Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

První klad je ten, že je to jeden z mála filmů, kde mě Redmayne strašně nesere. Druhý klad je parádní prostředí I. světové války, které bylo zvládnuté na jedničku, což se často nevidí. Nevýhodou je nevyvážený scénář a dost přemrštěná stopáž, což nakonec rezultuje pouze v lehký nadprůměr, ač to u mě mělo mnohem větší potenciál. 70% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ach, ten klavír, který nepřestane hrát ani po třech hodinách filmové stopáže. Stále si v mysli představujete klávesy a melodie vás zcela pohltí.. Toto válečné drama mi bylo doporučeno jednou sličnou slečnou, tak doufám, že ji můj komentář a hodnocení příliš nezklamou. Nuže. Naprosto epický příběh o veliké lásce dvou mladých lidí, kterým se do cesty připlete první světová válka, svině jedna. V prvopočátku samotného vyprávění, v retrospektivní vsuvce, zjišťujeme, kterak mladičký klučík svede vdanou slečnu a společně prchají za kopečky. Pak jsou však záhadnými okolnostmi rozděleni a mladý voják pak téměř celý zbytek filmu prolézá zákopy, vzpomíná, jak to bylo tehdá fajn, a vůbec se snaží všemožně přežít. Opravdu mne potěšily výkony mi takměř neznámých herců, kde se mi zvláště líbila maličko šilhající Isabell. Pak jsem byl docela unešen výbornou atmosférou, kdy na frontě v zákopech divák skutečně cítil, že válka je opravdu na hovno a zvláště pak, když umřete. S mnohými postavami jsem hluboce soucítil, až mi z toho bylo úzko a naplňovaly mne rozporuplné pocity. Na jednu stranu mne těšilo, že je to vše skutečně o válce, kde "happyendy" nelemují každý zákop. Na druhou stranu mě to občas rozhněvalo, když už jsem některým držel palce a onen osud se jim poskládal trochu jinak do cesty. Obdivuji celkovou kvalitu na vzdor tomu, že šlo o TV film. Nicméně mi to vše přišlo místy patetické a roztahané, až jsem chtěl popohnat čas a zrychlit vývoj situace. Celkově tedy náramná spokojenost, ač k dokonalosti ještě krůček chyběl. 85% ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"NIC DŮLEŽITĚJŠÍHO NENÍ, PANE. MILOVAT A BÝT MILOVÁN." Co může být větší klišé ve filmu, než taková hláška? Jenže pokud je pronesena z úst té nejlepší vedlejší filmové postavy co jsem kdy viděl na konci dovolím si říct nejlepšího válečného filmu jaký mé oči kdy spatřily, je to to nejsilnější poselství mající takovou sílu, že vám vžene slzy do očí.....já ani nevím moc co napsat, emoce mnou stále cloumají a přehrávám si to vše v hlavě stále a znova. Tu skvělou kameru, dech beroucí herce a nejen ty v hlavních rolích. To co dokázali zahrát i jen mimikou a očima a beze slov.....omračující zážitek. K tomu ta nádherná hudba! Tak kouzelná i mrazivá zároveň. Tenhle film mě přímo spaloval uvnitř, tak dokonale dokázal evokovat jednak skličující atmosféru zákopové války se vší tou hrůzou a utrpením na straně jedné a na druhé tak nádherně vtahovat do víru velké lásky a vášně hlavních hrdinů v dobách míru a klidu. Tak silné emoce a slzy už ze mě dlouho žádný film nedostal a tenhle to dokázal bez jediné špetky kalkulu, jen a pouze silou své výpovědi a dokonalostí ve všech maličkostech, které dohromady tvoří nádherné umělecké dílo! "TOHLE NENÍ VÁLKA, PANE. JE TO POZNÁNÍ, JAK HLUBOKO MŮŽE LIDSTVO JEŠTĚ KLESNOUT." ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne sa zas ukázal ako vták, čo číhne na príležitosť zas komusi rýchlo strčiť ten svoj jazyk do telných dutín..na začiatku druhého dielu, ked sa stretne s Isabelu mi bolo jasné, aké prekvapko chystá záver..teda skoro.Tento film je jeden z tých, kde sa umiera, a žiadnej postave som smrť neprial.Herecké výkony boli slušné, občas solídne podmanivá melodia vkusne podaná v správnej chvíli.Včera v noci po filme som rozmýšľal nad vetou: ,,..nič viac tu nie je.Milovať a byť milovaný...´´ dojímavé, len dnes som rozmýšľal, aké by to bolo pekné, keby všetci ľudia na Zemi zmizli na 1 rok, a bol by som tu sám..spal by som do 12tej, išiel by som bezplatne do obchodu, nemusel by som neustále vypisovať frajerke SMSky, nepočul by som ,,Staníčko, prosím ťa...´´Ale áno, rozhodne stojí za to pozrieť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudná vojna, blbé zákopy a nakoniec je z toho červená knižnica alebo vývar z Anglického pacienta, ale bez pacienta, bez dobrej zápletky, bez prekvapenia. No a akáže mi to je už romantika keď ústredným párom je Redmayne + Poésy? Bez chémie, bez pekného vizuálu, estetika žiadna. Menej sympatický pár som už dávno nevidel. Možno Bihariová + Milo, ale tí sú z iného súdka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama