Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé časti možno nič extra, je to na striedačku, ale dávkovanie napätia celkom fajn, spracovanie taktiež ujde, obsadenie ujde, čo je najviac zaujímavé a pritom z toho neukazujú nič, tak mytológia daného sveta. Bojím sa však, že je to kvôli tomu, že vôbec nebola vytvorená. Ale ešte jednu sériu by som si dal. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Postavy sa správajú ako dementi. Herecké výkony i výzor niektorých "hercov" (Austin Butler!!!) žalostné. A tie romantické klišé na úrovni uveriteľnosti pornofilmu. Navyše mi bolo až nepríjemné, že herci vyzerajúci na štrnásť rokov sa po jednom bozku začnú vyzliekať. Najhoršie je, že samotný príbehový základ by pri inom prístupe k seriálu mohol ponúknuť celkom zaujímavé sci-fantasy... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

pekný prúser a to vo všetkom, dejovo strašne ploché, čomu dopomáha aj nezáživná réžia, nezrozumiteľné vyprávanie príbehu kde postavy doslova skáču z miesta na miesto, strašne skratkovité a hlavne všetko ide dosť do prázdna, chce to byť taký novodobý Pán prsteňov ale fúha toto ide dosť vedľa, k tomu sa tu tlačí na krvavú notu aby sa to mohlo priblížiť trendovej Hry o tróny, plus náznak nahoty a takého sporo oblečenia, ďalej modelingové obsadenie nežných tváričiek vyznie ďaleko horšie ako obsadenie v akákoľvek telenovele, fakt moc moc zle, po dvoch dieloch mám dosť /20%/ ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé. Popravdě, v rámci možností je to docela dobré. Je to tolkienovštější než samotný Tolkien, a rozhodně to není žádná Hra o trůny, natož Pán prstenů. Pokud se ale podívám do žánru nenáročných fantasy seriálů, tak to svůj účel plní. Elfové vypadají jak členové chlapecké skupiny, kteří si nasadili špičaté raráškovské uši, a poslední měsíce trávili v posilovně, aby měli odpovídající pekáč buchet. Iluze, že se opravdu jedná o velkou fantasy, tu ale je, stačí k tomu občas pár dobrých panoramatických průletů nad elfím palácem, nebo starou pevností, v horách. Děj se pak sice přesune do kulisových interiérů, jak z dob Hvězdné brány, ale iluze vítězí, a divák nemá pocit, že by se na seriálu šetřilo. Děj je svižný a málokdy nudí. Jasně, když se nad ním začnu zamýšlet, tak mi dojde, jak nekomplikované, jednoduché a občas až primitivní to je. Hlavní postavy jsou dobré, a jejich vzájemné interakce jsou vtipné. Představitelka elfí princezny je rozkošná (takže další plus). Vlastně nevím, na co bych si měl stěžovat, v daných mantinelech je to zábava a baví to – a to je hlavní. UPDATE: Uf, už tak benevolentní nejsem, poslední tři díly byly už opravdový masakr, co se týče počtu pitomostí na scénu. Při vážných scénách, osudových rozhodnutích apod. jsem měl co dělat abych se nesmál. Závěrečná bitva, byla o tom že asi 30 komparzistů dělalo, že se mlátí plastovými meči v noci v lese. Pořád jsem si musel říkat, že tohle není HBO, ale MTV. No, ale pořád se tam něco děje a nenudí to, a svým způsobem je to i zajímavé... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama