Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

zdenny 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ: Nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. Klasika subžánru, kdy oběti běhají po lese a někdo velice nebezpečný se je snaží ulovit. Takže vlastně žádné objevení Ameriky. Ke třem hvězdám mě donutila poslední třetina filmu, kdy se tajní zabijáci objevili v celé své parádě. Protože toto se objevuje poslední dobou ve filmech víc a víc, znamená to nový sociologický fenomén. Takže tento film není jen o pouhém lovení lidí, je o tom, že děti se v tomto tisíciletí stávají čím dál více agresivnější. A jak ukazuje tento film, vlastně si své chování ani neuvědomují. Jako humanista bych mohl říct: tyto děti potřebují zvláštní péči. Jako příslušník Vězeňské služby, který o iluze již přišel, říkám: co nejtvrdší režim a v kriminále těžkou práci. Žádné video, pinec, monopoly... --- O této části jsem ochoten s kýmkoli polemizovat. Jinak byl film natočen dobrou kamerou, v pěkných exteriérech a se svůdnou Maríí Valverde. A trošičku mi připomínal film Ils. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller hrající hezky pěkně na nervy. Nesmyslů je tam asi tuna, ale to nebudu řešit. Podstatný je, co bylo a co ke konci následovalo. Protože to, co bylo, to mě dost napnulo a to, co následovalo, mě pro změnu vcelku solidně šokovalo. Ve výsledku musím říct, že nebýt naprosto debilního námětu, jedná se o solidně natočený film. Každopádně palec nahoru režisérovi za to, že mi v příběhu vysvětlil, že ústřední hrdina jede po státovce za přítelkyní, která, předpokládám, nebydlí stovky kilomterů od něj, a nakonec se děj odehrává v přírodě, která připomíná Černobylské okolí...akorát bez té radiace. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia mojich obľúbených vyzerali: 1x1*, 3x2*, 1x3*, 4x4*, 2x5*. Gallega považujem za režiséra priemerného a sorry, krásnu prírodu šupáckej riti nech si užíva Livingshit. Tak čo čakať? Málo invencie pre začiatok príbehu, klasickú naháňačku (resp. útek). Až po pointu. Nemyslím záverečnú, tá už nejaký čas šokujúca nie je, ale to jedno rozhodnutie než sa odkryjú karty, okamih, keď Vám dojde, čo práve spravil. Ten pocit porazil zvyšok filmu. A takmer dosiahol na štvrtú hviezdu ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nenápadný španielsky hixploitation dokazuje, že aj s malým rozpočtom sa dajú robiť veľmi dobré filmy. El rey de la montaña je zasadený do nádherných horských exteriérov, kde vyčíňa spočiatku neznámy ostreľovač. V takmer celom filme vidíme tajomného strelca vždy iba na zlomok sekundy. V letmých záberoch kamery sa objavujú nič nehovoriace detaily na oblečenie alebo zbraň. Neistota v tomto filme predstavuje spoľahlivý spôsob ako vytvoriť desivú atmosféru. O čo viac bola identita neľútostného strelca vo filme zahmlievaná, o to prekvapivejšie je odhalenie jeho totožnosti v závere . „Kráľ hôr“ sa vyznačuje veľmi pozvoľným stupňovaním napätia a nie je v ňom núdza o dramatické zvraty. Takisto má zaujímavú kameru aj výtvarnú stránku. Ale žiadny uspokojivý happyend v podobe zadosťučinenia z likvidácie agresora neprichádza. Naopak, vinný sa cíti prenasledovaný a jeho pocit viny prerastá do zúfalstva. Situácia „vyslobodeného“ hrdinu je paradoxne viac bezvýchodisková ako v čase keď bol pod paľbou. Aj divák sa dočká otvoreného konca, ktorý uvoľňuje priestor na zamyslenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Španělé filmy umí, tenhle je však neobyčejně hloupý. Hlavní hrdina má předepsaná všechna naivní klišé. Laškuje s cizí holkou a pak se diví, že ho okradla. Sjede z cesty na odbočku, to už je vám jasné, že je v háji. Většinu filmu pobíhá po lese jako magor bez rozmyslu, aby dělal jednu botu za druhou. Když konečně vymyslí fintu, je to už tak nějak jedno. Kdo je záhadným střelcem/střelci, má být zřejmě šokující. Ani ne šok, jako spíše znechucení. Jediné krásné na celém snímku je kamera, jelikož snímá nádhernou horami protknutou krajinu oděnou do podzimního hávu. Hudba je příkladná do doby, než se změní v nepříjemné pazvuky, a jeden si chvílemi říká: slyším tanky? v lese? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama