Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Druhý díl animovaných autíček již není takový, jakým byl první. Vytratilo se z něj malinko kouzlo a přibylo pár nesmyslných a rušivých scén, na které jsem ve filmech háklivý, i když se jedná o film pro děti. Nicméně si stále drží vysoký standard a celkově se mi velmi líbil. Snad jen nebude natočen třetí díl, jelikož mám pocit, že by šla úroveň opět dolů. 70% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Američany nejsíš pořád sere agent 007 v královniných službách, a tak si udělali taky svou verzi agenta Bouráka 0XY, který svým intelektem, šarmem, logickým myšlením "dostane" dětské publikum a to doslova. Nevím v čem spočíval smysl poukázat na nedostatek energetických zdrojů (a ještě biopaliva) a hned v závěru odhalit konspiraci, díky které děcka dostanou kapitalistickou facku, vlastně neée... všechno to dobře dopadne, protože Bouráček je čůráček a bude pasován za UK Lorda od samotné auto-královny. Normálně nevím, proč se na ty animáky dívám, člověk chce vypnout a pak se mu dostane takového "zadostiučinění" v animované auto verzi, kde nejde o závody, ale o řešení globálních problémů, ach jo... 3/10, chci Chipa a Dalea nebo Kačery, nebo já nevim Gumídky raděj. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších pixarovek, ale pro mě stále velmi zábavná a nápaditá. Jasný, to cílení hlavně na nejmenší publikum je někdy až moc evidentní a Buráka je tam místy fakt až moc, ale i tak jsem se smál dost a pár výborných nápadů tam je. Navíc je celý docela dost akční a všechny ty honičky a přestřelky jsou natočený hodně dobře a hlavně díky nim to celý hodně rychle a příjemně uteče. A to je u tohodle typu filmů přece to hlavní. U mě teda spokojenost a to i přes to, že se mi ta strategie typu "natočíme film, ať můžem prodat víc plyšáků a penálů" vůbec nelíbí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Prečo sa preboha zameral Pixar v príbehu na najotravnejšiu postavu pre takmer všetkých ludí nad 10 rokov? Burák už bol otravný aj v jednotke, ale nemal až tak veľký priestor aby to kazilo celkový dobrý dojem. Tentokrát je však na scéne takmer celý film. Otravné a trápne vtípky s ním spojené sa tu nachádzajú v príliš veľkej miere. Nedokázal som to stráviť, je to naozaj extrémny idiot. Pravdaže pre malé deti je to veľký hrdina, lenže tie špionážne a akčné pasáže sa mi zdajú pre malé deti mierne nevhodné (ja osobne by som toto svojim deťom rozhodne nepúšťal). Technicky sú Autá 2 očakávane dobre prevedené, ale to je od Pixaru a od toho obrovského rozpočtu snáď samozrejmosť. Pochválil by som ešte poniektoré akčné scény, ktoré majú dobré tempo. Inak však Buráka a tvorcov tohoto dielu posielam do VÝFUKU. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Druhý díl tohoto automobilového animáku je spíše průměrným nástupcem skvělého prvního dílu. Co se týče příběhu, není tak špatný, ale již není tak zajímavý a originální. Jenže přesně tohle je ten hlavní bod, který pokračování dobrodružství Bleska McQueena nejvíce chybí a ubírá mu na hodnocení. Vše ostatní od postav, přes vtipy, animaci, až k hudbě je na docela dobré úrovni, jenže to není kde pořádně využít. /60%/ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Během závodu v Anglii lze v hledišti zahlédnout ceduli, podporující závodníka jménem Lassetyre, což je dokaz na režiséra filmu, Johna Lassetera. (HellFire)
  • Když Burák (Larry the Cable Guy) na začátku filmu jede po Route 66, lze si na ceduli místního kina všimnout nápisu “The Incredimobiles”, což je narážka na jiný film od Pixaru Úžasňákovi (2004). (DexMASTER094)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama