Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Recenze (387)

FanMovie.cz (Kateřina Čadrová)

"Jít hladový do kina na „Julie“ není dobrý nápad. Chuťové orgie střídají vizuální lahůdky ze života ve Francii a detailní makro záběry na čerstvé suroviny. Musím se přiznat, že když jsem viděla původní televizní pořad French Chef s Julií Child a prvně viděla „tu skutečnou Julii“, nevěřila jsem…" více

MovieZone.cz (Václav Rybář)

"I přes snahu Amy Adams tak film nepřipomíná vyvážený pokrm. Na jedné straně jsou tu scény ze současnosti, kdy mladá kuchařka bojuje s francouzskými názvy i náročnými recepty, na straně druhé pak dobové výpravy do máslem vonící Paříže, kde na smysly útočí nejen nostalgie a jídlo, ale i Meryl Streep,…" více

Topzine.cz (Pavlína Nouzová)

"Nechci ale Julii a Julii nijak shazovat, pořád se jedná spíš o dobrý než špatný film, který by si rozhodně neměli nechat ujít milovníci kvalitního jídla. Po celou dobu na nás kameramani a aranžéři chrlí nejrůznější lahůdky. Dorty vypadají vysloveně pohádkově a maso se na tajícím másle také téměř…" více

Reklama

Reklama