Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Z radu akčných filmov, ktoré som mala možnosť vďaka filmovej výzve v poslednom čase sledovať, jednoznačne zatiaľ Never Back Down vyhráva. Preto mu aj prihadzujem jednu hviezdičku navyše. Dej bol klasicky predvídateľný a tie "školské odrhovačky" vyvolali úsmev na tvári, ale v tomto filme sa pohrali s motiváciami a to na veľmi slušnej úrovni. To si cením. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Určitě to znáte. Už první den na nové škole jste největší hvězda, všichni vás okukují, jede po vás největší kost a zvou vás na nejrůznější akce. Že ne? Já vlastně taky ne, protože svět filmu se od toho reálného přeci jen liší. Asi tak půl minuty to opravdu vypadalo, že by se mohlo jednat o myšlenkově bohatší záležitost pro mladší generaci a navíc ve stylu Klubu rváčů. Jenže jak rychle to přišlo, tak taky odešlo a zvrhlo se v klasiku pro vylízanou facebook generation. Všichni jsou jako z výlohy, sebemenší rvačka je ihned on-line a s tvárnicemi se hází o sto šest. Vše naštěstí táhne skvělé obsazení, zkušený Hounsou, zatraceně sexy Amber Heard, pan slizák a kříženec Toma Cruise s Cristianem Ronaldem. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když opomenu neopomenutelné, čímž mám na mysli naprosto totálně sračkoidní děj, který je tak šablonovitý, jak jen děj může šablonovitý být, tak se film snést dá. Neohromí, nezaujme, nebaví, ale snést se dá. Jiné by to bylo v případě, že byste čirou náhodou byli vygumovaní a hloupí čuráci. V takovém případě by klidně mohlo přilétnout třeba i 5*. Nikdy to nevzávej je film, o kterém po pár minutách víte nejenom, jak celý dopadne, ale odhadnete i jeho detailní průběh a to celkem bezchybně. Je to naivní, je to hloupé a je to hlavně totálně okopírované. A ta milostná zápletka...Raději nebudu rozvádět, co si o ní myslím, protože moje zásoby vulgarismů by v tomto případě byly nedostatečné. Film je určen opravdu tak pro děti kolem 7 let, kteří hledají inspiraci, jak nakládat s volným časem. A když se tak mírně nakouknu kolik má film fanoušků, tak je tady těch 7 letých dětí opravdu požehnaně. Odpad nedávám pouze proto, že jsou zde slušné akční scénky, i když v podání tak nesympatických idiotů většinu své pohlednosti ztrácejí. Jsem opravdu zklamán. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

K čemu takový film, když jeho každý motiv je tak nechutně ohraný a když už v okamžiku, kdy si přečteme krátké obsahové info, přesně víme, jak skončí? Coby stylové, dynamicky sestříhané a sympaticky obsazené motivační video funguje snímek více než obstojně a s hlavním hrdinou, jeho ukrutně sexy přítelkyní a ultracharismatickým koučem vydržíme až do konce bez jakékoli psychické újmy, ale kdo chce něco víc, něco nad rámec konvenční příběhové rovnice, kterou scénář opisuje s bravurou vlastní jen malé hrstce podobných příběhů pro zhrzené puberťáky, musí jít bohužel jinam. Já jsem naštěstí o moc víc nechtěl, a tak mírně převládá pocit uspokojení ve chvíli, kdy ten hezký, milující a ctnostný chlapec skolil toho sprostého bohatého zm*da oslnivým knockoutem hluboko do kolen. Jak symbolické, že? 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

, Soundtrack Michael Wandmacher: 1 "Above and Below" by The Bravery 2 "Anthem for the Underdog" by 12 Stones ,3 "Teenagers" by My Chemical Romance ,4 "Someday" by Flipsyde ,5 "Wolf Like Me" by TV on the Radio ,6 "Under The Knife" by Rise Against ,7 "Time Won't Let Me Go" by The Bravery ,8 "Rock Star" by Chamillionaire & Lil Wayne ,9 "Be Safe" by The Cribs ,10 "Headstrong" by Trapt ,11 "False Pretense" by The Red Jumpsuit Apparatus ,12 "Orange Marmalade" by Mellowdrone ,13 "You Are Mine" by Mutemath ,14 "Stronger" by Kanye West ,15 "Crank That (Travis Barker Rock Remix)" by Soulja Boy Tell 'Em ,16* "The Slam" by TobyMac ,17 "…To Be Loved" by Papa Roach (Featured during Theatrical Trailer, ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama