Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 3

Recenze (625)

mcb 

všechny recenze uživatele

To, že bude nový film od Pixaru otravný a téměř nesnesitelný, to jsem nečekal. Propracované gagy a vyváženost jedničky je fuč, zbyla jen naleštěná óda na buranství a primitivní humor pro pětileté. Potenciálně nejakčnější pixarovka je tak nejen nejnudnějším přírůstkem neprůstřelného studia, ale zároveň také tupým konzumním zbožím, ze kterého se všem racionálně uvažujícím divákům musí zákonitě dělat špatně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim na co vsichni nadavaj, jednicka me bavila proto, ze to az na par momentu nebylo zadny velky poucovani a slo o cistokrevnou zabavu a to si dvojka udrzela. Pribeh je tentokrat mix mezi zavodama a parodii na bondovky a i kdyz sem tam nejaka vec predelana do auto verze uz vypada trochu retardovane, pribeh proste slape, neni cas na nejaky nudny momenty a furt se neco deje. Film sice neni buhvijak vtipnej, takze i kdyz je furt vicemene pohodova atmosfera, clovek ze zasmeje jen minimalne a to jeste vetsinou diky Burakovi. Jenze ten uz ke konci dostava az zbytecne moc prostoru a zatimco ze zacatku jeho demence bavila, ke konci uz zacne lizt drobet na nervy. Ale ackoliv je tohle vicemene fakt zbytecny pokracovani, nevidim na nem zadnej vyraznejsi problem a tudiz duvod, proc nedat 4*. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Variace na agenta 007 v podání aut je sice vskutku půvabná, kladem prvních aut ovšem bylo především to, že v nich v podstatě nebyl žádný záporák (toho jednoho nepočítám, to byla postavička spíše komická) a děj byl poměrně přehledný a jasný. Tudíž se to velmi líbilo malým dětem a přitom to v sobě mělo silné poselství o významu přátelství a o práci na sobě samém. Ve dvojce nic takového není. Děj je daleko komplikovanější, temnější, rychlejší. Tohle minimálně moje děti až tak neocení, ale určitě se naopak budou rádi vracet k jedničce, navzdory tomu, že ji už viděli mnohokrát... Celkový dojem: 65% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěřím svým očím!Animovaný film pro děti, ve kterém se střílí a umírá...to už tu možná bylo, ale tohle bylo už opravdu moc, dokonce v jedný scéně umučili auto, to sem prostě už nechápal.Nejenže příběh je naprosto strašná a nudná sračka, u který se nudila i naše dcera, ale naprosto se to vymyká kontrole a místy mě to opravdu uráželo a to do píči nejsem žádná posraná citlivka, co nemá ráda násilí.Sice sem jako dítě v první třídě nejraději sledoval, jak Predátor trhá vojákům páteř z těla, ale to bylo moje rozhodnutí, rozhodnuté mých rodičů, kterým to nevadilo a dovolili se mi na takový druh filmů dívat, i když ty nejhorší kusy byli samozřejmě převážně na černo a se starším bratrem když rodiče makali, jenže tohle má být film pro děti a on obhajuje násilí jako prostředek k získání cíle a ježiš obhajuje i vesnický křupky a že být hloupý, je vlastně fajn.Podezřívám tvůrce, že tenhle film je na zakázku nějaké nadnárodní korporace, příšerná hamba a brutální ostuda pro první díl, který byl fantastický, tohle je zvrhlé, odporné a ještě k tomu nudné.5%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jistě, finální vyznění snímku je problematické. Nic to ale nemění na bezchybné technické stránce, parádní akci a faktu, že jsem se prostě, chtě nechtě, bavil. Náramně a od začátku až do konce. Ani ten Burák mi nakonec nepřišel až tak nesnesitelný, jak jsem se obával. Mezi Pixary to možná představuje počin poněkud slabšího ražení, ale jako film je to jen o něco slabší, než druhá Kung Fu Panda, takže s čistým svědomím za 4... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Během závodu v Anglii lze v hledišti zahlédnout ceduli, podporující závodníka jménem Lassetyre, což je dokaz na režiséra filmu, Johna Lassetera. (HellFire)
  • Luigiho (Tony Shalhoub) rodina je plná různých variant Fiatu 500, oblíbeného vozu vyráběného v Itálii mezi lety 1936-1955. Přezdívalo se mu Topolino, což je italský výraz pro Mickey Mouse. (HellFire)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama