Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

A úplně nejlepší na celým filmu je ten Buick Childových. Sice je to model 1950, takže s ním jen těžko mohli dorazit ve 49. do Paříže, ale tím si tu radost z tý krásy nebudeme kazit :).

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem tomu dát jen 3*. Ale za "Psycho Killer" od Talking Heads při scéně vraždění humrů prostě musím dát čtvrtou. To přece každej chápe, ne? (Kdyby tam dali parodii "Psycho Chicken" od The Fools, bude to hvězd pět, to je snad jasný...)

lillelily

lillelily (hodnocení, recenze)

miluju jídlo a tenhle film mě tak zaujal, že bych si tu kuchařku klidně i koupila. 4 hvězdy jen kvůli divnému konci, kdy není vysvětleno, proč Julia neměla ráda Julii ... ale to je asi vina už předlohy

AJRimmer

AJRimmer (hodnocení, recenze)

Mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Průměrný film, který neurazí. Místy pobaví.

lalilala

lalilala (hodnocení, recenze)

tenhle film je muj nejoblibenejsi za rok 2009 ,s titulkami super...s dabingem horsi....

yobailarine

yobailarine (hodnocení, recenze)

Milé, chutné a voňavé:) Jdu se učit vařit! Vůbec jsem nečekala, že se mi film o vaření vude tak moc líbit! Možná to bylo i tou Francií a hlavně Paříží! Bon appétit!:)

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Troufnu si říci, že kdo nevaří (myslím tím ne z povinnosti), nemůže si film náležitě užít. Já vařím, a celý film jsem se rozplýval blahem :).

ajulinkaa

ajulinkaa (hodnocení, recenze)

Měla jsem chut´dát si ty dobroty. Skvělá Meryl Streep je jako třešní na dortu. :)))))

danielK

danielK (hodnocení, recenze)

Tak jsem z filmu poměrně v rozpacích - čekal jsem toho moc, dostalo se mi minimum. Přiznávám, že pro mě byla největším lákadlem má oblíbená Amy ,,kuře" Adams, ale i Meryl Streep mi nevadí a k pořadům o vaření mám tedy kladný přístup. Ale musím se přiznat, že části s Julií Childovou mě tedy opravdu nebavili tolik, jak ty s Julií Powelovou. Příběhy, byť jen dva, se od sebe kvalitou lišily velmi - zatímco Powelové můžu dát bez problémů 5 hvězd, Childové dávám lepší 3 ------- celkový verdikt: 75% (4 hvězdy)

bery237

bery237 (hodnocení, recenze)

SKORO vždy? :-D Meryl je skvělá vždy a všude - to lidé kolem ní občas kazí atmosféru...

adius

adius (hodnocení, recenze)

Velmi prijemny film pre vsetkych ktorym varenie robi aspon trochu radost. Pre tych ktori ho neznasaju, kludne si odobertre jednu az dve hviezdy.

Fabrinka

Fabrinka (hodnocení, recenze)

Neviem sa na Meryl a Amy v tomto delikatesnom filme dočkať. Som zvedavá či sa to nakoniec na Slovensku dostane do kín alebo nie.

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

nemá někdo ten český plakát ve větším formátu? co to tam je za ty "hesla"?

bery237

bery237 (hodnocení, recenze)

mmmmm, na ten film dostávám chuť :P Však už jen dva měsíce, to uteče stejně rychle jako prázdniny. :)

fanstreep

fanstreep (hodnocení, recenze)

Asi pred týždňom som napísala Palace cinemas (SR) a odpísali mi, že na Slovensko pôjde Julie rovno do predaja!!!! S tým treba niečo robiť! Ja chcem vidieť Julie & Julia v kine, teším sa na to už mesiace!!

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

ted jsem si všimla - ona s eposunula premiéra? Měla jsem zato, že byla plánovaná na 24.9.

fanstreep

fanstreep (hodnocení, recenze)

Neviete kedy bude v SR kinách? Neviem sa dočkať, MERYL!! :D A ,že kvôli tejto role musela pribrať pár kíl, tak som zvedavá. A ozaj v SR kinách kedy?? ĎAKUJEM

Ernia

Ernia (hodnocení, recenze)

já se toho filmu nemůžu dočkat.. Meryl tam vypadá.. zvláštně, to zas bude lahůdka.

Reklama

Reklama