Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Recenze (367)

salalala 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení je asi trochu přísné a nízké, o žádný zázrak ale určitě nejde. První polovina si ještě udržuje docela solidní úroveň, a i když je plná klišé, dá se na ni bez problémů koukat a onen strašidelný dům je docela zajímavý. Jak ale film spěje k závěru, rozpadne se, protože na povrch začínají vyplouvat špatné digitální triky a snaha o důstojné ukončení, která se míjí účinkem, protože celá linie s "vymítačem" duchů ne úplně funguje, je trochu přehnaná, především ale nedává moc smysl (SPOILER: těžko si představit, že takový rituál by nechal sousedy chladnými a nikdo by nevolal policii) a úplně zbytečně má dva konce, přičemž zejména ten druhý je evidentně navíc. Snímku ale zoufale chybí buď víc krvavých a násilných scén, nebo pořádná porce nadsázky, žel bohu tu ale není ani jedno a tvůrci se tak berou vážně, což je někdy nechtěně směšné. Papírově solidní obsazení nemá moc co hrát a utápí se v naprostém průměru, což mrzí hlavně u Rockwella, který je jindy výrazný, tady ale zkrátka jen existuje bez jakékoli přidané hodnoty a ani Jared Harris, který do všeho mohl vnést nový náboj, není nijak zajímavý. Poltergeist verze 2015 určitě není úplně dementní horor, u něhož by divák trpěl, zároveň ale není moc výrazný a ke vší škodě láká jen a jen na známost svého názvu. 60 % ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Takto nejako to vyzerá keď dáte przniť klasiku tvorcom filmov pre detského diváka. Horor bez atmosféry s prístupnosťou, zrejme mládeži prístupné a vskutku s nehodiacim sa hereckým osadenstvom. Akože Rockwella a Harrisa mám rád, ale do týchto zlých napísaných úloh sa nehodili a nevedeli ani "kam s konopí". V podstate ďalší zbytočný a ubíjajúci remake. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že se mi víc nelíbil,ale čekala jsem od něho více. Přijde mi, že všechny horory začínají stejně. A to tím, že se nějaká rodina přestěhuje do domu, který není takový, jak se na první pohled zdá. Jako příběh dobrý, líbilo se mi to více, než třeba Paranormal activity, ale málo jsem se bála, proto takové hodnocení. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Barevná blikající a světelkující sranda pro děti od osmi let. On už ani ten originál nebyl nějak peckovej a tímhle rýmejkem pro menší děti, nebo možná i slabší nátury asi taky Samík díru do světa neudělá. 25% P.s.: promiň Bloody, ale vystihl jsi to tak, že jsem to musel ukrást :) P.p.s.: nevhodné pro epileptiky ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původního Poltergeista jsem nikdy neviděl,což je ve finále možná výhoda...od letošního remakeu jsem nečekal totiž vůbec nic a nakonec jsem dostal vydařenou hororovou jednohubku,u které jsem se sice nebál,ale která atmsoférou v určitých pasážích strčí do kapsy většinu soudobých rádoby hororů typu všech těch Belle a podobných.Je hodně jednoduché přidat se k davu a tenhle kousek šmahem odsoudit za klišovitost a obehranost,ale už jen díky tomu,že jde o remake to asi těžko mohl někdo čekat.Já se bavil...u "hororu" nejvíc od Conjuring a Deliver Us From Evil (které ani za horor nepovažuji)...80% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to kvalit originálu nedosahuje, ale v rámci současné "pásové" produkce jde o slušný průměr. Atmosféra místy funguje, lekaček by mohlo být víc a obsazení asi nesedne každému (i když mně ano). Hraje to sice hlavně na efekt, ale má to trošku "duše". ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr sklamanie, ale tentokrát hodnotenie neklamalo a 46% je dosť blízko toho ako to hodnotím ja. Slabúčke 3*, ale beriem na vedomie, že trošku chýbal moment prekvapenia, keďže som pôvodnú trilógiu videl opakovane. Moja manželka bola evidentne viac nadšená, ale to kvôli tomu, že nevidela pred tým pôvodného Poltergeista a nevedela o čom to je. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Moje nevýhoda, že jsem do dneška neviděl původního Poltergeista. Protože tohle musel bejt oproti tomu tak lacinej remake, že se to sotva dalo dokoukat. Nefungovalo mi v tom snad vůbec nic. Zamrazilo mě maximálně ze začátku ve scénách s klaunama a vrbou mlátičkou, kde tomu rozhodně pomohly ty zvuky. Ta vata uprostřed byla až komická. Jsou filmy, ve kterejch je všechno ohraný a stejně to svojí atmosféru má. Tady se tomu všechny hororový aspekty vyhnuly obloukem. Nejde mít respekt z "hororu", ve kterým ten respekt z nebezpečí nemaj ani samotný postavy viz. poslední scéna. To už byl absolutní vrchol šťastnýho konce. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak horor vůbec,což už z jména rejžy bylo jasný,thriller taky moc ne,spíš fantasy,dětský dobrodrůžo s horor prvkama,a trochu mystična.Opravdu jen průměrná báchorka,klidně do studia kamarád.50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nově natočení duchařský horor, není to špatné, je to přece jenom jiné a to je dobře. Jen je se divím kde rodina, která nemá práci vezme peníze na koupi či pronájmu domu? Ps-krásně je tu vidět jak je internet plný podvodníků. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jsem vyšetřovatel paranormálních jevů, ale řeknu vám.... zažít takovou paranormální aktivitu, vystřeluji se na Mars či jinou planetu, kde budu mít archeologicky prokázané, že tam nikdo nezemřel!!!! Tohle není horor. Tohle je jedno velké fantasy! S hororovým žánrem to má tolik společného kolik jeptiška s drogami a prostitucí. Scénáristé se zde předháněli s COOL nápady, ale jaksi u všech těch extází a houbiček zapomněli na to podstatné.... příběh! Postavy s nimiž budeme soucítit! Velký nepovedený potenciál, který mohl být alespoň průměrným hororem. bohužel jsme u podprůměru. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem do téhle projekce šla bez jakéhokoliv očekávání. Rafinovaně jsem si totiž počkala, abych zkontrolovala zdejší hodnocení a kritiku, o kterou nebyla v tomto případě nouze. Až jsem se divila, jak moc tento snímek dostal od hodnotitelů na frak, ale přesto jsem se rozhodla jít do kina. Sice jsem se vzdala veškerých nadějí, že by z nového Poltergeista mohl vzejít dobrý horor, ale nakonec to dopadlo vlastně úplně jinak. Když tedy opomenu to, že hororové to nebylo téměř vůbec, až na nějaké ty vcelku povedené lekačky, tak jsem dostala výborný, nadprůměrný fantasy/sci-fi/drama/hororový zážitek, kterému vlastně nemůžu za nic nadávat. Gil Kenan se opravdu snažil a ve své podstatě určitě docílil toho, čeho chtěl. Udělal remake Poltergeista prostě podle svého gusta, svým způsobem a nejlíp, jak dokázal a já si nemůžu moc stěžovat. Byl to prostě jiný šálek, ale na mě účinný. Když se divák připraví na to, že rozhodně neuvidí horor, ale jakýsi mix, který padne každé věkové kategorii, rozhodně nemůže být zklamán. Podle mě je to tady dost podceněné. Za mě nadprůměr. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zhovadilost. Jediné pozitivum byla skvělá kamera, vizuál a sem tam vtípek, jinak nic světobornýho. A ani průměrnýho. CGI blbost pomalu všude (scéna, kde CGI strom bere CGI fakana) a mdlé chování všech přítomných. Až na ,,vymítače". Ten mě zase tolik nesral. Btw: Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu... jakej sakra Sam Raimi? 2* ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vsetku atmosferu povodneho Poltergeista sa podarilo autorom odstranit a tak nam zostal prazdny ducharsky film bez stipku invencie, ktory v 21.storoci nemoze nikoho prekvapit a podla mna ani realne potesit. Dalsi uplne zbytocny remake. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten příběh sám o sobě, nebyl moc dobrý už před těmi 30-ti lety. O to hůř pak tato oprášenina působí na někoho, kdo od té doby viděl mnohem lepší duchařiny. Z nějakého důvodu pojali tvůrci vše velmi přímočaře, bez důrazu na atmosféru, věrohodnost...tedy s výjímkou velmi otravné rodiny, kterou by si na cestu za světlem vybral opravdu jen velmi zoufalý poltergeist. Závěr filmu byl debilní i na poměry béčkových filmů, takže i když jsem věděl do čeho jdu...jsem překvapený tím, jak moc nijaký nový Poltergeist je. Ztráta času...dokonce i když máte absťák po něčem hororovém. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Poltergeist" je ďalší zbytočný remake klasického hororu, ktorý nemali nádej vylepšiť. Jediným rozdielom medzi týmito dvoma filmami sú niektoré umelé zmeny, v ktorých je príbeh „aktualizovaný“ zbytočnými modernými technológiami vrátane dronov a tabletov, z ktorých sa nepridáva nič do príbehu. Ako sa očakávalo, začína to nenápadne, ale po vyvrcholení klesá do zvyčajného nezmyslu rozšíreného o špeciálne efekty a príbeh medzi tým nemá vôbec žiadnu hĺbku. Strach je všetko, len nie desivý a nízka kvalita je zavŕšená všeobecne slabými výkonmi. 4/10 ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Odnesla jsem si z kina neskutečný zážitek ve formě rozčarování, husí kůže a rozklepanosti. Hned několik lekavých scén mě vážně dostala. Musím přiznat, že 3D efekt tomu docela přidal na síle. Ovšem ráda si ho zopakuji i ve 2D. :) ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama