Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Matka dvoch dospievajúcich synov sa nasťahuje do nového domu v malom mestečku Bensonville. Jedného dna 17 ročný Dane a 10 ročný Lucas nájdu v pivnici záhadnú dieru uzamknutú viacerými zámkami. Potom ako nájdu kľúče a nechajú ju odomknutú, začnú sa diať zvláštne veci. Z pod zeme niekto, či niečo vychádza na povrch. Zlatu-li-li-li-nký bu-bu filmček pre vekovú kategóriu do 12 rokov. Aj keď nie najhoršie natočený, pre mňa osobne totálna strata času. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

.:Sympatická blbina, ktorá mi napravila pošramotený filmový deň:. The Hole nie je žiadny svetoborný snímok, ale je to príjemná oddychovka u ktorej sa človek síce zabaví ale na druhú stranu nebojí a sympatický predstavitelia len tomuto snímku pomáhajú. Pohodový rodinný film ktorý ale už viac krát vidieť nemusím ;) ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přemluvila má oblíbená, krásná, tady ještě mlaďounká Haley Bennet. Jak už je tu několikrát psáno, Horor je to spíše pro mladší diváky, ale to jsem očekával, takže ve výsledku s ním nemám větší problém. Možná finále mohlo být jiné, na mě to bylo až moc hloupoučké, ale je to z roku 2009, tak budiž. První polovina filmu mě bavila víc než ta druhá. Na jedno zhlédnutí je to oukey. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu. Je to něco ve stylu Vrat do podsvětí, akorát v modernějším kabátě. V porovnání s The Gate mi zde chyběla temnější atmosféra. Je vidět, že to bylo dělané pro mladší publikum. Ale zase se mi tu líbilo, že z díry vycházely "nestvůry", které byly jaksi spojeny s těmi, kteří je vyvolali. Bylo to fajn. Slabší čtyři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když se přestěhujete někam, kde už před vámi někdo bydlel, a vy jste zvědaví a začnete šmejdit po všech koutech nového obydlí, jestli se tam nenachází něco zajímavého? OK, já osobně to tedy neznám, ale dovedu si představit, že bych měl zájem, kdyby mě to potkalo, prošmejdit své nové obydlí od sklepa až po půdu. A díky tomuto filmu nyní vím, že co je uzavřeno na několik západů, tak to by také uzavřeno mělo zůstat, protože nikdy nevíte, jakej sajrajt se tam může skrývat. Jinak film jako takový vyloženě strašidelný není, ale pár trochu děsivějších scén ukrývá, ovšem není to nic, díky čemu bych měl začít spát s rozsvíceným světlem nebo o čem by se mi mělo zdát. A to je z mého pohledu dobře, já jsem rozhodně uvítal takovou trochu pohodovější a rodinnější atmosféru filmu, jelikož nemám rád vyloženě nějaké krváky, proto jsem si tenhle film vybral cíleně a jako divák jsem byl docela spokojený. Sympatičtí mladí lidé v hlavních rolích, do toho docela smysluplná zápletka, a nakonec se to obešlo bez spousty krve, takže pohoda, filmu nemám takřka co vytknout, snad jen jeho neoriginalitu, ovšem jako průměrný film to u mě obstálo, takže uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský národní symfonický orchestr. (The Hobbit)
  • Natáčanie scény bitky s bábkou klauna trvalo 4 dni. (beso74)

Reklama

Reklama