Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 3

Recenze (625)

Nin 

všechny recenze uživatele

Co to je za podivný anti-hype? Hodně solidní pokračování, který sice patří k tomu horšímu od Pixaru, ale přesto je ve své kategorii (animovaný film pro celou rodinu) špičkou. Občas trochu rozpačité, ale většinou velmi zábavné, dynamické a s tak akorát nápady, aby to vůbec nedělalo studiu Pixar ostudu. (7/10) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Američany nejsíš pořád sere agent 007 v královniných službách, a tak si udělali taky svou verzi agenta Bouráka 0XY, který svým intelektem, šarmem, logickým myšlením "dostane" dětské publikum a to doslova. Nevím v čem spočíval smysl poukázat na nedostatek energetických zdrojů (a ještě biopaliva) a hned v závěru odhalit konspiraci, díky které děcka dostanou kapitalistickou facku, vlastně neée... všechno to dobře dopadne, protože Bouráček je čůráček a bude pasován za UK Lorda od samotné auto-královny. Normálně nevím, proč se na ty animáky dívám, člověk chce vypnout a pak se mu dostane takového "zadostiučinění" v animované auto verzi, kde nejde o závody, ale o řešení globálních problémů, ach jo... 3/10, chci Chipa a Dalea nebo Kačery, nebo já nevim Gumídky raděj. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

AŤ ŽIJÍ PLECHOVKY !!!....... /// Tak už i ten AUTOsvět je o kus dál! Auťácký sumo bojovníci, gogo tanečnice a tajní agenti, že by (lidskej) agent jejího Veličenstva bledl závistí. Jsou tu samozřejmě i ,,skořápky, kraksny, křápy, střepy, herky, šrot, odpad, pekáče, plechovky“, ke kterým se všichni odvracejí (stejně jako u nás) zády. Omalovánky pro malé i větší děti, kterým postupně přichází na chuť – díky špiónům a jejich akcím – i má nenáročná dětinská duše. (nebo, že by to bylo těmi moudry? ,,Když najdeš přítele....“) Možná i proto, že se mladej baví, směje a je tak nějak spokojenej. Nevím vo co komu jde (na Csfd), ale barevná ,,nestatická“, dětsky vtipná pohádka je prostě určená těm mladším (nebo těm hodně starším. Co už třeba ani nejsou děti...). A na konci je to kurevský (promiňte děti) drama! Stará odtahovka z Kardanové Lhoty si prostě další škrábanec zaslouží! A kdo je nejrychlejší auto na světě? NEMOŽNÉ!!! 3a½! (A klidně mě škrábni!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy můj auťák pocítí potřebu stát se elektromobilem. 2.) Jsem ujetej na tajný agenty, ale hlavně, HLAVNĚ očekávám pohádku pro děti!!!!. 3.) Thx za titule ,,PaiN“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Co ještě dodat k této klasice? Veškerou svou infantilní invenci jsem vyčerpal u jedničky. Dvojku už jsme s mým synem sjížděli v obráceném gardu. On za volatem a já chrápající na sedadle spolujezdce. Ještě snad s dovolení ocituji něco z popisků distributorů: „... auta nám pomáhají uvědomit si, že na světě existují i důležitější věci než trofeje a sláva... učí děti hravou formou poznávat hodnoty, rozeznávat, co je správné a co ne...“ (sic!) P.S. pokud čtete tento komentář omylem, protože jste původně hledali jiný film (o autech a lásce ;-) rozhlédněte se, jestli něco nejede, a rázným krokem přejděte k mému komentáři filmu Crash (1996) ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Podle místního hodnocení a ohlasů jsem se skoro až děsil toho, co mohl Pixar s druhým dílem Aut vyvést. Ale nic tak hrozného se nestalo. Příběh je sice dost přeplácaný a oproti vidlácké jedničce (což bylo ale obrovské plus) je mnohem megalomanštější. Na druhou stranu ale přináší opět spoustu gagů a český dabing dodává vtipy, které ani sami tvůrci nemohli vymyslet (pověste ho vejš, ať se houpá). Takže slabší pixarovka ano, ale o žádnou tragédii se rozhodně nejedná. 7/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 191,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 559,8 mil. (NIRO)
  • Luigiho (Tony Shalhoub) rodina je plná různých variant Fiatu 500, oblíbeného vozu vyráběného v Itálii mezi lety 1936-1955. Přezdívalo se mu Topolino, což je italský výraz pro Mickey Mouse. (HellFire)
  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno