Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že k žádné osobě o které tento film vypráví nemám citový vztah (nikdy jsem žádného ze zpěváků neposlouchal), se ani nedalo čekat, že díky tomu bude mít nějaký bod k dobru. Vlastně jsem sledoval životopisný příběh zpěváka, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Prvních pár minut jsem byl velmi pozitivně překvapen a mé hodnocení se pohybovalo někde kolem 80%. Jenže nakonec se ukázalo, že Notorious přeci jen nebude solidní jízda s cool vizuálem a říznou hudbou. Celý snímek se postupně dostával do šedého průměru, klasický životopisný film, který není v ničem lepší než většina ostatních co jsem měl možnost vidět. Jak se dějová linie dostane za čtyřicet minut, začíná nepříjemně druhnout. Najednou se ke slovu začíná hrnout vata a není o co stát. Tempo je pryč. Postavy přestávají být zajímavé a čím dál více vychází najevo jejich černobílost a nulový vývoj. Fanoušci však budou nadšeni, těm ostatním snímek bohužel příliš (ano, pár slušných momentů se najde) zábavy neposkytne. Čistý průměr. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o živote slávneho rappera,v ktorom tvorcovia ukazujú svoj pohľad na jeho život a hlavne konflikt medzi tzv.West Side a East Side rapperskou komunitou.Slušná réžia, zaujimavé herecké výkony, v ktorých bola vidiet veľká snaha a cit vzdať hold tomuto spevákovi. Som zvedavý aký by bol film o 2Pacovi a iný pohľad na vec. Možno sa toho v budúcnosti dočkáme.Film je zaujímavý a doporučujem ho.Jednoznačne za *5* ()

Reklama

yatan 

všechny recenze uživatele

pribeh je velmi pekne zacaty..drzalo ma to v nalade prvu tretinu filmu a cudoval som sa preco to ma take nizke ratingy na medzinarodnych portaloch..potom to postupne preslo do priemerneho zivotopisu a uplne ma film sklamal ked dohady podaval ako "fakty"..bolo trosku citit ze P.Diddy ako executive producer a dalsi jeho znami chceli prihriat polievocku Biggiemu ale takto snad nyeee... Biggie sa ozenil s Faith po 9 dnoch nie po troch tyzdnoch.. soundtrack super herecke vykony solidne - Jamal Woolard bol podla mna skvely..pribral koli tej role 50pounds a uveril som mu..maleho Biggieho hral jeho vlastny syn ktoreho mal s Faith Evans..Angela Bassett kralovala :) scenar cekom fajn.. styl filmu bol celkom zaujmavo ponaty s prestrihom na archivne zabery.. pointa tohto filmu ma ale sklamala..Biggie bol viac ako len talentovany cernoch z ulice..stal sa zosobnenim sna pre kazde cernoske deti z chudobnej aj bohatej stvrte na vychodnom pobrezi ameriky..bol ikona..a chybalo mi (az na poslednu scenu) zosobnenie jeho hodnoty a vyznamu pre ludi... ps: 2pac bol stvarneny ako "neger" na tej istej urovni ako Biggie alebo ako niekto kto je v uzadi a je tam len dlhsie..co sa tyka uspechu a vplyvu..Biggie bol aj je na tom o dost horsie ako 2pac.. Tupac - 73mil albumov Biggie - 23 mil albumov ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené životopisné drama, osobně jsem za něj moc rád, dozvěděl jsem se spoustu věcí a i po filmové stránce výborně natočené. Bohužel věci chodily v L.A. trochu jinak, než to tady známe, a proto to pro mladýho, na jeho věk šíleně úspěšnýho Biggieho, skončilo tak brzy. Legendární rapper, který zůstane ještě dlouho inspirací všude ve světě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svět nevzdělaných drsných chlapíků z ulice, kteří byli předurčení ke kariéře pasáka, drogového dealera, rváče z ochranky nebo zloděje, a místo toho úspěšně zahájili hudební dráhu a stali se známými rappery. Nové postavení a sebevědomí se v případě úspěchu často spojilo se starými návyky, takže pánové se objevovali na veřejnosti s početnou ochrankou, ověšení zlatými řetězi, proslulí svým chvastounstvím, obvykle v doprovodu černých samiček oslněných pozlátkem. The Notorious B.I.G. neobstojí ani jako životopisný film, ani jako drama a dokonce ani jako zástupce hudebního žánru. Má význam pro fanoušky černého rapu a specielně Christophera Wallaceho. Ve specificky českém prostředí mám i problém s dabingem. Pokud k vám rapper promlouvá hlasem retardovaného Randyho ze seriálu Jmenuju se Earl, sklouzává výsledek k nechtěné komedii... Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Součástí závěrečných titulků jsou autentické záběry z pohřbu Christophera Wallace. (SniperG1)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)
  • Rappeři Beanie Sigel a Guerilla Black byli zvažováni do role Biggieho. Do role tvůrci zvažovali obsadit také zpěváka Seana Kingstona, ten dokonce veřejně prohlašoval, že roli získal. (henrycruel)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama