Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (68)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa ohlasov som čakal skutočne veľa a nakoniec som to aj dostal. V podstate nemám žiadne výhrady, len som sa asi ešte dostatočne neaklimatizoval na to, aby som mohol dať plný počet. Pričom násobilka opäť nefunguje, 6x80% + 1x100% sú zhruba celkových 90%. Seriál ale graduje výborne, udržiava si vyvážený pomer medzi osobným a profesným životom, pričom tieto dve sféry tu sú dosť na seba naviazané. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 10 letech od prvniho shlednuti jsem to dala znovu a muj nazor zustal stejny, dobry, ale nechytlo me to, nejak me nezajima, jak to bude pokracovat, protoze mi to prijde predvidatelny, takze se necham prekvapit, protoze to je ten duvod, proc jsem tomu dala druhou sanci... Protoze pak se to pry rozjede a lip budu chapat Better Call Saul ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na Walterových hodinách chyběl mnoho let, přitom jeho verze chemie je velmi poutavá a zároveň poučná. Například takové využití kyseliny fluorovodíkové, samozřejmě jedině v pro ni vhodné nádobě, jinak nastane problém až na půdu, nebo spíš až do sklepa. Celá chemická část je tou zajímavější, v rodinné to občas lehce zaskřípe a to nejen co se dění týče. Vytvořit si vztah k hlavnímu hrdinovi, není z mého pohledu příliš složité, proto jsem jeho rozhodování jestli bojovat, či nebojovat s nemocí, prožíval také. Ale několik rodinných scén se Skyler, nebo "všemi", šlo mimo mě... což, samozřejmě neplatí třeba pro hraní pokeru. Hold série stojí především na výborně napsaných a zahraných postavách Walta a Jesseho, proto ony chemické scény, nebo a to ještě lépe, jejich postupná přeměna. Ta je u Jesseho možná méně patrná, ale je. Ono totiž "zrození Heisenberga", prostě musí trumfnout vše... Jo, tohle mělo být finále, ale bonus v podobě další epizody samozřejmě nevadil. 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You know the business, and I know the chemistry." Tak a je to tu! Prvá séria BREAKING BAD je za mnou a ja z nej mám naozaj zmiešané pocity. Na jednej strane som bol s niektorých scén úplne unesený (vaňa plná kyseliny, zabitie pomocou zámky na bicykel...), ale na druhej strane som sa z niektorých momentov cítil aj dosť nepríjemne (príliš dlhé a pomalé sexuálne scény, úvodná otrava fosforovým plynom...), no toto všetko som nejakým spôsobom prekonal a celou prvou sériou som preskákal za 2 DNI... Prvá epizóda ma ani v najmenšom nenadchla a zostal som z nej celkom sklamaný a zmätený, to isté platí aj o druhej časti, kde pre mňa bola jediným zaujímavým prvkom (už spomínaná) vaňa s kyselinou. To sa však nedá povedať o tretej epizóde, kde už na scénu prichádza aspoň nejaká akcia, vo forme Waltovej bitky s Domingom. Štvrtá a piata časť mi prišli na môj vkus až príliš pomalé, no toto všetko zachránila epizóda č. 6, v ktorej Mr. White poprvýkrát vystupuje ako legendárny HEISENBERG. No, a záverečná, siedma časť konečne poriadne rozbehla Waltov biznis a zároveň tvorí pomyselnú bodku za prvou sériou BREAKING BAD... Aby som to zhrnul, scenár a aj herecké výkony sú bezchybné a do posledného detailu vyladené, ale aj tak tu je zopár rušivých elementov, ktoré mi počas pozerania značne prekážali. Ale, v konečnom dôsledku som s tým, čo som videl spokojný, pretože som čakal niečo oveľa horšie, keďže prvá séria je označovaná ako "povinné peklo" pre všetkých fanúšikov BREAKING BAD... Za mňa 7/10, ale ako rozjazd a úvod do tohto svetoznámeho, fenomenálneho seriálu je táto séria úplne v poriadku a ja si myslím, že vzhľadom na okolnosti je to pomalé tempo aj celkom adekvátne a ja sa už teraz nemôžem dočkať, čo bude nasledovať... "My name is Walter Hartwell White. I live at 308 Negra Arroyo Lane, Albuquerque, New Mexico, 87104. To all law enforcement entities, this is not an admission of guilt. I am speaking to my family now. Skyler, you are the love of my life. I hope you know that. Walter Jr., you're my big man. There are going to be some things that you'll come to learn about me in the next few years. But just know that no matter how it may look, I only had you in my heart. Goodbye." ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlažný začátek mě tolik nechytl a možná jsem měl přehnaná očekávaná, nicméně od čtvrtého dílu série dostává obrátky o sto osmdesát stupňů. Herci jsou výborní a dokonce jsem přišel na chuť Aaronovi Paulovi, který se jevil jako slabý článek. Zápletka začínajících distributorů, patálii kolem a především vztahů kolem hrdinů funguje nadmíru dobře. Jsem zvědavý, kam se seriál posune dál.......8/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Ali MacGraw natočila epizodní roli, ale z finálního sestřihu byla vystřižena. (KGBelik)
  • Hned na začátku úvodních titulků se na obrazovce objeví vzorec a molekulová hmotnost metamfetaminu – C10H15N a 149,24. (LUKICKK)

Reklama

Reklama