Reklama

Reklama

Běžný den v kanceláři se promění v děsivý boj o přežití poté, co 80 zaměstnanců kolumbijské společnosti Belko v Bogotě zjistí, že jsou pěšáky ve smrtící hře. Zatímco jsou uvězněni v budově, hlas z interkomu vyděšeným pracovníkům oznámí, že musí být během třiceti minut dva z nich zavražděni. Poté následuje další ultimátum. Z přátel se stávají nepřátelé a vznikají nová spojenectví, neboť na konci zůstanou naživu jen ti nejsilnější. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (241)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rychlé seznámení s postavami, které nijak zvlášť neotravuje a zároveň umožňuje snadné zapamatování a pak do hysterického jekotu začaly bouchat hlavy. Někdy fakt stačí málo. McLean navíc umí pracovat s napětím a v tomto případě měl šťastnou ruku i s castingem, který neměl chybu. Za všechny bych jmenoval slizáka v McGinleyho podání, který si svojí roli vyloženě užíval. Jako bonbónek zazní i árie z Rusalky, takže i přesto, že se nejedná o nějakou bombu a potenciál tu nebyl tak úplně využit, jsem nakonec hodně spokojený. 75% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pohodová vyvražďovačka, která se drží známých kolejí rádoby Battle Royale. Uzavřená skupina lidí, kteří nemají na výběr a musí se navzájem povraždit, jak jim káže tajemný hlas. Hlavní hrdina, kterému nikdo nevěří, že jde zřejmě o vládní experiment, nebo skupina záporáků, kteří své psychopatické podstaty plně rozvinuli až tehdy, kdy vůle přežít převládla nad všemi emocemi. Škoda, že se kasty dělily vyloženě na ty hodné a zlé a na jakékoliv další konflikty se už moc nedostávalo. Na druhou stranu jsem si ani jednou nemusel klást otázku, proč nezkusili to a nebo tamto, aby se jim případně podařilo uniknout - zkusili v dotyčné situaci prakticky vše, co dovolovalo vybavení a možnosti. A to se taky dostávám k tomu, že tím opravdu inovativním prvkem je kancelářské prostředí a mnohdy velká improvizace, koho a hlavně čím lze zabít. I tady mohla být větší tvořivost, ale to už by z toho byla komedie. No, a tou rozhodně snímek není - je krvavý, stísněný a neskutečně depresivní. Na film jsem se dlouho zdráhal podívat, ale jakmile jsem sám dostal pomyslnou kudlu do zad, konečně mě to příhodně naladilo a rozhodně nelituju. Film měl mnoho rezerv a mohl stejně tak mnoho udělat lépe a zajímavěji, ale v rámci subžánru zvlášť nezklamal a do poslední (a velice zdařilé) minuty zkrátka bavil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to v ľudskej povahe. Nakoniec zostane každý sám za seba.“ Kokooos, akože sorry, ale tomuto ja menej, ako 80% veru nedám. Tak akurát dlhá šupa, ktorá už krátko po začiatku naberie spád a z provokatívnej otázky (zabili by ste niekoho, ak by to znamenalo vaše vlastné prežitie?) sa rýchlo zmení na nonstop brutálnu jazdu. Perfektné, hermeticky uzavreté prostredie, výrazné typy na dobrej aj zápornej strane (najviac ma zaujal Michael Rooker, s ktorým súvisí asi najintenzívnejšia scéna filmu), jednoduchý, ale o to funkčnejší ústredný nápad, brutálne efekty, vcelku výrazný koniec a nad (ne?)logikou toho všetkého pravdupovediac nemáte príliš šancu premýšľať, čo je asi dobre, pretože sa zdá, že vysvetlenie tvorcov príliš nezaujímalo a išlo im skôr o následky, než o ich ozrejmovanie. Som rád, že sa môj obľúbený austrálsky hororový režisér Greg McLean (Wolf Creek 1, Krokodíl: Návrat do krvavej lagúny) po pár zakopnutiach (Wolf Creek 2, The Darkness) vrátil tam, kam patrí – na trón s najperspektívnejšími žánrovými tvorcami. Tentokrát mu v návrate pomohol James Gunn ako scenárista a zároveň producent, pričom v snímke si výraznú vedľajšiu úlohu zahral aj jeho zábavne pošahaný brat Sean, vytvoriaci zábavnú dvojku so „sestričkou z Pohotovosti“, Abrahamom Benrubim. Títo dvaja sú mimochodom ukážkový príklad, kedy môžete do hororu vniesť humor bez toho, aby ste tým zničili vážnu hororovú atmosféru. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mám pro tenhle typ extrémně vykonstruovaných námětů slabost. Problém je, že je to jen americkokolumbijská variace na Battle Royale. Štvalo mě, že organizátoři vůbec nehráli fér (jak k té smrti přišli ti první čtyři? Proč říkali, že se může všechno, krom dvou věcí, aby si pak vymysleli, že se nesmí něco dalšího?) a neuvěřitelně mě vytáčel charakter Leandry, jednak proto, že je to iracionální pizda a také proto, že je to bohužel vlastně docela realistický charakter. Problém je, když mě tvůrci tlačí k tomu, že bych ji snad měl fandit. Postavy jsou v podstatě jednorozměrné, psychologická rovina jde jen hodně po povrchu a celé je to moc uspěchané. Možná by to bylo lepší jako seriál. Divák dostane přesně to, co se dozví z námětu a vlastně to ani není potřeba vidět a ví vše. Ale jako King of the Hill deathmatch s permanentní smrtí dobrý. Líbil se mi šéf. Přišel mi logický fakt, že aby se někdo dostal na pozici ředitele v podobném korporátu, musí jít přes "mrtvoly" i v tom reálném životě, takže to teoreticky člověk má v sobě, stačí jen přehodit výhybku. Předzávěr s kuličkami mě moc potěšil, samotný závěr s obrazovkami už moc ne. V tomto typu filmů je něco takového už stejně otravné jako happyendy Stevena Spielberga. Každopádně souhlas s Mr. Apache. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Takový masakr tu nebyl od dob druhého Collectora. Nečekejte žádnou velkou myšlenku či originalitu, tohle téma už tu párkrát bylo, ale můžete čekat perfektní atmosféru, skvělé a známé herce který ten béčkový námět nadzvednou ještě o kus výš a hlavně skvělou vybíjenou plnou nekompromisní brutality. James Gunn ví co píše a naštěstí si evidentně dohlédl i na McLeana, takže žádné zklamání a nuda se nekoná. Perfektní a zábavné béčko a po dlouhé době film, u kterého vím, že se k němu ještě určitě někdy vrátím. 80%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu, kdy lidé už pomalu přichází ráno do práce a Wendell (John C. McGinley) si dopisuje s Lendrou (Adria Arjona) po chatu, je na monitoru čas 05:10 p.m., tedy pět hodin odpoledne. To ale není doba, která se děje ve filmu. A ještě k tomu Lendra nemá počítač připojený k síti. (Leopard105)
  • Spolu s filmem vyšla i hra ve virtuální realitě „Belko VR: An Escape Room Experiment“. (Osiris_o.O)
  • Zhruba v čase 52:00, je děj doprovázen hudbou Antonína Dvořáka z „Rusalky“ – „Měsíčku na nebi hlubokém“. (kalysta)

Reklama

Reklama