Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční komedie, ve které agent CIA zjistí, že být špiónem je vlastně jen legrace v porovnání s úkolem pohlídat tři děti. Zasloužilý tajný agent s tváří hvězdy kung-fu filmů Jackie Chana má před sebou další z řady životu nebezpečných misí, při níž musí využít všech svých schopností tvrdého výcviku - musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího ANO. Nikdy si nechtěl brát práci domů, ale jedno z dětí omylem stáhne z jeho počítače supertajná data, která z domu udělají cíl odvěkého nepřítele z řad ruských teroristů. I bez toho to bylo o život, ale teď nastává opravdový blázinec... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (239)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Jackie Chan už asi neměl co nabídnout a tak se tentokrát otočil směrem k dětem. Chůva v akci je totiž taková jednoduchá akční taškařice určená právě mladšímu publiku a to ještě tak do věku deseti let. Pro všechny ostatní je to téměř zbytečnost, kterou nijak nezachrání ani samotný mistr soubojů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

(Rodinná) Bondovka...pro děti. Bohužel jen pro ty nejmenší. Ve filmu vystupují tři děti (odhadem 4,9,13 let), což má dětským divákům všech věků usnadnit idenfitikaci, ale nedejbože, abyste byli starší. Dospělé obecenstvo z toho nic mít nemůže, kromě dvou(!) krátkých akčních scén. Hlavní dějová linie vypráví o muži, co si musí vydobít respekt u tří dětí své přítelkyně, což se mu z nejrůznějších důvodů zprvu nedaří. V tomto tisíckrát viděném příběhu se také objevuje neskutečné množství nesmyslů a nelogičností, motivace postav jsou zcestné, scenárista vytváří oslí můstky, aby se něco dělo, ale je to hrozná křeč. Proč vlastně ty děti nemají Jackyho rády? Protože se blbě obléká a nosí hloupé brýle. A proč se vlastně blbě obléká a nosí hloupé brýle? Žádný důvod neexistuje, to jen autor scénáře nevěděl, jak to lépe napsat. Ve filmu je také dost násilně nastoleno množství situací, ve kterých může Jacky předvést svojí kondici (a úroveň trikového oddělení) ale opět, jejich přítomnost není nijak logicky odůvodnitelná. ___ Na 47:36 řekne evropská (běloruská?) špionka naprosto zřetelně "Bože můj", čímž se dostávám k tomu, že nechápu, kde si tvůrci filmu myslí že žijem, když proti CIA stále stojí agenti z bývalého Sovětského svazu. ___ A když už hrál hlavního záporáka Magnús Scheving, doufal jsem, že tam předvede víc svého atletického umění. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je, kurva, doufám jen nějaká sranda! Trapný a nepovedený aprílový žertík!!! Už to vypadá, že každou význačnější akční ikonu nakonec postaví proti tomu nejnemilosrdnějšímu protivníkovi, proti dětem. Z trojice Schwarzenegger, Diesel, Chan z toho nakonec Vin Diesel vychází nejlépe. Chan nejhůře. Naprosto úchylný ultrakýč, trapný, suchý, stupidní, idiotský, až se mi nedostává invektiv. Pokud nebylo trapně Jackie Chanovi, tak mě ano. Tu jednu hvězdičku pouze za akční scény (ono tedy nejsou nic moc extra, ale v porovnání s tím ostatním díky alespoň za ně) a mámu v leopardím převleku. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jackiemu už je 56 let a jak jsem někde četl tak postupně bude víc a víc ustupovat ze scény. Možná se do budoucna přesune na režisérské křeslo. Doufám, že o něho film nepřijde uplně. Tohle hodně vysvětluje jak film dopadl. Chůva v akci si nehraje na nic než čím je. Je to oddychová rodinná komedie hlavně pro dětské publikum. Ve filmu se nenadává,neteče krev (snad jen jedna kapka), bitky nejsou brutální a vše to má tzv. USA FAMILY LOOK. Na filmu mi však vadily 2 věci. Jako dospělého mě ty 3 děti neskutečně otravovaly. Ta druhá věc je pak viditelná i ze satelitu na oběžné dráze. Chůva v akci nevlastní inteligentní scénář a není zrovna výkvětem toho nejlepšího na poli filmu (ruský tým záporáků přehravá jak to jen jde). Na druhou stranu Jackie stvořil v USA daleko horší patvary viz. v úvodu scéna z TUXEDO. Nakonec už v začátku je pěkná akční scéna. Osobně se nejvíce bojím remaku Karate Kida, který dle traileru už dopředu vypadá jako neskutečná blbost. Pokud bych si měl v nabídce kin nyní vybrat kam s rodinou klidně bych je vzal na Chůvu v akci. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý agent Bob Ho (Jackie Chan) po dopadení posledního zločince, ruského teroristy Poldarka se rozhodne odejít na odpočinek, a žít poklidný život po boku krásné Gillian. Problém je, že Gillianiny děti Boba moc nemusí, neboť jej považují za nudného patrona - ale on chce jim i Gillian dokázat, že jako otec bude ten pravý. Jenže to netuší, že bude potřebovat všechny své špionské schopnosti, aby tři nezbedy uhlídal - a uchránil před pomstou uprchlého ruského teroristy... Kde já jsem to jen viděl ... aha už si vzpomínám, asi v tisíci dalších filmech na stejné brdo (namátkou třeba Policajt ze školky). A čím se tedy Chůva v akci liší .. snad jedině tím, že zde hlavní roli hraje Jackie Chan, ale přijde mi, že už nám chlapec taky stárne. Jeho kreace jsou (bohužel) mnohem umírněnější než v jeho předchozích filmech a do vážných rolí se Jackie moc nehodí (i ty děcka ho s přehledem přehrávají). Akčních scén je tady poskrovnu, marně si vzpomínám, jestli některá z nich stojí vůbec za zmíňku. Celkově - pokud je vám něco mezi 5 a 15 lety, tak si pár hvězdiček k mému hodnocení klidně přidejte, mě je to fuk ... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo na konci října 2008 v Rio Rancho v Novém Mexiku a bylo dokončeno na konci prosince 2008. (ČSFD)
  • Úvod je zostrihaný zo záberov z niekoľkých Jackieho predošlých filmov. (m.a.t.o.)
  • Jackie Chan o scénáři k filmu řekl: „Scénář má trochu ze všeho. Akce, komedie, romantika, dobrodružství, no prostě všechno.“ (ČSFD)

Související novinky

Bombastické návraty asijských ikon

Bombastické návraty asijských ikon

23.10.2009

Konkrétně do Šaolinu a k obouruční střelbě, aneb nové projekty Jackieho Chana a Chowa Yun-Fata. Jackie minulý týden rozčílil své fanoušky trailerem k rodinné břečce Špeh od vedle, a aby je uklidnil,… (více)

Reklama

Reklama