Reklama

Reklama

Život nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka... Jenže pak najdou zlověstnou díru pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě... Tento thriller z dílny legendárního režiséra Joa Danteho (Gremlini) zkoumá obavy a tajemství pohřbené hluboko v lidské mysli. Život už nemůže být horší... Tedy minimálně pro sedmnáctiletého Danea a jeho desetiletého bratra, kteří se se svou matkou Susan přestěhovali z New Yorku do malého ospalého městečka Bensonville. Dane vidí jediné pozitivum v tom, že hned vedle bydlí krásná Julie. Susan tráví stále více času v práci, a tak Dane s Lucasem bez dozoru důkladně prozkoumávají svůj nový domov. Dane se však mnohem víc točí kolem Julie a svému mladšímu bratrovi něvenuje příliš času. Jednoho dne však najdou zlověstnou černou díru ukrytou pod zamčenými podlahovými dveřmi ve sklepě. Chlapci jámu prozkoumají a zjišťují, že je patrně bezedná. Když do ní hodí minci, nikdy neslyší cinknutí na znamení, že dopadla na dno. Když do díry spustí baterku, světlo po chvíli pohltí temnota. Bratři doufají, že jim záhadu pomůže odhalit Julie, když jim poví něco z minulosti domu, a tak jí ukážou svůj objev. Jenže mezitím se začne z podivné díry šířit zlo. Podivné stíny číhají za každým rohem a noční můry z minulosti ožívají... Trojice dětí se bude muset postavit tváří tvář svým nejtemnějším obavám... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film pro děti do 12 let. Ve sklepě je díra. Hluboká díra. Díra bez dna. Z díry vyleze holčička. Malá, milá holčička. Občas se trousí po domě. Také si zapláče na hajzlu. Pak vyleze policajt. Z hlavy mu trčí mozek, ale jinak je to hodný pán. Nakonec vyleze zlej taťka. Starší syn, otrlý puberťák má z tatínka strach. Tatínek má totiž řemen s přezkou. Čekal jsem, co z díry vyleze dál… třeba Harry Potter a Bradavice? Nevylezl, film totiž díky Bohu, skončil. Horror? V žádném případě! Odpolední film na Disney Channel – ANO! Dávám 20%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte doma díru, která je tady od počátku světa, je už jen na vaší fantazii, co z ní všechno vyleze. Tady to bylo na fantazii režiséra a nedopadlo to zrovna nejlépe, protože z díry lezly traumata a to traumata nestrašidelná a místy i zábavná tak, jak to Dante určitě nezamýšlel. V pravdě rodinný horor v té nejryzejší podobě. 30% ()

Reklama

Steel32 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film, který bych nenazývala hororem jako spíše thrillerem s pár scénami ve stylu hororu, které se někomu můžou zdát děsivější a někomu naopak hloupé. Mně osobně se na to těch osmdesát osm minut koukalo dobře. Šlapalo to celkem svižně, žádná z postav mi nevadila a občas jsem se i zasmála. Čistý průměr, pro lidi co nemají rádi horory, ale přeci jen se na nějaký to strašidelno chtějí podívat, je to ideální. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě dodíval a zůstali ve mně velice rozporuplné pocity. Cítím se naprosto stejně, jako při sledování Don´t Be Afraid of the Dark (2010). Nevím proč, ale jakmile se v nějakém filmu objeví tajemná „černá díra“ začínají se mi ježit chlupy na ruce. Strachem určitě ne, ale jde spíše o obavy, že to zas bude další filmový průser a ztráta času. A ani tentokrát to rozhodně nebylo neopodstatněné. Jde rozhodně o nejslabší Danteho film jaký jsem měl zatím tu čest vidět a že jich už bylo. Přestože stopáž není nikterak dlouhá, já bych jí ubral minimálně posledních dvacet minut. Do té doby to totiž ještě šlo strávit díky některým „strašidelnějším“ scénám – tedy tvůrci se o to alespoň snažili, aby někomu nahnali strach (viz. malá dívka), jenže ten závěr všechno posral. Haley Bennett si rovněž moc dobře nevedla (rozhodně líp jí to šlo při lesbické scéně ve filmu Kaboom). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si po dlhých rokoch znova pozrel film "The Gate", ktorý v roku 1987 natočil režisér Tibor Takács. Celkom som sa pri ňom pobavil. V následnej diskusii mi bolo zvestované, že "The Hole" je mu hodne podobný. Vraj aby som si ho skusil zohnať. Tak som sa po tomto titule poobzeral a dneska som si ho kukol. Avšak som pomerne rozčarovaný. Rozhodne som si ho tak neužil ako spomínanú Takácsovu "Bránu". Danteho "Diera" má síce zopár podobných čŕt, ale ani zďaleka to nemá tú potrebnú atmosféru. Kinder horrory neboli bovie čo ani v osemdesiatých rokoch minulého storočia, v zlatej ére filmovej horrorovej produkcie. No a pokúšať sa ich točiť v novom miléniu je úplna strata času. ** ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie scény bitky s bábkou klauna trvalo 4 dni. (beso74)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský národní symfonický orchestr. (The Hobbit)

Reklama

Reklama