Nastala chyba při přehrávání videa.
  • kleopatra
    ****

    Jsou krajiny, kde se vaření považuje za umělecký obor a autoři jsou vyznamenáváni řády. Jestli jsou to řády zlaté vařečky nebo zlaté šunky, to nevím, ale kdykoli sleduji nějakého kuchyňského kreativce, který nehraje na kvanta, ale tvoří skvost a dělá to s vášní, zaplaším v sobě letitý postoj k této dobrovolně povinné činnosti - že je to vopruz, a oddám se vizi, že od zítřka si zakuchtím už jen políbena múzou. Vydrží mi to asi den. Julie se zavázala k roku a to nikdy nic nedotáhla, ale fluidum jejího idolu bylo tak silné, že se bobřík z frustrace změnil v životní radost. Kuchyňské Hodiny, tentokrát jen o dvou vzájemně prošpikovaných dějstvích, jsem dobře načasovala, blahořečím si, vždycky se to nepovede, možná i proto mi tahle lehoučká delikateska moc chutnala.(13.3.2010)

  • berny2468
    ***

    Velmi zajímavý námět, který je ovšem utopen v nezajímavém podání. Vypadalo to vskutku zajímavě, ale s postupem času se film pořád dokola opakoval, nepřinesl nic extra, spíš naopak. Stálé žvátlání o vaření by nemuselo být špatné, kdyby bylo proloženo něčím jiným. Postupem času film nudil. Divím se, že to ti manželé přežili ve zdraví, já bych to asi nedal. Naštěstí herecky skvělé, ať Meryl Streep či Amy Adams, jen škoda, že příběh nebyl více inovativní. Ale přesto film zabavil, jen si myslím, že to mohlo být o něco lepší....55%.(16.10.2018)

  • blackrain
    ****

    Líbil se mi nápad se sledováním dvou paralerních příběhů. Nejdříve se ocitneme ve Francii v roce 1949, kde se seznámíme s Juliou, která sem právě přicestovala a pak se seznámíme s jejím dokonalým kuchařským uměním, protože ja jinak nazvat ta kouzla, která předváděla s jídlem. Pak se přesuneme do současného New Yorku. Kde sledujeme Julie, která se přestěhovala do nového bytu. Pracuje na plný úvazek v práci, kde po celý den musí odpovídat lidem na jejich všetečné dotazy. Po večerech se odreagovává vařením nejrůznějších jídel. Pak jí napadne, že by mohla vyzkoušet všechny recepty, které napsala Julia. Stanovila si velmi nelehký úkol. Během třistašedesátipěti dní musí uvařit pětsetdvacetčtyři receptů, podotýkám stejně chutných. Příjemně jsem se bavila, ale už příště nebudu sledovat film s prázdným žaludkem, protože se několikrát hlasitě přihlásil o slovo.(10.2.2010)

  • jhrasko
    ****

    ..len ďalšia kulinárska story s happy endom, ktorá nemá žiaden výrazný presah, ale na ktorú sa, ak nečakáte nič intelektuálne povznášajúce, dobre pozerá. A to mi v nedeľu popoludní úplne stačilo..Post Scriptum k Meryl: ako jej veľký fanda som celý film vyhodnocoval, či ma tá zvláštna (a cielená) preexponovanosť rušila alebo nie. Na rozdiel od DOUBT som ju 100% prijal a i tým si film užil.(4.10.2009)

  • Fr
    ****

    Julie Powell vařila podle knihy ,,Zvládáme umění francouzské kuchyně“ od Julia Child. O svém počinu psala blog , jenž vzbudil veliký ohlas. Proto napsala knihu Julie a Julia, která vyšla v roce 2005.…. TO JEN PRO POŘÁDEK, ABYCH SE V TOM NEZTRATIL. Dva příběhy vyprávěné souběžně, oba milé, skvěle obsazené a plné jídla. Takový kuchařský životopis, ve kterém vyčnívá svérázná dáma M.Streep, která se neohroženě pouští do vaření. A samozřejmě milá a sympaticky obyčejná A. Adams, která vaření bere jako útěk od každodenních starostí. N.Ephron tenhle žánr ovládá a tento film není výjimkou. A tak nejhorší na tom všem je zjištění, že jsem dojatý z knihy o vaření. Stáří prostě nezastavíš, takže co takhle vyzkoušet třeba ,,Hovězí po burgundsku“. Připravte si ......, ale hlavně se nezapomeňte BAVIT A UŽÍVAT SI, PROTOŽE NA TOM JEDINÉM ZÁLEŽÍ!!! Samozřejmě když vaříte! Bon Appetit! PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ *(16.1.2010)

  • - Natočeno podle skutečnosti. (M.B)

  • - Během natáčení se Amy Adams zasnoubila se svým přítelem, hercem Darrenem Le Gallo. (Ernia)

  • - Film zajímavým způsobem adaptuje a kombinuje dvoje slavné paměti: Julie & Julia od Julie Powell a My Life in France od Julie Child s Alexem Prud'hommem. My Life in France popisuje léta, která Child strávila v poválečné Paříži jakožto manželka zaměstnance ministerstva zahraničních věcí Paula Childa, kdy byla schopna proměnit svou vášeň pro francouzskou kuchyni v plnohodnotné poslání ve snaze rozšířit ji do amerických domovů. Poté, co se stala první Američankou, která vystudovala slavnou kuchařskou školu Cordon Bleu, popularizovala francouzskou kuchyni v Americe spoluautorstvím kuchařské knihy Mastering the Art of French Cooking. Popularita této kuchařky zahájila její kariéru televizní kuchařky, díky které se proslavila po celé Americe. Child se ze všech sil více než kdokoliv jiný snažila odradit Američany od konzumace konzervovaného a mraženého jídla a polotovarů a prosazovala přípravu čerstvých a chutných jídel. (Martin00x)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace