Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Ergon

všechny recenze uživatele

Pilot: Největší předností Shannary je dle mého názoru povedená vizuální stránka, tím ovšem nemyslím herce a herečky, kteří jsou načančaní jako na maturitním plese, dokonce i jejich věk tomu odpovídá. Starších či mladších postav než 15 - 20 je zde jako šafránu. Shannara je cílená na teenage publikum, křičí to na mně z každé scény. Věřím, že si své příznivce najde, mne však bohužel ne. Po pilotu končím. Inu škoda a to mám fantasy tak rád. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Sakra existuje takovejch super fantasy sérií, a oni musej vyhrabat zrovna takovouhle tuctovou sračku k natočení seriálu..proč? Proč je to tak populární? Pilotní díl měl záživnost průměrného dílu Xeny, a stejně gumové herecké výkony. Taková škoda, proč nenatočí třeba Tetovaného? Já vim, neměl bych to tak grilovat po prvním díle, a už vůbec ne, když jsem nečetl předlohu, ale prostě mi to zatím připadá hrozný. Buď je chyba v tom, jak je to natočený, nebo nestojí za moc ani kniha. A nebo to ještě překvapí, ale tomu moc nevěřím. Minimálně by museli začít s tím, že by vyměnili půlku castingu, v čele s tím blonďatým půl-elfím buzerantem. Jestli v příštím díle neumře, přestávám to sledovat, ten se fakt nedá. Vlastně..když nad tím tak přemýšlím, není moc důvodů to sledovat dál. A když nad tím přemýšlím ještě víc, jsem skoro rád, že točí tyhle teenagerské shitsérie, kdyby takto zprznili nějakou mojí oblíbenou knihu, asi bych to hodně blbě rozdejchával. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. řada:Celkem příjemná teenagerovská fantasy jednohubka s opravdu parádní výpravou a řemeslnou stránkou, jež vám ve svých světlejších chvilkách malinko připomene i toho Pána prstenů. Bohužel, i když se tvůrci snaží, seč to jde, a na MTV blbinu se zde překvapivě hodně umírá, puberťáckého kabátku se tento kousek bohužel zbavit nedokáže. Někdy je to tak zkrátka až příliš naivní, dialogy tahají za uši a někdy se divák nemůže ubránit dojmu, že z jistých zásadních scén dalo vytěžit daleko víc. Na druhou stranu, pořád se tu něco děje a člověk se nemá moc kde nudit. Ne, nová fantasy pecka typu Hry o trůny nám tady neroste, ani béčkové guilty pleasure však v tomhle žánru není k zahození. 60% ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemný fantasy seriál, kterých je dost málo, a tak by byla škoda se o tento ochudit. První série jak má spoustu slušných momentů a skvělého Manu Bennetta, tak často sklouzává ke klasické teen sáze. Děj sice není nějak převratný, ale baví a herci jsou kvalitní v rámci možností, Svět je zajímavý, stejně jako rasy v něm. Nachází se zde vcelku slušný záporák. Ano je co sledovat, někdy děj moc neodsípá, ale triky a výprava to drží. 65% ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Náhodou by to docela šlo, navzdory okatě béčkovým detailům, jako padnoucí rifle, traktorové podrážky bot, tři tisíce let staré kastle aut u cesty nebo zřejmě obdobně stará (sic!) kapačka infuze v Utopii. Nemluvě o faktu, že snad všechno, co působilo aspoň trochu originálně, byly posbírané motivy z různých filmů a her. Ale totálně to zabila zhruba druhá půle, kdy se o záchranu světa bojující partička mládeže projevovala vesměs jako banda blbečků. To je sice pro žánr young adult víceméně typické (kde také čerpat materiál pro další díly, kdyby se všichni chovali racionálně a přitom scenárista za moc nestojí, že), ale prudilo to fest. 1¾. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama