Reklama

Reklama

Jattáman

(festivalový název)
  • Japonsko Yatterman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opulentní dobrodružství, křiklavé barvičky, rozjařilé skotačení a gigantičtí roboti s falickými aparaturami či olbřímími bradavkami – prostě ultimativní rodinný film z Japonska. Komiksově stylizované vyprávění se odehrává v nadčasovém prostoru, kde se potkává dětství s dospíváním, ale zastřešujícím principem zůstává svobodomyslná nevázanost. Snímek roztáčí naivně radostný koloběh megalomanské výstavby a totální destrukce, v němž trojčlenný tým neschopných zlounů svádí bláznivé bitvy s duem neohrožených maskovaných hrdinů, které tvoří -náctiletý konstruktér robotických hraček a jeho přítelkyně. Jattáman coby hraná verze stejnojmenného ztřeštěného anime seriálu ze 70. let nabízí nonstop jízdu plnou bezprostředních atrakcí, divoké nadsázky a fantasmagorických sekvencí. Klasicky „neškodný“ svět dětských filmů prostupují lascivní gagy a podvratný humor obnažující absurditu žánrových klišé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (37)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Ukázka, že to co funguje v anime, může fungovat i v hraném filmu. Občas úchylné, občas vtipné a neustále totálně praštěné. Víceméně je ten film složen jen ze soubojů, kde proti sobě jde třeba robo-pes a robo-chobotnice a prokládá se to cíleně trapnými situacemi. Na humoru mohli ovšem trochu přidat, je to jediný důvod proč tomu srážím hodnocení. Ve výsledku jedna velká bizarní CGI podívaná. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí vidět, z žádného komentáře ani recenze nemáte šanci zjistit, o co vlastně kráčí. Jeden z nejšílenějších a nejpotrhlejších filmů, jaké jsem viděl (a to jsem, prosím pěkně, viděl i Plán 9 Eda Wooda), jehož nejkultovnější scéna (bez spoilerů zde) snad nikdy neomrzí, polovinu diváků dovede k odsouzení lidské rasy, a tu druhou, benevolentnější, nehorázně pobaví. Tvůrci totiž moc dobře ví, že točí sračku, a dovedou si to náležitě užít. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

No tak já určitě nebudu cílovka, na mě je to až příliš infantilní a všeho moc. Anebo už jsem tak stará a prostě jenom nestíhám? Tu marnotratnou výtvarnou invenci ale oceňuju, jen bych ji radši rozdělila tak do deseti filmů. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mix: Strážců vesmíru, Transformers, Spy Kids a kdo ví čeho ještě. Totálně šílený a uhozený. Celou dobu tot u mě bylo jaksi uprostřed, ale ke konci mě to jaksi dost bavilo (nevím jestli hudbou nebo dramatickou stránku- která se ke konci lišila od pouhé dětské zábavy). Fakt fajn bláznivina... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vezměte si jako předlohu bláznivý dětský anime seriál (přičemž třeba Naruto nebo Pokémon jsou ještě poměrně normální) a jedna ku jedné jej převeďte do hraného filmu (tzn. výrazné pastelové barvičky, ujeté masky, kostýmy a rekvizity, pitvořící se herci, komické robotické a zvířecí postavičky, slaboučké (ale nepřetržité) triky, groteskovitá akce, otravná syntetická disko hudba, muzikálové vsuvky, šílený japonský humor). Chvíli to je i zábavné, ale dvě hodiny? Neustálá přeplácanost se začne za chvíli přejídat a závěrečné "drama" a vylévání citů působí naprosto nepatřičně a směšně. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se hodí jen tohle.Letí moucha po poušti a zakopne nabourá do autobusu co řídí bůch a ten jí říká,kudy se jede na Antarktidu chci si tam dát s afričanama pravou skotskou,jestli mi teda nelhal Budha tak by to měla být ta země kde se vyrábí Pikachu externě.---Až tak je Yatterman bláznivá,ulítlá kravina u který se člověk při dobré náladě dokáže nasmát opravdu hodně. 80% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přetažená stopáž dá vyniknout špatnému scénáři a film kromě několika soubojů dvou nerozlučných skupin nenabízí nic co by mělo utkvět v paměti, protože je to od půlky docela dost otravný film. Nevábný design robotů a ještě horších kostýmů mne celkem i vytáčel, protože ačkoliv jde o "hrané anime", tak na takového Speed racera nemá ani náhodou a podle mne naopak odvaha natočit takový film může vrátit vývoj hraných animáků o dvacet let zpátky. Nesympatické postavy zachraňuje jen hodně sexy Djorongo. Yatterman je dost perverzní a to v rozsahu i na Japonce docela velkém, proto tenhle film bych dětem nedoporučil a vlastně ani staršímu publiku. Nevim jestli opravdu hodlá Miike natočit druhý díl (viz potitulkový trailer), ale asi si ho "nedopřeju". ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Infantilní, zvrhlý a perverzní trip, při kterém spousta diváků asi vyletí z kůže. A já si to kompletně užil, tolik wtf scén jsem neviděl za celý rok. Může to být i tím, že pár šílených anime už jsem viděl a po chvilce jsem se dokázal na tuto hranou adaptaci animáku pro děti naladit a věděl co mám čekat - pak už člověk jen čučí a řeže se smíchy. Triky hodně slušné, herci koukatelní a záverečná písnička hrozně návyková. Tož 90% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike je hračička. Tímhle filmem to jen potvrzuje, neboť dívákům se z té hry s barvami protáčejí oči. Nevadí, že to celé dohromady působí (asi záměrně) dost amatérsky. Celý film je navc napěchován dějem tak, že se u toho divák nenudí. Kdybych se chtěl pitvat ve scénáři (jakože nechci), musel bych najít spoustu chyb. Když hledáte film, u kterého se chcete odreagovat, Yatterman je správná volba. 70% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Mimo hodnotící stupnici...Proto dávám tři hvězdičky, které v tomto případě znamenají území nikoho...Osobně jsem měl již po půl hodině pocit, že potřebuji vlastního terapeuta...Dětem nedoporučuji, protože by mohly mít opravdové noční můry...Rozhodně úchylné, nadržené a svým způsobem děsivé...Na tripu bych to vidět nechtěl... ()

FARGO 

všechny recenze uživatele

První část je naprosto skvělá, zábavná a plná WTF momentů, ale pak už film nijak nevyznívá a stává se z něj balast, který nefunguje ani v anime. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý a šílený chaos s účinky lehčích drog... Hlavu a patu to nemělo, člověk celou dobu nevěděl, jestli to sakra jako myslej vážně neboco? - a jenom s otevřenou pusou zíral, s jakou ptákovinou zase přijdou v další scéně... Ze shlédnutí této magořiny jsem byla psychicky vyčerpaná snad víc, než z nějakého tíživého psychologického dramatu. No a ten jejich vítězný taneček. Yattá Yattá Yattáman! Nemohu se dočkat druhého dílu, ačkoli pochybuji, že další dávku přežiji ve zdraví... ()

ElPajo 

všechny recenze uživatele

Obrovská a nekončící porce obrovského WTF deroucího se z obrazovky/plátna na diváka, jakou jsem už dlouho neviděl! [Viděno Festival Fantazie 2014] ()

Reklama

Reklama