Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kaskadéři se rozhodli, že také chtějí nejaký ten svůj film. Kaskadéři ale nejsou herci a proto jsou hvězdami filmů právě skuteční herci, zatímco první zmiňované povolání je poněkud v ústraní slávy. Tento film ukázal, že oprávněně. Nicméně se ale nejedná o úplně špatný film. Škoda jen, že se nám snaží ukázat i duši na povrchu tvrdých chlapů, čím se obnažuje jejich toporný herecký projev. ()

borsalino odpad!

všechny recenze uživatele

Cesta peklem nezačala úplně nejhůře, ovšem po několika minutách se brány pekla začaly otevírat, když svůj herecký talent rozehrál Jákl v roli chlapáka, Nový v roli nedoceněného, Dejdar v roli sukničkáře... Z oslavy šéfa pošle Jákl domů svou ženu a synka autem, žena sice nechce, ale Jákl rozhodne že pojede. Ta nabourá a synek přijde o život. On se zhroutí, je hospitalizován na psychiatrii. Bývalí parťáci přemýšlejí, jak ho dostat z letargie a tak vymyslí kaskadérský výstup, který jako na oko nikdo nezvládne, jen Jákl. Ten to přijme a je z toho venku. Nemáte taky pocit, že nic prostšího a otřepanějšího natočit nelze? Navíc ty dialogy a herecké výkony byly místy k uzoufání. Přestože nemám v oblibě domácí práce, při sledování tohoto díla jsem za ně byl vděčný. Takže jestli už chcete do pekla, máte možnost, ale já s váma nejdu... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento film bych vyloženě nezatracoval. Nápad byl dobrý a osobně vždy oceňuji, když se čeští filmaři pokusí natočit něco jiného, než jen další komedii podle osvědčených schémat. Mnohem více než stěží průměrná režie však tento film o kaskadérech kazí scénář psaný... jak jinak než kaskadérem. A tak vlastně jen sledujeme jak kaskadéři točí filmy (ta linie s smrtí syna psychickým zhroucením je téměř neviditelná a hlavně nezajímavá) a nakonec se sami stávají hrdiny při záchraně životů z hořícího domu (nechybí obří výbuch). Nicméně si přestop nemylsím, že by Cesta pekelem představoval úplný odpad a dost se divím, že v televizi film takřka nevysílají, zatímco mnohem horší bláboly vídáme na obrazovkách pravidelně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Natočit český snímek ze života filmových kaskadérů nebyl špatný nápad. Ze zahraniční produkce jich je známo několik a to jak akčních, kriminálních, tak i komediálních. Známý český kaskadér Petr Jákl se toho zhostil s velkou precizností. Podílel se na scénáři, dohlížel na veškeré akční scény a střihl si i hlavní roli. A je na co se dívat. Nejlepší je rvačka v hospodě. Tak tohle je vskutku na české poměry pecka. Velice tristní jsou však některé herecké výkony. Pavel Nový akční scény absolutně nezvládl a jeho sehraná scénka zásahu samopalem je prostě směšná. Ondřej Vetchý hraje sice frajírka, ale přesto velice často viditelně přehrává. Nejlepší je Radek Brzobohatý jako kaskadérský koordinátor. Lépe by to nikdo nezahrál. A scénář? Psychologické drama o smrti dítěte při autohavárii s následným těžkým traumatem je už značně provařené téma, které se používalo hlavně v osmdesátých létech. Celkově to nebylo špatné, ale určitě to mohlo být daleko lepší a snad i o něco delší. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Náhodou, tenhle „thriller z drsného života filmových kaskadérů“ byl mnohem menším zklamáním, než jsem očekával. I když teda zápletka žádná sláva, ale akce docela ušla. Krom jiného je to, co se mizanscény týče, docela pěkné retro roku 1995, sociologicky pak poučný dokument o době, které chyběl vkus (ne ten filmový). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel především v Praze, scéna s odvozem zraněného Pepína (Martin Dejdar) v Berouně a scény v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. (rakovnik)

Reklama

Reklama