Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné). ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct! Do kina jsem šla s tím, že se odreaguju a aspoň trochu pobavím u nenáročného filmu. Nu a výsledek? Během první hodiny jsem se párkrát uchechtla neohrabané kuchařce Julii Child (Meryl Streep - jako vždy výborná), s nástupen poloviny druhé však přišel nečekaný zlom, objevily se u mě pocity znuděnosti a otrávenosti na konci proměněné v nasr...st nejvyššího stupně. Jelikož hlavním tématem filmu bylo jídlo a vaření, dovolím si menší přirovnání. Instantní nudle jsou tím pokrmem, jenž nejlépe charakterizuje kvalitu a úroveň filmu Julie a Julia. Gurmánům a milovníkům dobrého jídla rozhodně doporučit nemůžu. Pozn.: Je pravděpodobné, že až mě přejde prvotní vztek, přihodím jednu hvězdu (druhou) navíc. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.2.2010 ~ Romantická komedie s prvky dramatu, která nepřetéká ostrovtipem, romance je tu taky poskrovnu a největší životní drama tu prožívají humři. Film je spíš o lásce. O lásce k jídlu a schopnosti se k něčemu nadchnout. ~ Upřímně řečeno ani nevím, že bych kdy projevil zájem vidět film o dvou nadšených kuchařkách. A ani pořádně nevím, jak se mi tu objevil, ale když už tu byl, byl by hřích ho odepsat. Nakonec, občas zabrouzdat k žánru a filmu, po kterém bych normálně asi zrovna neprahl, uškodit nemůže ;) ~ Julia (Meryl Streep), manželka nepříliš důležitého zaměstnance ambasády si jednoho dne usmyslí, že se naučí vařit. A protože má milujícího a podporujícího manžela, vrhne se do toho se vší vervou a výsledkem je spolupráce na francouzské kuchařce pro Američanky. ~ Jilue (Amy Adams) je kancelářská krysa na nepříliš uspokojující pracovní pozici. A taky se rozhodne jednoho dne, že udělá něco se svým kuchařským uměním. A to tak, že udělá jídla podle všech receptů z kuchařky, kterou pomohla stvořit Julia. ~ Mezi těmito dvěma světy je nějakých 50 let odstup. A v tomhle filmu sledujeme vzestupy i pády obou kuchařinek, jak se jim jejich koníček prolíná s jejich vztahy a zjišťováním, kolik času a nervů jsou tomu všichni ochotni obětovat. ~ Nakonec se z toho vyklubala příjemná nedělní oddychovka, která by bez Meryl sice možná nestála za moc (tu nominaci na Oscara rozhodně nemá jen za sezení v zapěněné vaně ;), a která trvá dvě hodiny. Dvě hodiny jsou vážně moc. Ale co, každý si v tom najde něco a to přesně v takovém množství, aby to nebilo do očí. A ty dvě hoďky jsem ochoten odpustit :) ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..len ďalšia kulinárska story s happy endom, ktorá nemá žiaden výrazný presah, ale na ktorú sa, ak nečakáte nič intelektuálne povznášajúce, dobre pozerá. A to mi v nedeľu popoludní úplne stačilo..Post Scriptum k Meryl: ako jej veľký fanda som celý film vyhodnocoval, či ma tá zvláštna (a cielená) preexponovanosť rušila alebo nie. Na rozdiel od DOUBT som ju 100% prijal a i tým si film užil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přepjatá gesta, ukřičení herci, nejasné motivace postav, spousta hrnců, vařeček a kvedlaček, slušný soundtrack. A vesměs načančaná nuda, kterak se protnou osudy dvou žen. Znuděná Amy Adams, která nikoho nezajímá, se rozhodne, že vyzkouší všechny recepty ze slavné francouzské kuchařky Julie Child. Což byla manželka amerického velvyslance, která v šedesátých letech rozdávala rozumy o pařížské gastronomii. Asi budu v menšině, ale mě spíš bavila současná linie, ač tedy Amy několikrát pofňuká manželovo rameno nebo ve svém kamrlíku něco rozbije, pomotá, rozlije, spálí. Meryl fajn, ale na můj vkus tentokrát moc uječená. Celkově chuťově nevyvážený průměr. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Natáčení probíhalo od 13. března do 28. května roku 2008. (jezurka42)

Reklama

Reklama