Reklama

Reklama

Dárce

Trailer 2

Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva – Dárce (Jeff Bridges). Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět – pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Jonas začíná chápat, že jeho společenství žije v iluzi dostatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby. Lidé necítí emoce, lásku, vášeň, přátelství, nevnímají barvy. Pocit harmonie je vytvářen uměle. Jonas objevuje nejtemnější stránku utopického světa. Všichni ve společenství jsou pomocí každodenních injekcí zbavováni veškerých špatných vzpomínek a zážitků. Jejich svět je podvod, denně placený smrtí nepohodlných lidí, ve prospěch řízené existence. Tváří v tvář této skutečnosti, Jonas již nedokáže žít jako dřív. Čelí obtížnému rozhodnutí nejen o jeho vlastním životě, ale o budoucnosti celého světa... (Bioscop)

(více)

Diskuze

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

doba si žádá úplně jiný archetyp hrdiny, než na kterém jsme vyrůstali, ačkoliv nevím, kolik ti přesně je :)

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

jsem stejnýho názoru, ale zas si uvědomuju, že kdyby po zdech neběhal nebo nebyl vyloženě krásný a chytrý, dnešního diváka nezaujme.

Segrestor

Segrestor (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

to mě též. docela se těším na staré dobré schéma jako z našich českých pohádek, kdy ten svět zachrání hloupý líný Honza

na příspěvěk reagoval L_O_U_S

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Segrestor

Já teda nevím, už mi hrdinové s nadpřirozenými schopnostmi, kteří v budoucnosti zachraňují svět před totalitní vládou, lezou krkem.

na příspěvěk reagoval Segrestor

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

Když jsem se dozvěděl o filmu a skutečnosti, že je to podle knižní předlohy (která je už 21 let stará) musel jsem si jí přečíst. Už podle traileru jde vidět, že některé věci jsou jinak, některé scény jsou navíc (v knize nejsou) - ale to tak většinou je, že se to upraví. Ale bojím se toho konce. Doufám, že to zvládnou a film ve mě zanechá (příjemnou) hořkost, kterou ve mě zanechala kniha.

na příspěvěk reagoval Mr.Elmo

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Keď som o filme počul prvý raz, hovorilo sa o ňom ako o Bridgesovom srdcovom projekte, ktorý chcel natočiť už veľmi, veľmi dávno.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Jak to tak vidím, tak z tohohle filmu budou mít největší radost hlavně konspirační teoretikové... :-)

MacyGyver

MacyGyver (hodnocení, recenze)

Knížka byla super, ale jelikož se dá za dvě hodiny přečíst, tak se obávám, že film bude dost roztahanej.

cze.Oi

cze.Oi (hodnocení, recenze)

Další jujovina typu Host, Twajlajt, City of Bones a dalších mentálovin pro náctileté...

na příspěvěk reagoval Segrestor

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

Dnes by měl kolem 2 hodiny odpoledne vyjít první trailer. Těšíme se. :D

Související novinky

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama