Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 049)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsem Balthazar Blake , čaroděj 777. stupně a musím z Tebe udělat čaroděje!“.... N. Cage je v 350 let starým koženým kabátě a s hárem z Con Airu fešák. Ale na čáry je tu Harry Potter!!! Tenhle film je o CGI efektech, který jsou opravdu vynikající (a ve spojení s kvalitním zvukem jedinou pozitivní věcí), ale je mi naprosto ukradený, jestli se po N.Y. prohánějí draci nebo ocelový ptáci. Příběh je STUPIDITA, která zaujme maximálně děti. Ale pozor ! JEN KDYŽ SE ČARUJE!!! Naštěstí pro děti - čaruje se celkem dost. A o to asi jde.... Já mám problém s J.Baruchelem (protože je to nesympatickej zoufalec), s idiotským dějem a ještě stupidnějším závěrem ( Oóóh!!! To není možné! Oóóh! Blééééé!!!!). Ovšem děti budou chtít být čaroději! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem alkoholik. Chlastám, abych pročistil mysl. Čistá mysl je totiž první krok ke kouzlení. 2.) Nemůžu doma vysvětlit, proč potřebujeme plazmovou kouli. 3.) Nevím co s tekutým perským kobercem po babičce. 4.) Mám ocelovýho ptáka (na lítání). A nevím jak s ním přistát!. PŘÍBĚH Odpad! HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kromě přehnané stopáže a vcelku nesympatického hlavního hrdiny prakticky nemám Čarodějovu učni co vytknout. Film byl přesně takový, jaký jsem ho čekal. Zábavný, digitálně efektní, vtipný (místy dokonce hodně ---> citace Star Wars a Dobyvatelů ztracené archy, hláška "Jsi někdo z Depeche mode?"), na poměry nenáročné rodinné zábavy dobře zahraný (tedy vyjma zmíněného učně), místy i akčně napínavý (automobilová honička) a neškodný. Cage a Molina své fanoušky nezklamou, Monica Bellucci určitě také ne, ačkoliv si na plátně zrovna dvakrát dlouho nepobude. Turteltaub režíruje zručně a svižně, hodně mu pomáhá Rabinova hudba (při samotném poslechu ale nezaujme). Kdo chce hollywoodskou popkornovou zábavu, dostane ji. Kdo prská vzteky, může nadávat leda sám sobě. Snad nikdo nečekal Dokonalý trik 2, ne? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu se mi líbila akorát Teresa Palmer a ke všemu to nijak s filmem nesouvisí... Ten sám byl děs běs ze kterého by i Teslu šlehlo. Marně hledám v hlavě film kde by Cage od Města andělů alespoň trochu hrál. Má nasazený stále stejný obličej a v té hučce Rumcajse měl tedy ránu... že se tam zjevil Molina a Monica, to už byl pro mne vrchol. Opravdu netuším jakým kouzlem je dostali do téhle hrůzy. Jay Barbucha mi byl maximálně nesympatický a říkám rovnou, proti tomuto je Saxána oscarová záležitost jak po stránce herecké, scénáře i triků. Na tohle se pokusím hodně rychle zapomenout a myslím, že mi to nebude stát ani moc práce natož kouzel... Jednu jiskru, víc nevykřešu * ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase v kině. Nemůžu říct, že bych litovala vstupného, protože to za mě zacálovali rodiče, neb jsem šla vyvenčit mladší sestru. V několika okamžicích mi to připomínalo jiné filmy (např. Krásku a zvíře). Už při úvodu, kde dojde ke zradě jsem se musela smát, ale tak dobrý, to jsem přešla. Pak rok 2000, kde i mě nadchla kresbička na skle školního autobusu, pak už jen rutina a bla bla bla. Naštěstí, chlapec roste, čas plyne a máme rok 2010, kde se samozřejmě stane, co všichni očekávají. Ano, prosím, vypněte mozky a budete se bavit, mně ale bohužel párkrát zapnul a sem tam jsem musela utrousit sarkastickou poznámku (mé sestře se líbily, nevím, jak zbytku, který mě slyšel). U konce zadoufala, že nebude další díl (i když si tam nechali tvůrci vrátka). Jinak ten divný čaroděj byl vzkříšen přesně tak, jak jsem očekávala; takové lidi, jakým je Dave, bychom potřebovali v našem zdravotnictví... :-D Herecké výkony průměr (jen Dave občas převýšil, řekla bych, obzvláště v momentu, kdy se mu na obličeji usadil stejný výraz, jaký má i můj strejda, když se opije, vážně za to dávám kladné body, to se nepovede jen tak někomu...). A tři písničky by se daly stáhnout. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bolo mi dané presne to čo som čakal. Priemerný snímok, ktorého kvality spočívajú vo výbornom Cageovi a abrakadabra čáry máry kúzlach. Na druhej strane zaostáva neuveriteľne klišovitý a nudný príbeh, srabácky hlavný hrdina (a že tých srabackých hrdinov, ktorí nechceli vstúpiť do "tajomného sveta" a túžili len po normálnom živote v kinematografii už bolo..ach, ach). Jednorázová záležitosť, neurazí, neuchváti. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jedním z lidí, které Horvath (Alfred Molina) vyvolal, je Abigail Williams. Abigail byla ve věku 11 let první osobou, která byla obviněna z čarodějnictví v rámci nechvalně proslulých procesů roku 1692 v Salemu v Massachusetts. To vedlo k následné smrti nejméně dvaceti lidí. Neexistuje žádný jednoznačný důkaz o tom, co se stalo na konci procesů stalo s Abigail. (c.tucker)
  • Malý Dave (Jake Cherry) má jako budík Buzze Rakeťáka, jednoho z hlavních hrdinů série Toy Story od studia Pixar, které také patří pod The Walt Disney Studios. (Matej.Krajci)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama