Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pro mě osobně zklamání, potenciál tady byl ohromný a o to víc bolí zjištění, že ne všechno funguje. Většina hereckých představitelů je zkrátka otřesná (Anthony Mackie jako Tupac -> na casting musely přijít stovky podobnějších herců; Marc John Jefferies jako Lil Cease -> dítě hraje dospělého gangsta rappera malého vzrůstu, opravdu 'přesvědčivě a nekomicky'; Derek Luke jako Puff Daddy -> LOL), první třetina až polovina filmu je hodně rozpačitá, jako by tvůrci nevěděli, co všechno nám chtějí sdělit, přitom základ a náhrobní kamen byl jasně vytesán a rámován Biggieho životopisem. Ohledně vztahu Biggie/Bad Boys/East a Tupac/Suge/West panují do dnešního dne velké nejasnosti, ale film nám předkládá jasná fakta, vyznívající ve 100% prospěch Biggieho - Biggie byl dealer prodávající crack těhotným, tvrdý gangsta motherfucker bez smyslu o zodpovědnost, s každou druhou lezl do postele, velký Tupacův kamarád, který s jeho postřelením/smrtí neměl nic společného (ten překvapený výraz ve tváři by nedokázal ani Derek Zoolander) který si prostě jen tak pro radost zpíval a rapoval, ale co čert nechtěl, zrovna, když se trochu měnil k lepšímu, tak ho nějaké svině bezdůvodně zatřelili? Ať jenom nekritizuji - hlavní představitel hraje dobře, stejně tak takřka všechny představitelky ženských postav v Biggieho životě a od poloviny filmu to celé chytne spád. 'Pouhý' dokument Tupac: Ressurection stojí kvalitativně o hodně ČSFD procent výše. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám proč jsem to chtěl vlastně vidět? Protože se jedná o téma, které mě absolutně nejen že nebaví, ale ani trochu nezajímá a rap je mi široce ukradený. Z toho všeho vyplývá, že jsem se u toho filmu opravdu moc bavit nemohl. Prostě příběhy, i kdyby podle skutečnosti, o tom, jak tlusný černoch přes svůj "talent" ke štěstí přišel, obtáh milion ženských a skončil tak, že to ani jinak dopadnout nemohlo, mě prostě neberou. 50 % ()

Reklama

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Nebyla to nějaká kulervoucí nuda, ale na můj vkus prostě moc stopáže o ničem, za což nejspíš mohly hlavně hip "černé" dialogy, které byly jenom hromady namachrovaných nesmyslů. Většinou se smysl každých deseti vykonverzovaných vět dal shrnout jedním slovem. Nechápu!! Ale jinak jenom nudnější životpisné drama. Objektivitu neřeším. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Modlím se aby tě bůh naučil klepat. ____ Čekal jsem dobrý životopisný film, ale né až takhle dobrý! Na rok 2009 to vypadá akorát kvalitou obrazu, jinak úplně krásná atmosféra.. myslím East vs. West, jak se to celý změnilo v nevraživost dvou nejslavnějších Amerických černých raperů během pár dní. A to jsem čekal nějakou amatéřinu a ona taková pecka. Sice to nemá na 8. míli, ale beru. Alespoň pro mě má lepší texty Tupac. ____ OST 5/5 ____ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama mapující krátký, ale o to intenzivnější život Christophera Wallace známého v hudebním průmyslu jako Notorious B.I.G. . Neznalým tématu trochu poodkryje "pobřežní rapovou válku" mezi mezi nahrávacími společnostmi Bad Boy Records z East Coast a Death Row Records z West Coast zosobněnou především titulním hrdinou Biggim a zástupcem západu, stejně jako prvně jmenovaný tragicky zemřelým 2Pac Shakurem. To je také podle mne jediným pozitivem - Co se týče filmové stránky, Notorious kulhá na obě nohy a pokus o jakési gangsta ztvárnění vyznívá jako spíš jako s Bill Cosby s kšiltem dozadu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rappeři Beanie Sigel a Guerilla Black byli zvažováni do role Biggieho. Do role tvůrci zvažovali obsadit také zpěváka Seana Kingstona, ten dokonce veřejně prohlašoval, že roli získal. (henrycruel)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama