Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (68)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to první série, takže to není tak moc rozjetý, ale je to výborně napsaný. Scénář nemá zkrátka chybu. Lidé se chovají reálně. Herci super, Aaron Paul a jeho Jesse je za moc " hey yo!". A samozřejmě Walter White v podání Bryana Cranstona je výborný, jeho proměna je viditelná. Jsem zvědavý co bude dál. Zatím spokojenost. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Walter je neskutečnej, ty dvě slepice bych zabil, Tuco je miláček k pohledání a já si konečně doplnil tuhle legendu. Ano quality TV nás namlsala, takže člověk roku 2023 z toho nepadá na prdel, ale ve své době to muselo být pořádná chemická reakce, když to vlítlo na obrazovky. A proto maličko (ale opravdu jenom stopově) nadhodnotím a dám první sérii pět ohřívacích kádinek nebo co ta kulatá ampule vlastně byla. ()

Reklama

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem no teda tento velehlasný seriál o ktorom som počul chválospevy ako "najlepší seriál na svete", množstvo ocenení a bla bla bla ma po prvej sérii absolútne neuchvátil. Celé je to ako keby rodinná drama s prímesou nejakého rozhodnutia sa hlavnej postavy že zo slušného života si zrazu zrobí "crack house". Ide do toho po hlave a bez najmenšieho tušenia ako sa vo svete zločinu chodí mu to ide až náramne dobre. Jeho motivácia k tomu je síce pomerne rozťahane vysvetlená ale pre mňa stále dosť vlažná. Skyler (manželka Mr. Whitea) je asi najotravnejšou postavou akú som videl za posledný čas a vždy keď sa objavila na obrazovke mal som chuť to pretočiť do ďalšej scény. Dávam tomu šancu že sa to rozhýbe a verím tomu no 1. séria (ktorá je zvyčajne u seriálov najlepšia) v tomto prípade dopadla v mojich očiach katastrofálne. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník, učitel chemie. Dále pak syn trpící mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotná a postupně frustrovaná manželka, která ho tak trochu řídí, chvástal-švagr, který je agentem DEA, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A do toho přichází setkání s bývalým studentem – toho času drobným dealerem drog. Dvojici drogových kumpánů je třeba rozpustit v silné kyselině, následně začít vařit modrý zázrak, aby získal prostředky na lékařskou péči, i vypořádat se s labilním kupcem Tucem. A u toho lhát a vymýšlet si krkolomné historky. Není důležitý cíl, ale cesta. Zaměřeno na postavy. Vince Gilligan, který byl jedním z předních tvůrců legendárních Akta X, to celé postupně náramně vymyslel. Je hlavně kouzelné sledovat, jak se postavy postupně vyvíjejí a jak nebezpečně posouvají svůj morální limit. Černý humor, napětí a skvělí herci v balení, kterak se z naprosto obyčejného člověka stává velké zvíře. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rewatch 2022: Tak jsem si asi po sedmi letech chtěl připomenout, že to fakt je nejlepší seriál všech dob, a hned po první sérii je jasný, že to tak doopravdy pořád je. Absolutně nechápu, jak tu můžou někteří lidé psát něco o pomalejším rozjezdu, ten první díl za necelou hodinu dokonale představí hlavní postavy a ústřední premisu, a Walt s Jessiem se hned stihnou dostat do pořádných problémů, aniž by to kdykoli působilo uspěchaně. Dokonalost. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Herečce, která ztvárňuje ženu v zelených šatech na myčce, bylo v době natáčení ve skutečnosti pouhých 17 let. Dokonce byla natočena scéna, ve které ujíždí, ale kvůli jejímu věku musel auto řídit jiný herec. (KGBelik)
  • Hned na začátku úvodních titulků se na obrazovce objeví vzorec a molekulová hmotnost metamfetaminu – C10H15N a 149,24. (LUKICKK)

Reklama

Reklama