Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je o ziadnej myslienke a ani nema dovod, aby mi nejako utkvel v pamäti, avsak uz v hned uvodnej scene mi dali tvorcovia hned vediet, ze sa bude jednat o brutalny masaker, ktory nie je vhodny pre slabsie povahy. Pri druhom pozreti som bol opät spokojny. Reziser filmu James McTeigue spolupracoval s Wachowskimi uz na filme V JAKO VENDETA (2005) s Natalie Portman a v roku 2007 natocil sci-fi thriller s Nicole Kidman INVAZIA. __________ Sung Kang - (Hollywood) +++ Randall Duk Kim - (Tattoo Master) +++ Jonathan Chan-Pensley - (Yakuza Henchman) +++ Ill-Young Kim - (Yakuza Mohawk) +++ Yuki Iwamoto - (Yakuza Couch) +++ Ben Miles - (Maslow) +++ Naomie Harris - (Mika) +++ Rain - (Raizo) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy a Lana Wachowski +++ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se po premiéře Spartaka: Krve a písku vynořily výsměšné komentáře vyčítající seriálu přespřílišnou míru digitální krve, asi nebyl Ninja Assassin ještě tolik známý. Tady jsou totiž useknuté hlavy a litry krve na denním pořádku. Po zásahu hvězdice se z hrudi nastávajícího nebožtíka vyvalí tolik životodárné tekutiny, že by nenaplnila ani cisternu od Benziny; po amputaci končetiny tryská gejzír větší, než v Karlových lázních. Ještě, že to nikomu nevadí, když to celé vypadá tak dobře. Navíc akce jede a jako odpočinek slouží pouze Raizovo vzpomínání na bojový výcvik... Čtyři hvězdičky unikly o vlásek, zejména kvůli absenci akční výraznější daylight scény a směšnému konci. Jinak pecka. P.S. Vždyť scénář MOC nekulhá... Straczynski měl sice na víc, ale asi měl plno práce s jinými projekty. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Přestřelený béčkový paskvil, který není cool a to je u podobných filmů problém. Sešel se tu producentský tým jak kdyby se měl točit další díl Matrixu, ale panu režisérovi se to trochu vymklo z rukou (za to může i z velké části slabý scénář), což dokazují nudné flashbacky a akční scény jak přes kopírák. Za zmínku snad stojí jen finále, které ale není nic jiného, než jedna velká krvavá řežba. PS.: Ve škole nám tvrdili, že lidské tělo obsahuje kolem 5 litrů krve, ne 5 kýblů :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Ninja s Adkinsem, ale přesto pro mě obrovský zklamání, protože sem se na tenhle film těšil asi půl roku a nakonec z toho vylezla pořádná naivní americká holomajzna, kde se asiati za každou cenu snaží mluvit anglicky, i když to zní děsně trapně a kde souboje a celá akce rozhodně neni tak hustě natočená, jak to vypadalo z traileru, i když i tak to jsou docela solidní jatka a nějaká ta useknutá končetina a půlka hlavy se vzduchem často proletí, ale to zase trochu sráží dost často používaná zbytečná digitální krev, nicméně i přesto to všechno a i přesto, že Ninjové tu jsou schopný vypátrat kde koho podle čichu na kilometry, ale vrtulník a auta příjíždět neslyšej, tak se to nakonec vybičuje k hodně solidním posledním 20ti minutám, který toho mnoho, co bylo zesráno v předchozím trošku hloupočce odvyprávěným ději, napravý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že deň po zhliadnutí tohto filmu idem napísať komentár a neviem čo písať, pretože si poriadne nepamätám o čom film bol, a to asi o niečom svedčí. Keby som mal samostatne hodnotiť akčné scény, tak by bezpodmienečne dostali plné hodnotenie. Akcia je v tomto filme naozaj neutíchajúca a pre nadšenca žánru určite nebude sklamaním. Film však nemožno zakladať len na scénach s akciou, ale treba ich vo filme aj niečím pospájať. Najideálnejším riešením je obvykle dobrý scenár, originálny príbeh, dobré herecké výkony, hudba a ostatné zložky filmu, ktoré vidíme najmä pri nomináciách na rozličné filmové ceny. Všetky však vo filme šliapu len akýmsi zlomkovitým tempom a na výsledku je to citeľne badať. 60%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)
  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama