Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

misar3 

všechny recenze uživatele

Takto zkaženou komedii sem ještě neviděl. Proč to vůbec sfilmovali je záhadou, trochu to zachraňuje je Leslie Nielsen a když jsem viděl prvních pět minut, tak jsem si dokonce myslel, že hraje hlavní roli, bohužel jsem se šeredně zmílil a dokoukal jsem to jenom proto, že jsem doufal, že na konci bude ještě nějaká scéna s Lesliem... Bohužel nic. Nicméně ve filmu se objeví spousty známých herců, což je takové malinké plus, ale až se divím, že si v takové blbosti byli ochotni zahrát cameo role... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Typický Zuckerův rukopis jaký známe z Bláznivých střel. Už to sice není taková kadence vtipů, hlášek a "backgroundových" scének jako tenkrát, ale pořád je to o tři kategorie výš než cokoliv, co má v názvu Movie. Tvůrci si dělají srandu především z Michaela Moora, z Ameriky jako takové, z teroristů a patrioticky nezapomínají ani na slavné americké prezidenty. Vtipná a vkusná oddychovka. PS.: Se starou trilogií to kromě Leslieho Nielsena nemá opravdu nic společného a rád bych potkal člověka, který vymyslel český název. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se reřisér Zucker snažil tímto filmem něco vyjádřit. Pokud ano, rozhodně se mu to nepovedlo, protože jako komedie, tato fraška zcela selhává. Sice je fajn, že zde ukazuje na určité hodnoty, za které je potřeba bojovat, ale celé se to ztrácí v zástupu trapných skečů, které jsou tak trapné a tisíckrát viděné, že je tento film hoden téměř odpadu. Přece jen ale udělím jednu hvězdu za možná v něčem dobrý úmysl režiséra. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No s předchozími díly se tento film nedá srovnávat. Žádný děj a hlavně strašně zmatený příběh, který je opravdu o ničem. Celkový dojem z filmu je hodně špatný a vtípky stojí také za prd. Kdyby tam hrál Leslie Nielsen hlavní roli a dělal svoje vtípky, tak tak jak to umí určitě bych hodnocení zvedl. Ale bohužel nehrál a to mě mrzelo, protože s tímto hercem jsou skvělé komedie.. 2/10 = 25% ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za trefnou scénku s Mnichovskou dohodou a druhá za absenci fekálního humoru, který je v novodobých parodiích přítomen prostě pořád a navíc pár tref do černého. Bohužel je to celý tak nějak pořád divný a hloupý a "uvědomělý" konec je na odpad... Přitom je ten film víc kritický než sám M. Moore :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno