Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (174)

blackrain 

všechny recenze uživatele

No jednička byla lepší. Deloris byla znovu povolána mezi jeptišky, to se samozřejmě neobejde bez komplikací, zvláště když k tomu přičteme, že školu chtejí zavřít. Přitom jde o školu, která vyhrávala jeden pohár v pěvecké soutěži za druhým. Jeptišky se se vším poperou po svém. Písničky špatné nebyly. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ani film Sestra v akci se nevyhnul zákonitosti filmové produkce… když je nějaký film úspěšný, rychle uděláme druhý díl. Ten potvrdil i další zákonitost, je slabší než jednička. Především je to stále to stejné a nemá to již ten překvapivý efekt. Whoopi Goldbergová je pořád skvělá, ale příběh už je slabší a následuje nejprovařenější šablonu hudebních filmů od začátku až do konce. Ničím nepřekvapí a pobaví už jen občas. Nechávám dvě hvězdy a doporučení nebude… teda bude, pusťte si raději první díl. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování opět přivádí Deloris Van Cartier do role jeptišky, tentokrát však vlivem prosby k nastolení pořádku v místní katolické škole. A to do toho ještě nad školou visí hrozba uzavření. A tak tu máme další příběh dle námětu, který byl zpracován už skutečně mnohokrát. Tzv. ‘školní’ film o nezvladatelných žácích, které se Deloris podaří zvládnout. Tím je v podstatě řečeno vše. Toužebné atmosféry předchozího snímku to však už bohužel nedosahuje. Vlivem již značně provařené šablony je děj hodně předvídatelný a i když opět Whoopi Goldberg srší energií a několik humorných situací je dějově přítomno, prostě to už nějak není ono. Snímek naopak obsahuje více dnes už známých písniček, které příběh velice osvěžují. Jako samostatný film by snad měl svou zábavností určitý potenciál, ale takto jde bohužel o nějaký ten stupínek dolů. ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

V prípade jednotky sa jednalo o priemernú komédiu so strihovými chybami. Dvojka túto slabinu posúva a dočkáme sa niekoľkých nelogických zmien záberov. Whoopi Goldberg už nie je výrazne lepšia než zvyšok obsadenia a jediný, kto si udržal svoj herecký štandard je Maggie Smith. Príbeh sme v rovnakom "habite" videli veľakrát a od začiatku vieme, ako to skončí. Hra na city pôsobí neuveriteľne, silený humor je prítomný takmer v každej scéne a ani piesne nie sú chytľavé, ako tomu bolo v prvom diele rok predtým. Hoci aj k dvojke mám od detstva pozitívny vzťah, objektívne nedosiahla priemeru vo svete komédií a jedná sa len o tradičné pokračovanie komerčne úspešného projektu. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci II je nuda. Tatam je chemie mezi hubatou Deloris a stydlivýma jeptiškama. Místo toho je nám předkládána jakási variase na Džungli před tabulí, Nebezpečné myšlenky... Třídu plnou budoucích kriminálních živlů dostane na starosti nový učitel... i přes počáteční nesympatie se mu podaří se s třídou zpřátelit, a dokonce vyhrát pěveckou soutěž (s dost hrozivou show). Jediné, co stojí na téhle nemastné neslané nápodobě prvního dílu za zmínku je mladá Lauryn Hill, která sice neumí hrát, zato zpívá jako Bohyně! Takže jestli ji máte rádi, přetrpte ten film a poslechněte si těch pár minut kdy zpívá, stojí to za to... Jinak si radši sežeňte první díl a zapomeňte, že druhý existuje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)
  • Když jsou studenti na basketbalovém hřišti, postava Lauryn Hill Rita začne rapovat, což ale nebylo vůbec ve scénáři. (HappySmile)
  • Děti jsou ve scéně, kdy nastupují do autobusu směřujícím na soutěž, oblečeny v uniformách. Po příjezdu však vystupují v běžném oblečení. (Sydney008)

Reklama

Reklama