Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kaskadéři se rozhodli, že také chtějí nejaký ten svůj film. Kaskadéři ale nejsou herci a proto jsou hvězdami filmů právě skuteční herci, zatímco první zmiňované povolání je poněkud v ústraní slávy. Tento film ukázal, že oprávněně. Nicméně se ale nejedná o úplně špatný film. Škoda jen, že se nám snaží ukázat i duši na povrchu tvrdých chlapů, čím se obnažuje jejich toporný herecký projev. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Koukat na to slo i kdyz akcnim filmem bych to nenazval a co se tyce pokusu o priblizeni kaskaderu obycejnymu divakovi tak to taky moc nefunguje pusobi tu spis nez jako prijemni tvrdi chlapi jako arogantni floutci hlavne ten Novy mne dost sral ja ocenuji ze je to celkem neotrely pokus o neco jineho ve stojatych ceskych filmovych vodach byt to pusobi lehce kostrbate ale nekteri herci nebo spis neherci coz plati hlavne pro Jakla kterymu nejde uverit ani dobrej den jsou celkem v pohode a nejvic nad veci je Brzobohaty ktery veskery dizkuze ukoncuje nekompromisnim jdi do hajzlu ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Ech... prostě to vypadá trapně. Trvalo nám to docela dlouho než jsme pochopili, že kvalitní akční film u nás - utopie číslo jedna. Aspoň, že se Martin Hollý poučil z některých chyb které předtím produkoval Vít Olmer u Nahoty na prodej. Očekávat nicméně akční zábavu je téměř nemožné - režisér, co si vytvořil slávu za české nové vlny se na stará kolena vrhnul na akční žánr a zákonitě narazil. Akce je trapná, scénář úsměvný. Ale jak říkám, lepší než Vít Olmer. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mno...akční žánr nám moc nejde, ale co takhle koprodukce? :-) Nicméně by měla být větší než xXx, aby z nás nedělala voly. Nemyslím si, že tenhle film voly z kaskadérů dělal, problém je v tom, že i scénář psal kaskadér :-) Dále tento snímek působí mnooohem menším pocitem blivna u diváka, když srovnává třeba s Nahotou na prodej... ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že odpadní české filmy jsou ty novodobé. No narazil jsem na tento klenot o ničem, kde si herci dovolili mluvit sprostě, dělat, že něco dělají a podobně... Stupidita záběru, když se chce Jákl st. zabít skokem a Dejdar s tím druhým čekají na neviditelný pokyn, aby ho mohli strhnout zpět, ta stupidita, kdy se manželka Jákla st. jakousi neznámou silou vetře do natáčecích ateliérů, kde to má prskat a dýmit... To si teda páni filmaři moc dobrý voko neudělali ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama