Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zrada plodí krev. A krev zde stříká po hektolitrech. Překonal vlastní strach, překonal vlastní bolest, nepřekonal však ztrátu té, která byla jeho srdci nejbližší a už vůbec nepřekonal myšlenky na krvavou odplatu.Vzepřel se přísnému řádu klanu, ve kterém byl vychován k zabíjení. Stal se z něj proti jeho vůli stroj na zabíjení. Jeho vlastní minulost ho však dostihla. Efektní odplatu ve videoherním stylu produkčně zaštítili slavní bratři Wachowští a také veterán akčních opusů Joel Silver. Režie byla svěřena celkem prověřenému Jamesi McTeigueovi, jehož režijní výsledky nemají vždy nejvyrovnanější balanc, ale když chce, umí za to řádně vzít, jako třeba v tomto případě. Film byl velkou příležitostí pro korejského všestranného umělce s uměleckým pseudonymem Rain, který nám předvede, co všechno správný ninja musí absolvovat, aby byl správný. A fyzickou kondici má opravdu zvládnutou skvěle, stejně jako baletní choreografii. Charisma nemá stoprocentní, ale hlavní je, že mně nebyl nesympatický jako většina šikmoočařů. Tím chci také sdělit, že mě "šikmooké" filmy neberou, ale tohle bylo něco jiného. Zápletka úplně primitivní, a pokud sahá po větším rozvrstvení ohledně toho, že klan zasahuje do vysoké politiky, která využívá jeho zabijáckých služeb, tak jí to stejně divák nesežere a jen to tak filmem prošumí a následně vyšumí do ztracena, až se to jen a pouze jeví jako zbytečné vylepšení. Postavy jsou čistě videoherní a je nutné k nim tak od počátku přistupovat. Vše je cíleno na akční, pokud možno, dynamicky rozpohybované efektní obrázky, ve kterých vzduchem létají usekané údy a krevní konzervy hlásí zvýšenou spotřebu. Krve je tady tolik, že by to vydalo nejméně na tři krváky. Efektivnost za každou cenu je přítomna v každém druhém záběru. Nechybí vymazlený vizuál a film by se v kinech, do kterých k nám nedorazil, rozhodně po vizuální stránce neztratil. Děj v první třetině trochu zpomalují retrospektivy z kláštera, do kterých je divák zasvěcen. Zde se odehrávají některé stěžejní scény, které budou mít vliv a i určitou důležitost na budoucí děj. Vyjma Raina a záporáka ztvárněného veteránem Sho Kosugim, jsou všechny postavy nepříliš zajímavé, ale ani nijak vyloženě otravné. Děj pádí kupředu a zabaví. Škoda jen, že film si trochu více libuje v nočních scénách, hlavní postavě se ošklivá sečná zranění hojí podezřele rychle v řádu několika hodin, závěrečný souboj je poněkud nereálně předimenzovaný a celé se to ne zcela opodstatněně odehrává v Berlíně. Ve výsledku se však jedná o oslnivou a opravdu pekelně krvavou jízdu, která není pro slabé povahy. 80% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas si při sledování některých filmů kladu otázku, zda-li jsou si tvůrci vědomi toho, jakou že to sračku vlastně točí. Ninja Assassin mě donutil ptát se co pět minut. Těžko pálit do konkrétních věcí, když člověk chápe, že to měla evidentně být áčková bojovka v módním outfitu MTV, která místo make-upu dávkuje hektolitry digitální krve. Jenže ten film je směšný tou svojí naivitou, kdy předkládá motivy starodávných bojových umění, nenaplněné lásky i spiknutí zlovolných korporací a vlád. Násilně do toho naroubuje hysterickou černošku do hlavní role (nechci být rasista, tenhle element mě ale neskutečně vytáčí) a spasit to všechno má jeden vtip o velikosti džínů. Jsem ochoten uznat dva, tři záblesky stylovosti a fajn závěrečné titulky, ale jinak spíše uznale pokyvuju hlavou nad tím, že to distributor raději u nás do kina ani nenasadil. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je o ziadnej myslienke a ani nema dovod, aby mi nejako utkvel v pamäti, avsak uz v hned uvodnej scene mi dali tvorcovia hned vediet, ze sa bude jednat o brutalny masaker, ktory nie je vhodny pre slabsie povahy. Pri druhom pozreti som bol opät spokojny. Reziser filmu James McTeigue spolupracoval s Wachowskimi uz na filme V JAKO VENDETA (2005) s Natalie Portman a v roku 2007 natocil sci-fi thriller s Nicole Kidman INVAZIA. __________ Sung Kang - (Hollywood) +++ Randall Duk Kim - (Tattoo Master) +++ Jonathan Chan-Pensley - (Yakuza Henchman) +++ Ill-Young Kim - (Yakuza Mohawk) +++ Yuki Iwamoto - (Yakuza Couch) +++ Ben Miles - (Maslow) +++ Naomie Harris - (Mika) +++ Rain - (Raizo) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy a Lana Wachowski +++ ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu mě neustále napadala myšlenka, že by tento film by mohli výrobci kečupu používat na svou prezentaci. Třeba Heinz, nebo spíše nějaký neznačkový, aby odpovídala "kvalita" :). Za druhé, když už tvůrci chtěli točit tak pompézní soubojový film, kde je nějaká pořádná hudba? Navíc onen nápad s nožíkem na řetízku, který rozseká všechno v okruhu pěti mil je fakt stupidní i na poměry amerických béček. Snímek stojí za vidění snad jenom kvůli Rainovi, který je opravdu slušně namakaný, ale jinak je to hodně velká bída. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kdy je nutné před začátkem nastavovat zvuk, jas i kontrast. Pokud tak neučiníte, tak při rozhovorech nic neuslyšíte a u bojových scén naopak ohluchnete. Navíc se většina soubojů odehrává ve tmě, takže bez jasu alespoň o 30 čísel nahorů, ani nic neuvidíte. Každopádně se jedná o dost dobrý bojový film se sympatickými hlavními postavami a propracovanými souboji. Příběh není nic zvláštního, ale hektolitry krve stříkají, končetiny odpadávají a celé to vlastně moc dobře funguje. 71% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)
  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama