniho Douglase a Turner. Celkove jasnejch 5*. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

94% - Nevím, do jaké míry točil DeVitto tento film jako nadsázku, a do jaké míry to myslel vážně. A to se mi zde právě líbí. The War of the Roses je výborná a s trochou naivity i poučná zábava. -Naivní je totiž představa, že se v těchto věcech dokážeme poučit z osudů jiných. Film s výborně vystavěnou formou a nadčasovým obsahem. Herecký dvojkoncert Douglase a Turnerové a plno skvělých hlášek... Pro mě rozhodně kultovní film. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o dvojici, která se ideálně seznámí, prožije ideální vztah, který však jednoho dne musí narazit. Dvojice Douglas Turner je perfektní v domácích hádkách a naschválech. Všechno začne u jedné malé porcelánové sošky a také to u ní skončí (když nepočítám lustr :)). Vyprávění Dannyho DeVita, který si střihnul nejen jednu z roliček, ale také režii je chytlavé a přesně nám nastiňuje atmosféru v rodině Roseových. Taková malá studie vztahu dvou lidí, který jednou skončí prakticky vzájemnou nesnášenlivostí. Na tom nic nezmění ani to, že ona je v posteli dobrá ... když to je bývala tělocvikářka :)) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli se chomout přece jen někde připravuje i na mě, tak kdybych si mohl vybrat, radši bych dopadnul jako Majkl v tomhle válečným spektáklu. Pořád mně totiž přijde zábavnější uskakovat na vlastním záhonku před manželkou v rozjetým teréňáku, než bejt součástí domácnosti, kde největší rámus dělají rybičky a zábavou číslo jedna je hledání čistýho prádla v koši se špínou. S Barbarkou bych aspoň cítil, že vážně žiju, a to by se hned i snadněji umíralo. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film o manželství, který by si měli preventivně pustit všichni, kdo chtějí vstoupit do stavu manželského. Válka Roseových představuje naprosto bezprecedentní skloubení dramatu a černé komedie, kterou podtrhuje trefný, leč mírně absurdní scénář. Sledujeme život jednoho manželství- od veliké lásky, obyčejného života, pomalého odcizování, po první naschvály, až po šílenou nenávist... Nejlepší film Danny DeVita, který obsadil do hlavních rolí, již sehranou dvojici, a to Michaela Douglase a Kathleen Turner. Ukončím komentář, úryvkem z filmu- Oliver:''Kdo dělá tak vynikající paštiky, nemůže být tak úplně špatný.'' Barbara:‘‘Zaleží na tom z čeho ta vynikající paštika je… haf''. Oliver:‘‘Benie?''. Ten film podle mě nemá chybu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (20)

  • V závěrečné scéně na lustru je Barbara (Kathleen Turner) nejprve bosá, poté obutá a poté zase bosá. (Zix.)
  • Když se natáčela scéna na lustru, režisér Danny DeVito (Gavin D'Amato) z legrace vyhlásil pauzu na oběd, zatímco hlavní představitelé stále viseli vysoko ve vzduchu. (don corleone)
  • V roce 1953 nahrál skladatel Alfred Newman znělku studia 20th Century Fox s rozšířením pro filmy, natočené v systému CinemaScope. V roce 1989 ji jeho syn David Newman pro tento film nahrál znovu tak, aby její poslední tón plynule přešel do prvního tónu hudby v úvodních titulcích filmu. (don corleone)

Související novinky

Válka Roseových dostane novou verzi

Válka Roseových dostane novou verzi

02.04.2024

Připravte se na notnou dávku vyhrocených manželských hádek na velkém plátně, u studia Searchlight Pictures je totiž v přípravách nová adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera pod názvem… (více)

Reklama

Reklama