Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zvoleno zajímavé prostředí. Záporák je velmi chytrý a Columbo nemá vyšetřování vůbec lehké. Ve své podstatě je vyšetřování dosti slabé, resp. Columbo nemá moc důkazů. Nakonec musel vraha usvědčit lstí. Řekl bych, že to byl jeden z trošku slabších dílů, i když zde je zase pár vtipných míst. Ale takový průměr. Howgh! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vyšetřování vraždy byl trochu slabý, ale nakonec se tato epizoda ještě rozjela. Má celkem dost humorných míst a kvalitního záporáka. Není to úplně čistých 5*, spíš 4 a půl. Jen nechápu, co to na Nově udělali s dabingem! Oběť, profesora Howarda Nicholsona, zde dabuje Dalimil Klapka, tedy Columbův dabér, který v této epizodě také Columba dabuje. To neměli ještě jednoho dabéra navíc? Trochu to snižuje kvalitu toho dabingu, i když se jedná o postavu, která se objeví ve dvou scénách a po dvaceti minutách je mrtvá... ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Chyběj hodinky a peněženka oběti. A taky heroin.“ Opravdu krásný díl s příběhem jako vystřiženým z nějaké antické tragédie. Postavy a jejich vztahy tu jsou mimořádně dobře psychologicky vykreslené, a přitom není děj nijak komplikovaný. Setkání poručíka s malým géniem a robotem je veselé a plné porozumění. Vůbec v tomto díle se Columbo trochu víc otevře a nechá diváka nahlédnout do svého nitra, ve kterém je mimořádně sympatický a chápající chlapík, který vrahy hledá, ale necítí k nim nenávist. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z častí, kde Columbo vraha proste nachytá a donúti ho priznať sa. Veľmi zaujímavá časť. Hlavne, keď sa zamyslíme na výskumný ústav v sedemdesiatych rokoch, kde to vtedy bolo (oficiálne). Columbo tu hneď na začiatku má milión stôp a podozrivého má hneď po pár minútach. Vrah, na to, že bol profesor, nechal veľa stôp. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama