Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Ryšánek (J. Langmiler), lékař venkovského prvoligového fotbalového klubu, objeví u ctižádostivého hráče Hoška (J. Štěpnička) stopy po dopingu. Trenér Vrba (R. Brzobohatý) i vedení klubu mu však zabrání provést další testy, aby se klub vyhnul problémům. Trenér dá dokonce Hoškovi dovolenou, z níž se však Hošek nevrátí. Je nalezen mrtvý ve vlastním autě na dně jezera. Ryšánkův přítel, kapitán Malina (J. Somr) začíná vyšetřovat vraždu… Detektivní příběh J. Eismanna natočil v roce 1977 režisér A. Moskalyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Díra v hlavě. Čistá, úzká, hluboká. Nejspíš od sekery." Já tedy nejsem žádnej špecialista, ale to je dost divná smrt impotentního fotbalisty, kterej havaroval pod vlivem efedrinu a ještě k tomu se utopil. To může vyšetřit jedině smyčcový trio. A že to teda je nudný vyšetřování. Ovšem o zábavu se tady stará trenér Vrba a jeho tým. Herci předstírající prvoligový fotbalisty jsou k popukání. To zmatený poskakování kolem nezkrotitelnýho míče bylo prostě dokonalý, ale bylo ho strašně málo na to, abych mohl erudovaně prohlásit, že to bylo docela dobrý. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sledovat Jiřího Štěpničku v roli fotbalový hvězdy, jak se při tréningu snaží trefit do míče, byl opravdu nevšední zážitek. Jinak je to taková dost minimalistická detektivka, kde Langmiler, Somr a Čepek muzicírujou a pak u společný večeře probíraj případ vraždy. Vzhledem k obsazení mejch několika oblíbenejch herců a krátký stopáži, mi to uteklo jako voda. Nicméně je znát, že je to pouhá laciná televizní inscenace (za všechno asi hovoří, že ani nebyly prachy na barevnej film) a o žádnej zázrak se nejedná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krátká ukázka práce s míčem v podání Štěpničky vysvětlí, proč tenhle chebský prvoligový čutálista musí brát efedrin. Nedostatky v kopací (a jak se později ukáže i milostné) technice nahrazuje fyzičkou. Po jeho záhadném zmizení nastupuje klubový lékař, který je zároveň Holmesem i Watsonem (sám si pitvá objekt svého vyšetřování), načež ho v půli vystřídá profesionál z domácího smyčcového tria, co se schází jen z toho důvodu, aby po fidlání do sebe mohli nalít lahváče a nacpat se gulášem a škvarky (tady se nenechte zmást zdejším obsahem, který může svádět k dojmu, že ve vyšetřování pokračuje kapitán fotbalového mužstva). Postupným, lehce rýpavým dotazováním je nakonec odhalen pachatel i povaha trenéra Vrby, který stejně jako jeho reálný jmenovec (též znám jako Krkovička) podrážděně reaguje na dotazy, když se nedaří.. Dobře obsazená kriminální inscenace, která to s vámi v tréninkovém tempu uhraje na remízu. Žlutá karta pro Moskalyka za filmování.. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trojice českých hereckých klasiků. Zkrátka typické, velmi dobře obsazená krimi, kde nebylo moc co zkazit, určitě ne s takovými lidmi.! :-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Standardní detektivní příběh, nezatížený příliš dobou, ve které vznikl, a odehrávající se v prostředí, které už tehdy bylo obestřeno dopingovými aférami. Velice příjemné herecké výkony, vyzdvihl bych především Josefa Langmilera a Vladimíra Ráže. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která neurazí ani nenadchne. Režijně a herecky je velmi slušná, ovšem zahraná v neuvěřitelně laciných kulisách. Detektivní linka má sice překvapivé vyústění, ale zároveň celý příběh vyzní poměrně rozpačitě. Taky díky tomu, že je to v podstatě konverzačka s minimem napětí či akce... Celkový dojem: 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela mě to zklamalo První půlhodina nám představuje problémy doktora fotbalového mužstva s pravděpodobným užívám efedrinu v mužstvu, a teprve poté se z toho stává detektivka, kdy se pozornost přesune na policistu v Somrově poněkud výstředním podání. Už jen tohle podivné dělení a zbytečné protahování mnoha scén je zbytečné. Navíc tu zápletkou by dnes šlo zhruba o jeden díl nějakého českého seriálu, třeba Kriminálky Anděl nebo Specialistů, kdy navíc vidíme i do soukromí postav, ale jen to, že rádi hrají na house a violu (a hádají se, kdo jak měl co hrát) a rádi se o půlnoci dobře najedí. Vážně mi v tom chybělo něco víc, něco zajímavějšího, větší tah na branku. Připadalo mi to unylé, nijaké, spousta informací zaznívala stále znovu dokola, ale nijak hlouběji se příběh nerozebíral, i když mohl, to ani co se postav týče. Nakonec to ze všeho nejvíc vypadá jako agitka, aby fotbalisté nedopovali. Ale potěšila mne hláška Somra ke konci, že nechápe slušné lidi, kteří přijdou na nějaké svinstvo, a než by se je snažili vymýtit, najdou pro ně omluvu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doping ve sportu a nejen fotbale není nic nového, takže nikoho asi moc nepřekvapí, že se o tom točilo už tak dávno. Tahle kriminálka je plná výborných herců a přestože tempo příběhu místy lehce vázne, jako celek to dokázalo zaujmout. Jasně je tu pár věcí, u kterých si budete klepat prstem na čelo, ale trenér Vrba – jo to je třída a ne nešlo tady o Pavlíka. Consuela Morávková byla celkem pohledná ženská. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nehraješ si tak trochu na Holmese ?!" ;) Tato velmi příjemná, byť ohromně televizní a lacině vyhlížející, detektivka staví především na skvostném hereckém obsazení, přičemž je nutno podotknout, že s pány herci v čele s Josefem Somrem, Petrem Čepkem, Josefem Langmilerem, Vladimírem Rážem či Radkem Brzobohatým měl Antonín Moskalyk hodně usnadněnou práci, a tak se nemůžu ubránit dojmu, že za daných podmínek při na danou dobu velmi odvážném tématu dopingu mohl z této kratičké krimi záležitosti vytřískat mnohem víc !! Moskalykův rukopis je zde opravdu čitelný, příběh vyznívá poměrně realisticky, byť díky poklidnému vypravování i nulové hudbě naprosto postrádá napětí, a stává se tak jen velmi snadno stravitelnou "konverzačkou" s důrazem na paradoxně nečernobílé charaktery postav vzhledem ke špatné a nebarevné kvalitě obrazu, která se naprosto vyhýbá explicitnímu zobrazení čehokoliv akčního či nepříjemného, o mrtvole ani nemluvě, a tak nejvíce zaujme roztomilé kopyto Jiří Štěpnička, jemuž ligového fotbalistu neuvěří snad ani ten největší naiva..;) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nudná kriminálka, především kvůli způsobu natočení. Ukecaná inscenace, odehrávající se převážně v kulisách studia ve formě rozhovorů. Herecké obsazení nezachrání fakt, že není příliš co hrát. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Krátká stopáž a herecké obsazení pomáhají filmu od nudy. Jednoduchý příběh o dopingu ve fotbalovém ligovém klubu a vraždě jednoho z hráčů. Pokusy Štěpničky o žonglování s balónem mě opravdu pobavily, to věrohodnosti ligového klubu moc nenahrává. On i zbytek hráčů na tréninku je k pobavení. Jméno trenéra Vrby je v dnešní době další úsměvnou perličkou. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru velmi svěží dílko. Somr v roli kriminalisty, který všechno nakonec s vtipností sobě vlastní rozštípne a vyšetří. Zvolna plynoucí, příjemná polodetektivka. 80% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Unylá inscenace ve své době s průlomovým tématem dopingu v českém mužstvu--- věrohodnost reálií nulová.--- ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Opetovne,stejne jako ve filmu Jak prijit o zivot (1974) se i zde mame moznost setkat s tremi kamarady(dovolim si tvrdit ze se nejedna o podonost ciste nahodnou) ,kteri se pravidelne schazeji a muziciruji.Tentokrat se jejich slozeni zmenilo,z tria zustal jenom pan Somr a Cepek,k nim se pripojil Josef Langmiler.Pratele si zde vymenili hudebni nastroje,instrumenty . Jejich spickovani pri hrani je zabavne, krme po hudbe pusobi velmi drazdive. Film ma skoro stejne vysokou kvalitu jako pribeh predesly,jenom se mi nezdal tak napinavy. A uplne souhlasim s panem Cepkem ,jenz v zaveru vyslovil pochybnost o vrahovi jenz jakozto starsi astmatik po zbaveni se auta s obeti (jedna se o potopeni) mel chladnou noci jiti 20 kilometru. Kazdopadne film si zhlednuti zaslouzi. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Kriminálka zo športového prostredia. Veľká odvaha priznať, že v tých rokoch sa u nás používali podporné prostriedky... Dobré herecké obsadenie.... Dávam 60%. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nudná krimi, kde se kromě hraní na housle a chcaní do zkumavek nic neděje. Plus je herecký obsazení, kvůli kterýmu se to dá dokoukat bez úhony. ()

Reklama

Reklama