Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (240)

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí zaměstnanci mezinárodní společnosti Belko sídlící v Kolumbii, neziskově podporující jihoamerické země, mají prakticky jistý jen kvalitní nekrolog. A možná ani ten jim v novinách na druhý den ráno nevyjde. Každopádně se mohou pochlubit, že svého kolegu, ještě před chvílí by s ním šli na "vizoura", z práce zastřelili nebo rozčtvrtili, případně byli svědky, jak jinému zaměstnanci explodoval do hlavy implantovaný čip, když jim jednoho hodně špatného pracovního rána neznámý hlas linoucí se éterem nekompromisně sdělil, že mají určitý vymezený časový úsek, v němž musí snížit počet zaměstnanců, a pokud tak sami neučiní, zahájí nadřízený orgán drastickou čistku. Zaměstnanců je na začátku kulaťoučkých 80, postupně jejich řady budou samozřejmě citelně řídnout. Seznámení s perzonálem proběhne jen velmi krátce, film se s ním moc nezdržuje, jde jen o to, aby divák věděl, s kým má tu čest a neměl v tom úplný chaos. Ve filmu s kontroverzní příchutí nemá (téměř) nikdo přežití jisté. Zbývá dodat, že budova je hermeticky uzavřena, přístup je jen na střechu, pod níž hlídá pohyb po zuby ozbrojená stráž. Vražedná hra na zabij nebo budeš zabit může začít. Brzy zavládne panika, chaos a úporná snaha zachránit si kůži všemi dostupnými prostředky. Pány situace se stanou alfa samci s psychopatickými rysy, od toho zde jsou hvězdy nižší svítivosti, ovšem stále kvalitní herecké akvizice Tony Goldwyn a John C.McGinley, u nichž je zázrak, když neztvárňují negativní charaktery. Jejich negativní proměnu má (možná, moc důsledně se to totiž neřešilo) jakási přidaná chemikálie do nádob s pitnou vodou. A najdou se i ti, jimž se vyvražďování příčí, které nejvýrazněji reprezentuje herec s "nejáčkovějším" rozměrem John Gallagher. Neotřelý nápad se zrodil v protestanské hlavince Jamese Gunna, který si odskočil z galaktických prostor Strážců galaxie zpátky na zem, aby vztyčil prostředník špatnému systému a nedemokratickým postupům. Scénář předložil Gregu McLeanovi, specialistovi na temné a vypjaté filmy. Jejich společné dílo je bezskrupulózně dravé i hravé, má náboj i drajv. Závěrečná pointa, dá-li se to tak nazvat, je politicky nekorektní a dobrému výslednému dojmu neuškodila.Gore vyhovující, hlavy vybuchovaly svěže. Neobjevil jsem žádné nudné odbočky, režijní zádrhely i kiksy, tudíž můžu směle udělit nejvyšší hodnocení. 10/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dnešná doba si úplne pýta poriadnu verziu Office Space so zabíjaním, bohužiaľ Belko Experiment sa míňa účinku. Napriek sľubnému úvodu so španielskou verziou I Will Survive a drsným Rookerom prichádzajúcim do korporátu, lemovaným zábermi na kopírky, post-iny a mrzké pohľady kolegov, humor čochvíľa úplne zmizne a ostane len sterilná vyvražďovačka s nudným príbehom o tajomnom experimente, ktorý vrcholí v najviac klišé závere, ako je len možné. Toto Jamesovi Gunnovi nevyšlo. O rok mladší Mayhem je násobne lepší. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Podobný styl filmů mám rád. Uzavřená skupina "pokusných" lidí, kde do poslední chvíle nevíte, kdo přežije a co za tím vězí. Zde je navíc skupina celkem velká, takže mrtvol kvapem přibývá a než se stačíte rozkoukat, je jich pár desítek. Celé je to celkem příjemně natočené a herci se snaží. trochu to sráží konec, který jsem už někde viděl a který se mi zdá tím pádem neoriginální. Na jedno zhlédnutí ale dobré, teda za tři. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pohodová vyvražďovačka, která se drží známých kolejí rádoby Battle Royale. Uzavřená skupina lidí, kteří nemají na výběr a musí se navzájem povraždit, jak jim káže tajemný hlas. Hlavní hrdina, kterému nikdo nevěří, že jde zřejmě o vládní experiment, nebo skupina záporáků, kteří své psychopatické podstaty plně rozvinuli až tehdy, kdy vůle přežít převládla nad všemi emocemi. Škoda, že se kasty dělily vyloženě na ty hodné a zlé a na jakékoliv další konflikty se už moc nedostávalo. Na druhou stranu jsem si ani jednou nemusel klást otázku, proč nezkusili to a nebo tamto, aby se jim případně podařilo uniknout - zkusili v dotyčné situaci prakticky vše, co dovolovalo vybavení a možnosti. A to se taky dostávám k tomu, že tím opravdu inovativním prvkem je kancelářské prostředí a mnohdy velká improvizace, koho a hlavně čím lze zabít. I tady mohla být větší tvořivost, ale to už by z toho byla komedie. No, a tou rozhodně snímek není - je krvavý, stísněný a neskutečně depresivní. Na film jsem se dlouho zdráhal podívat, ale jakmile jsem sám dostal pomyslnou kudlu do zad, konečně mě to příhodně naladilo a rozhodně nelituju. Film měl mnoho rezerv a mohl stejně tak mnoho udělat lépe a zajímavěji, ale v rámci subžánru zvlášť nezklamal a do poslední (a velice zdařilé) minuty zkrátka bavil. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

V celku ošemetné toto hodnotit. Je to dobře zpracovaný horor, jenomže mohl nabídnout více. Úkoly mohly být trochu jiné a psychologie postav byla tady dobrá, ale jen dobrá a když je to hlavní na čem film stojí by se na tom mohlo zapracovat a závěr mě spíše zklamal, když kolem toho byl celou dobu oblak tajemna. ( 9.7.17/MAC ) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)
  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)

Reklama

Reklama